Ale ossso si chhodzi? Masz zły dzień? ktos cie zmusił do wejscia na ten wątek? Otwórz jakis "prawdziwie bieszczadzki watek" zamiast narzekaćZamieszczone przez Kereip
P.S. A "Kamasutrę" tez czytałem![]()
![]()
![]()
Ale ossso si chhodzi? Masz zły dzień? ktos cie zmusił do wejscia na ten wątek? Otwórz jakis "prawdziwie bieszczadzki watek" zamiast narzekaćZamieszczone przez Kereip
P.S. A "Kamasutrę" tez czytałem![]()
![]()
![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
"Oftopik"- na KAŻDY TEMAT, bez zwiazku z biesami. Czytaj gdzie wchodzisz człowiekuI juz tyle, wrócmy do tematu...
![]()
![]()
![]()
http://www.flickr.com/photos/bison86/
http://picasaweb.google.com/Bison86
Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...
Banda wykolejeńców... WIEDZIAŁEM!!!Zamieszczone przez Kriss40
![]()
To się iskry posypały..A kolega zgrzeszył przecież tylko monotematycznością![]()
To skoro już zjechaliśmy na ten boczny tor i jedziemy w grupie wykolejeńców niekoniecznie w bieszczadzkie rejony,to podsuwam pozycję o bandzie idiotów-wesołków,która nawet zniesmaczonego kolegę powinna rozbawić :John Steinbeck "Tortilla Flat"![]()
Pozdrawiam-Gosia.
A wracajac do tematu tego wątku, to prosiłbym zawsze kilka słów o czym jest dana xięga :) Mnie osobi ście interesują tematy lesno, polarno , bieszczadzkie ale też dorzucę coś dla poprawy humoru: polecam "autostopem przez galaktykę" niech autor wybaczy mą niepamięć, i "Konopielka" Redlińskiego lepsza od i tak zacnej wersji fimowej![]()
![]()
![]()
Coś z naszego regionu. Okazał się następny nr "Płaju". Szczególnie ciekawe są zapisku parocha z kalnicy.
Polecam "Epifanie" Imantisa Ziedonisa - zbiór przecudnych, krótkich historyjek o zyciu, miłosci i górach. " Wichrowe Wzgorza" Emily Bronte- dla wielbicieli gotyckich romansow oraz lajtowego :P Terry Pratchetta![]()
Odświeżę troche ten ciekawy wątek, bo pora roku sprzyja bardzo lekturze.Zamieszczone przez Jabol
Nie wiem Jabol, czy czytaleś jakies powieści Igora Newerlego. Jesli nie, to z calego serca polecam Ci "Wzgorze blękitnego snu". To jest wlaśnie książka jakiej szukasz - opowieść o losach czlowieka zeslanego na Syberię "na wieczne osiedlenie". Wspaniale opisy realiow życia na Syberii na poczatku XX w, dzika przyroda...
Zamknelam tą książkę z prawdziwym żalem, że to już koniec, i mialam ochote natychmiast zacząc ją czytac na nowo.
Ostrzeżenie: przeczytanie jej powoduje, że w umyśle podatnych osobników zaczyna kielkować pomysł wyprawy w tajgę...
pozdrawiam,
Szaszka
PS. Polecam także "Leśne morze" tego autora. Ksiażki sa nie do nabycia w księgarniach, mi udalo się ja upolować w antykwariacie internetowym, bywa tez na allegro.
я пиду в далекие горы на широкие полонины
HeheJak mogłem zapomnieć? :) "Leśne morze" posiadam i przeczytałem je kilka razy...I jeszcze nieraz...A za kolejne tytuły dzieki
- wątek spełnia swój cel... jeszcze Tego "Jakuba Wędrowycza" bym przekartkował bo dużo sie o nim nasłuchałem przy pewnym kominku...
:D To sie rozumiemy...Zamieszczone przez Szaszka
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki