Wędrowycz jak najbardziej, może niektóre opowiadania trochę drastyczne, ale przynajmniej pośmiać się można, a z podobnych klimatów polecam opowiadania o Mordimerze Madderin J. Piekary
Wędrowycz jak najbardziej, może niektóre opowiadania trochę drastyczne, ale przynajmniej pośmiać się można, a z podobnych klimatów polecam opowiadania o Mordimerze Madderin J. Piekary
zapomniałeś o "Góry i doliny po mojemu" - chyba najlepsza książka Krygowskiego - niestety bardzo trudno dostępnaZamieszczone przez Derty
pozdrawiam
Zamieszczone przez barszczu
Piszę z roboty, a książka jest w domu. W moim wieku nie należy ufać pamięci.
Będąc "przy głosie" polecam jeszcze Ammy Tam "Żona kuchennego boga" i "Córka nastawiacza kości" oraz wszystko młodszego Durella. (skleroza)
Długi
ok, ok - wiem, wiem, ale żeby Vincenza nie pamiętać? Toż to kultowa karpacka książka!!! Za rzadko do niej sięgasz.Zamieszczone przez długi
Na Twoje usprawiedliwienie dodam, że mało który Polak z wyższym wykszałceniem wie kto to był Stanisław Vincenz, a jak już ktoś wie to raczej nic z Vincenza nie przeczytał. Ja ostatnio siedzę po uszy w "Na wysokiej Połoninie" bo przygotowuję zapowiadany już od roku album "Czarnohora" z bardzo obszernymi podpisami.
Z jego książek polecam jeszcze "Dialogi z Sowietami" - bardzo interesujące wspomnienia z czasów wojny.
Na Vincenza "napuścili mnie lata temu na studenckim kursie GOT (nie ukończony)
Przeczytałem dwa razy, za każdym razem znajduj ąc coś nowego. Czas odświeżyć sobie pamięć i przeczytać jeszcze raz. Tylko muszę mieć spokojniejszą głowę, bo książka wymaga uwagi. To nie Ledlum. A o spokój w dzisiejszych zagonionych czasach jest trudno.
Pozdrawiam czytających
Długi
Nie zapomniałem, tylko nigdy nie udało mi się jej zdobyć :) ale skoro twierdzisz, że to najlepsze, to będę szukał do upadłego :)Zamieszczone przez barszczu
Pozdrawiam wszystkich czytających książki :)
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Andre Gide: "Fałszerze"
Adam Zagajewski: "Pragnienie"
William Kowalski "Bękart Eddiego"
Świetny debiut
Długi
a ja kiedyś miałem, pozyczyłem i... przepadła - ostatnio pojawiła się dwa razy na allegro - raz nawet poszła za spora sumkę:Zamieszczone przez Derty
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62281181
ale mi się udalo:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60265796
szperaj więc po zasobach internetu a na pewno znajdziesz
pozdrawiam
Aktualnie 3 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 3 gości)
Zakładki