Cytat Zamieszczone przez galliano78
Tego jestem bardzo ciekaw jak zaplanowac wycieczke chodzac po poloninach a pozniej na Pukowe Berdo jesli nie kursuja autobusy. Nawet z samochodem nic nie zrobie,bo jak podjade pod szlak na: Polonine Wetlinska to pozniej co mam zrobic? Wracac sie kilka godzin po samochod?
Jak sie chce to można. Ja akurat jeżdżę tam często samochodem i jakoś sobie radzę. Musisz pamiętać iż by była tam regularna komunikacja cały rok, musi być odpowiednio dużo chętnych do podróżowania. W lipcu i sierpniu między Wetliną a Ustrzykami Górnymi kursuje bodaj 10 autobusów, przy dobrej pogodzie także kilka busów. I w żadnym z tych pojazdów nie ma przepełnienia. Od Wetliny na wschód to teren BdPN, więc o jakimkolwiek inwestowaniu nie ma mowy. Natomiast do Wetliny przez Cisną autobusy jeżdżą cały rok. Po sezonie mozna bez większego problemu wynająć sobie np. busa, który zawiezie Cie gdzie chcesz. Więc zamiast na zapas martwić się jak Ty sobie tam poradzisz, jedż a okaże się że niepotrzebnie marudzisz. Np. na Bukowe Berdo mieszkając w Ustrzykach Górnych idziesz Szerokim Wierchem, potem przez Krzemień i schodzisz przez Bukowe Berdo do Widełek, skąd masz autobus PKS, bo do Mucznego nawet w sezonie busy nie jeżdżą.