Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Krótka relacja...

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

28 sierpień niedziela
    Smutna niedziela :( , bo ostatnia podczas tego pobytu w Bieszczadzie. Jeszcze dnia poprzedniego podjechaliśmy do Grzanki zobaczyć, o której jest niedzielna Msza Św. O 11:30, tak jest napisane na krzyżu przed cerkwią. Pojechaliśmy więc w niedzielę na Mszę Św. do Grzanki. Nie lubię się spóźniać gdziekolwiek mam się zjawić. Jesteśmy przeto z Renatką na miejscu o 11:20. Cisza jesteśmy tylko my i zamknięta cerkiew . Połaziłem po przycerkiewnym cmentarzu i wróciłem do Renatki, która siedziała na ławce przed cerkwi. Około 11:45 pojawił się starszy jegomość. Na moje pytanie czy coś się stało, bo nie ma Mszy odpowiedział, że jest, ale, o 12:00, bo zawsze o tej godzinie jest odprawiana w niedzielę :D . Wdałem się w polemikę z tym facetem mówiąc, że na krzyżu jest godzina 11:30 . Wyraziłem zdziwienie, że do tej pory jeszcze nikt tego nie poprawił . Usłyszałem, że nie ma potrzeby niczego poprawiać, bo przecież wszyscy wiedzą, że Msza Św. w niedziele jest odprawiana o godzinie 12:00 . Przestałem dyskutować. Stwierdziłem, że to nie ma sensu. :D Natomiast mylne godziny tej Mszy są podane w Paszporcie w Bieszczady oraz na stronie www.bieszczady.net.pl Myślę, że Iras powinien to skorygować na stronach internetowych. O 11:50 przyszedł Kościelny z wieeelkim kluczem i otwarł cerkiew. To, co zobaczyłem po wejściu do środka wprawiło mnie w głębokie przygnębienie. :( Świątynia ta jest bardzo, ale to naprawdę bardzo biedna. Pomyślałem, że jakbym wygrał jakąś kasę np. w Lotto to przekazałbym jej część na doprowadzenie jej do stanu lepszego. Ciekawe, że Renatka po wyjściu z cerkwi powiedziała to samo :D . Wyszliśmy tuz przed końcem Mszy żeby zdążyć na obiad do Polańczyka. Żeby relacja to była do końca wierna rzeczywistości trzeba nadmienić, że Mszę Św. odprawiał nie ksiądz Piotr tylko gościnnie inny ksiądz…..
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)