Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Krótka relacja...

Widok wątkowy

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Marysia powiedziała mi, że w najbliższej przyszłości wybiera się do Hameryki. Mówiąc te słowa nie wyglądała na zadowoloną. :( Powiedziałem jej, że z pewnością szybko wróci ponieważ serce zostawia w Bieszczadach. Rozmowa z Marysią nie trwała długo, bo i z Wetliny na Przełęcz nie jest daleko :( . Zostawiłem dziewczynę i Karawan na parkingu i poszedłem żółtym do Chatki Puchatka. Wiem, że Barszczu nie bardzo w to uwierzy ale po drodze nikt mnie nie wyprzedził, a ja wyprzedziłem sporo ludzi :D . Droga przez las minęła błyskawicznie, a później już trochę wolniej coby oczy mogły się nacieszyć. :D Koło Chatki sporo ludzi. Wiało jak zwykle. Wszedłem do środka. Zamówiłem herbatę i poprosiłem o audiencję u Lutka. Niestety Lutka nie było :( . Za bardzo się tym nie przejąłem.Bedzie powód żeby tu wrócić Wypiłem co zamówiłem i wyszedłem na zewnątrz. Popstrykałem parę zdjęć. Napatoczył się turysta, który pomagał sobie w marszu kilkami trekkingowymi. Ponieważ od dawna nosze się z zamiarem kupna takiego sprzętu trochę z nim o nich pogadałem i przymierzyłem się do nich . Następnie zszedłem powrotem na Przełęcz. Tam odszukałem Bodzia Sikorkę. Smażył właśnie kiełbasy na patelni nad ogniskiem. Powiedziałem mu, że Rysiek Szociński chce żeby przyjechał do Cisnej. Odpowiedział, że jak będzie miał czas to podjedzie. Odszedłem bez pożegnania, bo Bodzio przecież się nie żegna i wsiadłem do Karawanu. Ledwo, co wyjechałem z parkingu już miałem klientów do podwiezienia. Była to jak się okazało studentka z Poznania i jej towarzysz mniej więcej w moim wieku . On nie był rozmowny ona natomiast tak. Samochód zostawili w Wetlinie, więc jadą tylko do Wetliny. Pytam się gdzie mieszkają w Bieszczadzie i ku swojemu osłupieniu słyszę, że w Białogrodzie . Mówię, że znam Bieszczady dosyć dobrze ale o takiej miejscowości nie słyszałem. Ona odpowiada, że widocznie nie znam Bieszczadów tak dobrze jak mi się wydaje . Zadaje pytanie pomocnicze: co jest charakterystycznego w Białogrodzie? Może kościół, może cerkiew, może jakaś wieża? Usłyszałem, że centralnym placu stoi czołg. Osłabłem…. Dziewczę przyznało mi, że się pomyliła i mieszkają w Baligrodzie. Z ulgą wysadziłem ich w Wetlince. :D
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)