"Oftopik"- na KAŻDY TEMAT, bez zwiazku z biesami. Czytaj gdzie wchodzisz człowieku I juz tyle, wrócmy do tematu...
"Oftopik"- na KAŻDY TEMAT, bez zwiazku z biesami. Czytaj gdzie wchodzisz człowieku I juz tyle, wrócmy do tematu...
http://www.flickr.com/photos/bison86/
http://picasaweb.google.com/Bison86
Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...
Banda wykolejeńców... WIEDZIAŁEM!!!Zamieszczone przez Kriss40
To się iskry posypały..A kolega zgrzeszył przecież tylko monotematycznością
To skoro już zjechaliśmy na ten boczny tor i jedziemy w grupie wykolejeńców niekoniecznie w bieszczadzkie rejony,to podsuwam pozycję o bandzie idiotów-wesołków,która nawet zniesmaczonego kolegę powinna rozbawić :John Steinbeck "Tortilla Flat"
Pozdrawiam-Gosia.
A wracajac do tematu tego wątku, to prosiłbym zawsze kilka słów o czym jest dana xięga :) Mnie osobi ście interesują tematy lesno, polarno , bieszczadzkie ale też dorzucę coś dla poprawy humoru: polecam "autostopem przez galaktykę" niech autor wybaczy mą niepamięć, i "Konopielka" Redlińskiego lepsza od i tak zacnej wersji fimowej
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Coś z naszego regionu. Okazał się następny nr "Płaju". Szczególnie ciekawe są zapisku parocha z kalnicy.
Polecam "Epifanie" Imantisa Ziedonisa - zbiór przecudnych, krótkich historyjek o zyciu, miłosci i górach. " Wichrowe Wzgorza" Emily Bronte- dla wielbicieli gotyckich romansow oraz lajtowego :P Terry Pratchetta
Odświeżę troche ten ciekawy wątek, bo pora roku sprzyja bardzo lekturze.Zamieszczone przez Jabol
Nie wiem Jabol, czy czytaleś jakies powieści Igora Newerlego. Jesli nie, to z calego serca polecam Ci "Wzgorze blękitnego snu". To jest wlaśnie książka jakiej szukasz - opowieść o losach czlowieka zeslanego na Syberię "na wieczne osiedlenie". Wspaniale opisy realiow życia na Syberii na poczatku XX w, dzika przyroda...
Zamknelam tą książkę z prawdziwym żalem, że to już koniec, i mialam ochote natychmiast zacząc ją czytac na nowo.
Ostrzeżenie: przeczytanie jej powoduje, że w umyśle podatnych osobników zaczyna kielkować pomysł wyprawy w tajgę...
pozdrawiam,
Szaszka
PS. Polecam także "Leśne morze" tego autora. Ksiażki sa nie do nabycia w księgarniach, mi udalo się ja upolować w antykwariacie internetowym, bywa tez na allegro.
я пиду в далекие горы на широкие полонины
Hehe Jak mogłem zapomnieć? :) "Leśne morze" posiadam i przeczytałem je kilka razy...I jeszcze nieraz...A za kolejne tytuły dzieki - wątek spełnia swój cel... jeszcze Tego "Jakuba Wędrowycza" bym przekartkował bo dużo sie o nim nasłuchałem przy pewnym kominku...
:D To sie rozumiemy...Zamieszczone przez Szaszka
Cześć!
Jestem tutaj nowy więc witam wszystkich!
Polecam "Bellew Zawierucha" Jacka Londona oraz "Obieżyświat" Macieja Kuczyńskiego.
Obie pyszne)
Pozdrav
Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)
Zakładki