Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 107

Wątek: Nocleg w Chmielu - nieprzyjemne niestety

lucyna
    Guest

Domyślnie

Pomysł Jabola jest dobry. Prawdę powiedziawszy ten post mnie pobił. Myslałam, że to dobre gospodarstwo. Kilka razy polecałam go.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walker
    I jedno na koniec - Bieszczady to nie centrum Warszawy, gospodarstwa agroturystyczne to nie Marriot, Sobieski czy Holliday Inn, tam mieszkają i żyją normalni ludzie, których nie powinniśmy traktować jak hotelarzy. Więcej wyrozumiałości, więcej życzliwości.
    te słowa "więcaj wyrozumiałości i życzliwości" skieruj raczj do pani Marii L., a nie do turystów których okradła z zaliczki - bo ich deliaktne słowa na tym forum świadczą, że są bardzo wyrozumiali

Aisa
    Guest

Domyślnie

K woli scislosci - policje powiadomilismy ale wpierw trzeba wyslac poleconym prosbe o zwrot, jak nie zwroci to dopiero mozna wlaczyc w to policje. Dowiedzialam sie rowniez ze nie jest to pierwsza skarga na P. Lule (w zrzeszeniu gosp. agroturystycznych).

Ponadto dowiedzialam sie juz na miejscu jak pojechalismy odebrac zaliczke ze gdybysmy chcieli wrocic z wycieczki po 23:00 to nie wolno bo jest cisza nocna. No coz...

Walker - nie sypiam w Marriotach czy Sobieskich mimo ze jestem z Warszawki ale nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby gdziekolwiek czy ktokolwiek mial problem ze przyjezdzam pozno, czy wracam pozno z wycieczek tudziez siedze do pozna ze znajomymi. W zadnym kazdym kraju na swiecie nie ma problemu z godzinami przyjazdow, bo niby jak mozna np. opoznic samolot ? Chcac nie chcac osoby, ktore zajmuja sie turystyka sa "na zawolanie" klientow jak w innych branzach uslugowych. Nie wiem zreszta jak wielki rumor moga zrobic 4 osoby, ktore marza tylko o tym zeby sie polozyc spac - wnoszeniem 1 torby na gore ? A jakby mi sie w nocy siusiu zachcialo to nie moge bo woda robi halas ?

pozdrawiam i dziekuje za mile slowa. Moze cos uda mi sie zdzialac
    Asia

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

trzymamy kciuki

Pozdrawiam
    KaHa
    i do zobaczenia gdzies na szlaku :-D

Marcowy
    Guest

Domyślnie

Pomysł z rankingiem jest super!
    Przy okazji - być może - zmniejszyłaby się liczba wątków pt. "Polećcie fajny nocleg" :D

lucyna
    Guest

Domyślnie

Zaczynam rozumieć ludzi którzy proszą o pomoc. Znam dobrze bazę noclegową w Bieszczadach ale i tak popełniam pomyłki. Tylko pobyt w danym obiekcie pozwoli nam zweryfikować swoje sądy. Liczą się ludzie a nie nawet najwyższy standard obiektu. On jest tylko bazą a nadbudową gospodarze.

galliano78
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Walker
    Jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, że jest rodzina z małymi dziećmi, która nie życzy sobie hałasów w nocy i wymaga tego od właściciela gospodarstwa, bo za to płaci. I dlatego właściciel może prosić innych gości, żeby przyjeżdżali rano, a nie w nocy
    Bylem ostatnio w "Zajazd pod Polonina" w ktorym w do drugiej w nocy spiewali,grali i pili piwko przy ognisko duza grupa osob. Nie wyspalem sie,poniewaz rano juz o 6:00 inni trzaskali drzwiami jak sie myli,brali prysznic..itp Okna nie moglem zamknac w pokoju bo bylo bardzo duszno. Ani przez chwile nie przyszlo mi do glowy zeby cos komus powiedziec:) Mam swiadomosc,ze niektorzy jada nie tylko po to aby chodzic po gorach,ale wieczorem milo spedzic czas. Jestem wyrozumialy,a ludziom ktorzy chca miec calkowity spokoj proponuje rezerwowac noclegi w domach gdzie gospodarze nie maja bardzo duzo pokoi do wynajecia. Takim sposobem zmiejszamy prawdopodobienstwo nie wyspania sie. Jesli ktos bedzie imprezowal to na moja tolerancje moze liczyc:) Ubiore sobie stopery do uszu i moze zasne:)

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

zawsze mozesz sie dolączyc do imprezki ))

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    Jabol napisał:
    Mozna by sie pokusić o stworzenie czegoś w rodzaju rankingu gospodarst agrotur. w którym głosowałoby się pozytywnymi opiniami na najlepsze gospodarstwa

Obawiam się, że Admin mógłby dopatrzyć się sprzeczności z punktem 3 regulaminu.
    Pomysł mi się podoba ale niech się Admin wypowie.
    Pomysł faktycznie wydaje się ciekawy. Gdy uruchamiałem swoją bazę obiektów noclegowych myślałem na jakimś rozwiązaniem umożliwiającym oceny obiektów.
    Wtedy doszedłem do wniosku, że nie ma takiej potrzeby rynkowej, a dodatkowo może to być pole do nadużyć ze strony np. konkurencji.
    Wtedy to myślałem o czymś w rodzaju gwiazdek przyznawanych przez internautów - 5 - bardzo dobrze - 1 bardzo źle.
    W ten sposób można stworzyć właśnie taki ranking.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

JanuszO
    Guest

Domyślnie chmiel Pani Maria Lula

Staję w obronie pani Marii Luli. W lipcu b.r. rezerwowałem z miesięcznym wyprzedzeniem u niej pokój dla dwóch osób i zapłaciłem zaliczkę w wysokości 150 zł. Dwa tygodnie później okazało się że z powodów rodzinnych nie mogliśmy pojechać w Bieszczady i zadzowoniłem do Pani Marii z informacją że niestety się nie pojawię i zwalniam tym samym pokój. Szczerze powidziawszy byłem również przygotowany na stratę tych 150 zł (nauczony doświadczeniem z pensjonatem nad Biebrzą - urlop odpwołany z tych samych przyczyn, które jednak u tamtej gospodyni nie znalazły zrozumienia). Tymczasem Pani Maria bez żadnych komentarzy i nerwowych zachowań zwróciła mi całą kwotę, więc jeszcze na tym straciła na przelew pocztowy. Moja sytuacja pokazuje, że Pani Maria jest bardzo uczciwą i życzliwą osobą i nie chce mi się wierzyć, że ta sytuacja wyglądała tak jak ją przedstawiła Aisa. A może tak uderzyć się w pierś i przyznać się jak było na prawdę, by ludzi nie wprowadzać w błąd i nie obrażać pani Marii?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)