Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: Nocleg w Chmielu - nieprzyjemne niestety

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

Śledzę ten watek i miałem się nie wypowiadać (to gospodarstwo jest w moim spisie ofert) wiec mogę być posadzony że bronie itp.
    Ale czy sądzicie że jest ok. kopać leżącego (bez internetu ), sądzić kogoś nie dając mu prawa do obrony tak naprawdę znamy wersje jednej ze stron. Pani z Chmiela pewnie nawet nie wie że ja juz pół kraju obgaduje.
    Jak zwrócimy uwagę jakiemuś dziecku ze rzuciło papierek na ulice to ono poleci do taty i się poskarży że ten pan to na mnie nakrzyczał albo mnie uderzył.
    Tak naprawdę nie wiemy czy wersja tu przedstawiona jest prawdziwa a np mogło być tak ze Pani Lula poprosiła tylko żeby Państwo przyjechali rano a zostało to odebrane i opisane inaczej?
    Naprawdę odwiedzam wiele obiektów turystycznych w Bieszczadach i już mnie nic nie zdziwi słyszę tyle opowieści.
    Myślę i mam nadzieję że wszyscy gestorzy obiektów turystycznych podnoszą swój poziom i się starają, ci co liczą tylko na zysk prędzej czy później odpadną.
    Rezerwacje to już tragedia dla rezerwujących – jeszcze nikt się nie przyznał ze zrezygnował bo znalazł coś fajniejszego nie, na topie są ludzkie tragedie wypadek samochodowy, choroby i inne klęski żywiołowe ale prowadzą wypadki samochodowe w drodze w Bieszczady, średnio na jeden obiekt turystyczny w miesiącu przypada ich pięć.
    Rozpędziłem się za bardzo nie chcę tu bronić gestorów a chodziło mi tylko o to że nie znamy wersji pani z Chmiela.
    Nie wspomnę już że internet może nie do końca anonimowy ale też daję możliwości niszczenia konkurencji, wyobraźcie sobie taką sytuację, mam pensjonat jakiś tam sąsiad też ma ale go nie lubię, zresztą on jest zacofany nawet komputera nie ma a co dopiero internet. Ja jednak jestem mądry to co jadę gdzieś do kawiarenki internetowej czy innego komputera i jadę na niego ile wejdzie . – z czymś takim też już się spotkałem : ( . (to tylko taki przykład nie sugeruje że to się odnosi do tego wątku)
    Więc nie jestem za rankingami i osądami w necie bo dla jednego schronisko to, to o czym marzył i w pensjonacie będzie się źle czół i odwrotnie.
    Uśmiechnijcie się jeszcze parę dni i Bieszczady będą kolorowe , a benzyna to też w Bieszczadach najdroższa PBUA ok.
    branoc
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek
    a benzyna to też w Bieszczadach najdroższa
    a ja znam taką stację benzynową gdzie jest tańsza niż gdziekolwiek w kraju

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Iras skoro znasz P. Marię - druknij post i gdy będziesz w okolicach zajrzyj do Chmiela.
    Moze dowiemy się coś nowego.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    zajżyj do Chmiela
    oj Wy moderatorzy i Admini to macie ortografię

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Taaa - zostawiając tematy ortograficzno CPNowe wróćmy do tematu.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

cointreau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JanuszO
    Moja sytuacja pokazuje, że Pani Maria jest bardzo uczciwą i życzliwą osobą i nie chce mi się wierzyć, że ta sytuacja wyglądała tak jak ją przedstawiła Aisa. A może tak uderzyć się w pierś i przyznać się jak było na prawdę, by ludzi nie wprowadzać w błąd i nie obrażać pani Marii?
    Twoja sytuacja nie jest dowodem na to, ze pani Maria byla zawsze uczciwa i swieta. Byc moze sie zmienila. Byc moze w stosunku do Ciebie zachowala sie odpowiednio, ale istnieje duze prawdopodobienstwo, ze popelnila blad kolejnym razem wykazujac sie brakiem zrozumienia, brakiem kultury, a wrecz chamstwem. Zarzucasz osobom w tym poscie, ze "atakuja pania z Chmiela", a zauwaz, ze Ty robisz to samo tylko w stosunku do Aisa !! Na jakiej podstawie, twierdzisz ze ta dziewczyna klamie? Jesli trudno jest Ci znalezc odpowiedz, to odwolaj sie do zdrowego rozsadku zadajac sobie pytanie...w jakim celu Aisa logowalaby sie na tym forum i tracila swoj cenny czas zmyslajac cala historie lub zmieniajac jej przebieg? Zeby zrobic wrazenie na forumowiczach? Ehh :) Jesli przychodzi Ci na mysl odpowiedz: "konkurencja" to zapewniam Cie, ze jestes w bledzie.

Ale czy sądzicie że jest ok. kopać leżącego (bez internetu ), sądzić kogoś nie dając mu prawa do obrony tak naprawdę znamy wersje jednej ze stron. Pani z Chmiela pewnie nawet nie wie że ja juz pół kraju obgaduje.
    Osoby, ktore zdecydowaly sie na prowadzenie uslug noclegowych zdaja sobie sprawe, ze ich praca podlega ocenie. Musi podlegac, skoro zyja z klientow !! Poza tym nie przesadzaj, nie ma sensu idealizowac. Zycie w spoleczenstwie powoduje, ze wszyscy ludzie bez wzgledu na swoj stutus zawodowy, rodzinny...itp podlegaja ocenie. Jest to logiczne i trzeba to zaakceptowac. Ocena nawet jest wskazana i potrzebna, bo czesto motywuje do lepszej pracy, do bycia lepszym...itp Oceniac druga osobe bez jej udzialu w dyskusji mozna i trzeba o ile nie jest to ocena w kategoriach moralnych, a tutaj takiej nie bylo. Ocenie sie tylko zachowanie pani z Chmielu i jej stosunek do klientow z ktorymi zawarla umowe slowna.

Tak naprawdę nie wiemy czy wersja tu przedstawiona jest prawdziwa a np mogło być tak ze Pani Lula poprosiła tylko żeby Państwo przyjechali rano a zostało to odebrane i opisane inaczej?
    Pewnosci nie mamy, ale istnieje uzasadnione prawdopodobienstwo, ze Aisa pisala prawde.

Myślę i mam nadzieję że wszyscy gestorzy obiektów turystycznych podnoszą swój poziom i się starają, ci co liczą tylko na zysk prędzej czy później odpadną.
    Nie jest to takie oczywiste z punktu widzenia ekonomicznego (rynkowego) jesli sytucja dotyczy Bieszczadow.

jeszcze nikt się nie przyznał ze zrezygnował bo znalazł coś fajniejszego nie, na topie są ludzkie tragedie wypadek samochodowy, choroby i inne klęski żywiołowe ale prowadzą wypadki samochodowe w drodze w Bieszczady, średnio na jeden obiekt turystyczny w miesiącu przypada ich pięć.
    Na pewno zauwazyles, ze "zlo" jest z pozoru bardziej atrakcyjne i w zwiazku z tym bardziej naglasniane. To, ze w Bieszczadach wystepuja gorsze rzeczy, nie oznacza od razu, ze klient nie ma prawa dokonac analizy umowy z ktorej nie wywiazali sie wlasciciele oferujacy mu nocleg.

Nie wspomnę już że internet może nie do końca anonimowy ale też daję możliwości niszczenia konkurencji, wyobraźcie sobie taką sytuację, mam pensjonat jakiś tam sąsiad też ma ale go nie lubię, zresztą on jest zacofany nawet komputera nie ma a co dopiero internet. Ja jednak jestem mądry to co jadę gdzieś do kawiarenki internetowej czy innego komputera i jadę na niego ile wejdzie...
    Anonimowosc internetu jest jego wada i zaleta...to zrozumiale. Skoro jednak ja sie tutaj wypowiadam, to moze oklamuje sam siebie i wyrazam opinie niezgodne z moimi przekonaniami, a moze Ty jestes wlasnie znajomym kogos z konkurencji, skoro boisz sie powstania rankingu, a moze osoba o nicku Aisa wymyslila sobie wszystko, bo miala taki kaprys, a moze konkurencja loguje sie na tym forum codziennie? Po co od razu popadac w taka skrajnosc odwolujac sie do anonimowosci internetu !!
    Wiesz, jestem daleki od spiskowej teori dziejow. Nie wierze w takie rzeczy, a pomijajac juz wiare Twoje twierdzenie jest nielogiczne z punku widzenia rynkowego. Otoz w Bieszczadach jak juz wczesniej pisalem popyt na noclegi znaczenie przewyzsza podaz. W zwiazku z tym doprowadza to do sytuacji, ze wlasciciel oferujacy spanie dopuszcza sie naduzyc. Rynek eliminuje takie osoby, tylko poprzez konkurencje, a tutaj jest jej malo i prawdopodobnie nie bedzie wiecej. W sezonie trudno bylo by spotkac osoby, ktore narzekaja na brak turystow, szczegolnie w miejscach najczesciej odwiedzanych. Tak wiec nie ma takiej potrzeby ekonomicznej, aby ktos popadal w taka skrajnosc i probowal niszczyc konkurencje przez internet wierzac, ze to pyrzniesie efekt. Takie rzeczy sa mozliwe tylko na allegro, gdzie taki sam produkt sprzedaje mnostwo osob, gdzie liczy sie kazda zlotowka w cenie prodkutu i...dopiero tam mamy do czynienia z prawdziwa konkurencja.

Więc nie jestem za rankingami i osądami w necie bo dla jednego schronisko to, to o czym marzył i w pensjonacie będzie się źle czół i odwrotnie.
    Natomiast ja jestem jak nabardziej za stworzeniem takiego rankingu, poniewaz na chwile obecna byla by to jedyna forma regulowania tego sektora przez klientow, skoro konkurencja tego nie dokona. Zauwaz, ze jesli wypowie sie 100 osob na temat danego noclegu, to powstanie pewnia srednia oceny, ktora bedzie w miare wiarygodna (minimalizowanie naduzyc poprzez skanowanie IP...jedna osoba-jeden glos).
    Dodatkowo ranking ten nie bedzie sie opieral tylko na przyznaniu oceny w postaci gwiazki, ale rowniez komentarza ze strony osoby oceniajacej. Mnie to cieszy, bo doszly do mnie glosy, ze taki ranking powstanie do konca roku...oby jak najszybciej !!

Uśmiechnijcie się jeszcze parę dni i Bieszczady będą kolorowe...
    Teraz sie z Toba zgadzam :D Nie moge sie juz doczekac, bo w jesieni bede tam pierwszy raz. Oby tylko pogoda nam dopisala :D

Aisa
    Guest

Domyślnie

Witajcie,

Bardzo mi przykro ze posadzacie mnie o klamstwo tudziez bycie konkurencja, ktora chce oczernic Pania Lule.

Zeby nie bylo - nazywam sie Asia Nowakowska, mieszkam w Warszawie i nijak mam sie do gospodarstw agroturystycznych chyba ze jako uzytkownik. Sprawa bardzo mnie dotknela i dlatego postanowilam sie zapytac Was wytrawnych Bieszczadnikow o opinie, pomoc co z tym fantem zrobic. Nie jestem osoba ktora chce komus zle zrobic tudziez wymysla historie - po co niby mialabym to robic ? Pracuje i nie mam na takie glupstwa czasu.

Nie chodzi mi o 120 zlotych - trudno, przepadlo ale chodzi o zasade. Jesli czlowiek jest w drodze z kupa bagazy, kolezanka w ciazy, rowerami na dachu i 2 kotami i dowiaduje sie ze ma wrocic do Warszawy zeby przyjechac o 6 rano bo mimo wczesniejszych ustalen Pani nie wpusci nas do domu w nocy to moze czlowieka cos strzelic i ma prawo byc zly !

Bardzo mi przykro ze znalazly sie osoby, ktore mi nie uwierzyly i wziely moja historie za przeinaczona ale takie ich prawo, moze oni by tak zrobili - ja nie.

pozdrawiam serdecznie
    Aisa

cointreau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aisa
    Nie chodzi mi o 120 zlotych - trudno, przepadlo ale chodzi o zasade.
    Zgadzam sie. Bardzo dobrze, ze postanowilas cos z tym zrobic. Mam nadzieje, ze mimo wszystko zaliczke odzyskasz.

Cytat Zamieszczone przez Aisa
    Bardzo mi przykro ze znalazly sie osoby, ktore mi nie uwierzyly i wziely moja historie za przeinaczona
    Ja w Ciebie nie zwatpilem...w ogole zawsze wierze kazdej kobiecie :D
    Pozdrawiam i daj znac jak sytuacja sie wyjasni !!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cointreau
    w ogole zawsze wierze kazdej kobiecie
    oj, oj, oj... nie bądź taki łatwowierny

lucyna
    Guest

Domyślnie gospodarstwo w chmielu

Odnoszę się do całego postu Irka mam wiec nadzieję, ze moderator nie zareaguje. Podzielam w większości Twoja argumentację. Znam to bagno jakim czasami jest w Bieszczadach turystyka. Nawet na forum są tego odpryski. Podzielam twój niepokój, czasami internet służy do napedzania klientów, czasami do niszczenia konkurencji. Doskonale wiesz, że byłam tą która chciała promowac to gospodarstwo. Jest pieknie położone, dobre, ale nietety zdażył się ten przypadek. Sprawdziłam zanim wypowiedziałam sie publicznie. Przykre jest to, że się wydażył. Poprostu trzeba wyciągnąć wnioski. Nie widze tylko powodu aby pania Lule oczerniać bez powodu i obwiniać o całe zło. To wydażenie powinno byc jednostkowym.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)