Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Nocleg w Chmielu - nieprzyjemne niestety

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Nie widze tylko powodu aby pania Lule oczerniać bez powodu i obwiniać o całe zło.
    No ale kto tu oczernia tą Panią ?
    Napisano tutaj opis zajścia jakie miało miejsce, a to nie ma nic wspólnego z oczernianiem.
    Nie zgadzam się więc z Tobą, że nie nalezy obwiniać tej Pani o całe zło (w tym konkretnym przypadku) - fakt nikogo z nas oprócz Aisy nie było przy tym zajściu, jednak nie nalezy od razu zakładac, że mówi nieprawdę. A gospodyni IMO powinna się wykazać elastycznością, albo zwrócić pieniądze jesli jej nie odpowiadała godzina przyjazdu
    Cytat Zamieszczone przez lucyna
    To wydażenie powinno byc jednostkowym.
    IMO to wydarzenie nie powinno miec wogóle miejsca. I nie ma co tutaj kogokolwiek usprawiedliwiać.Takie postepowanie, pozwala mi (pomimoze tej Pani nie znam) ocenić, że jest nieuczciwa, i dla mnie nie ma znaczenia, że to było ten jeden raz, czy 1000 razy. Liczy się sam fakt nieuczciwości.
    http://www.doczu.pl

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barszczu
    oj, oj, oj... nie bądź taki łatwowierny
    Bo on pewnie najpierw je upija - potem już mówią głównie prawdę. Ciekawe który likier jest skuteczniejszy: Cointreau czy Galliano (niekoniecznie 78...), a może 2 w1 ?
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Ciekawe który likier jest skuteczniejszy: Cointreau czy Galliano (niekoniecznie 78...)
    Nie no teraz to pojechałes po całej linii ;-)
    To był chwyt poniżej pasa ;-)

Awatar szymoneq
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Olkusz-Kraków-Jastrząb, a jutro się zobaczy

Domyślnie

Ciekawe który likier jest skuteczniejszy: Cointreau czy Galliano (niekoniecznie 78...)
    Piotr, moja propozycja 25 ml Coinreau, 25 ml Bacardi, 25 Bols CuraCao to wszystko do szejkera plus 2 kostli lodu , wyszejkować, przelać razem z lodem do pękatego pucharka ok 450 ml, uzupełnic Sprite, na koniec 4-5 kropel Grenadiny. Pić przez słomkę. Choć pewnie wolisz Obołonia.
    Może jakiś drink z Galliano? Propozycje...?

Awatar szymoneq
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Olkusz-Kraków-Jastrząb, a jutro się zobaczy

Domyślnie

To był chwyt poniżej pasa
    Jak ktoś stoi na głowie , to również relacja członków względem pasa jest inna Więc Piotr jest niewinny :D
    Doczu, jadąc w Bieszczady nie przejeżdżasz przez Olkusz może? Pozdrawiam.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Fakt 1. Zdarzenie miało miejsce.
    Fakt 2. Pani nie wykazała się gościnnością czy raczej zrozumieniem jej zasad.

Nie rozumiem czemu odmówiła wydania zaliczki skoro wiadomo, że w sezonie na 1 miejsce jest 5 chętnych. Nic by przecież nie straciła a jak pokazuje ten wątek zachowałaby dobre imię. Dwa to też nie rozumiem czemu ktoś decydujący się na życie z turystów nie stoi do nich frontem?

Nie ma tu znaczenia ten konkretny przypadek ale w mojej opinii otwierając pensjonat, agroturystykę, restaurację itp. najpierw trzeba włożyć w to serce, a dopiero potem liczyć kasę. Mam wrażenie, że w wielu obiektach na terenie Bieszczadów jest odwrotnie.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

cointreau
    Guest

Domyślnie

Ciekawe który likier jest skuteczniejszy: Cointreau czy Galliano (niekoniecznie 78...), a może 2 w1 ?
    Nieladna sugestia i niepotrzebna. No, ale jak brakuje troszke kultury, to sie tak szuka zaczepek zamiast prowadzic merytoryczna dyskusje.

Bo on pewnie najpierw je upija - potem już mówią głównie prawdę
    Nie upijam kobiet...same przy mnie chca pic :D Poza tym fajnemu facetowi kobieta zawsze mowi prawde, nawet jak jest trzezwa. Tylko nie zazdrosc !!

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymoneq
    Doczu, jadąc w Bieszczady nie przejeżdżasz przez Olkusz może?
    Raczej nie bo ja środkami transportu publicznego jeżdże, wiec bardziej przez Katowice, Kraków jadę.
    Ale za to na rowerku zdarza mi się czasem zapuszczać w twoje rejony

lucyna
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Fakt 1. Zdarzenie miało miejsce.
    Fakt 2. Pani nie wykazała się gościnnością czy raczej zrozumieniem jej zasad.

Nie rozumiem czemu odmówiła wydania zaliczki skoro wiadomo, że w sezonie na 1 miejsce jest 5 chętnych. Nic by przecież nie straciła a jak pokazuje ten wątek zachowałaby dobre imię. Dwa to też nie rozumiem czemu ktoś decydujący się na życie z turystów nie stoi do nich frontem?

Nie ma tu znaczenia ten konkretny przypadek ale w mojej opinii otwierając pensjonat, agroturystykę, restaurację itp. najpierw trzeba włożyć w to serce, a dopiero potem liczyć kasę. Mam wrażenie, że w wielu obiektach na terenie Bieszczadów jest odwrotnie.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cointreau
    Nieladna sugestia i niepotrzebna. No, ale jak brakuje troszke kultury, to sie tak szuka zaczepek zamiast prowadzic merytoryczna dyskusje.
    Nadinterpretacja - czytacie co chcecie przeczytać, sugestia (nie zaczepka) dotyczyła raczej znacznego podobieństwa. Spora liczba - pomijając likierowe" nicki - cech i poczynań wspólnych, niczym bracia-bliźniacy , jest bardzo intrygująca, co nie znaczy że zabroniona bądź niepożądana lub niemożliwa, wszak zbiegi okoliczności zdarzają się w zyciu - wyraziłem w ten sposób swoje zaciekawienie intrygującym "zjawiskiem".

Co byś znowu nie mówił, że nie na temat:
    Nie wiem jak teraz jest w Chmielu u tej pani, ale chciałem tam się zatrzymać jadąc na II KIMB (coś 2 czy 3 lata temu, nie pamiętam). Pani usiłowała wmusić wykupienie obiadów, czego nigdy nie robię, bo chce wracać z trasy wtedy kiedy mi sie podoba, a nie dlatego, że obiad jest w jakichś tam godzinach. Pomimo, że były bezproblemowo wolne miejsca i nie było gwarancji że ktoś inny się pojawi, pani wolała wcale nie wynajać, niż wynająć bez obiadu. Po tym wywnioskowałem, że widocznie turysci walą tam drzwiami i oknami, skoro tak sobie przebiera i grymasi.

Ad. rankingu - nigdy nie widziałem obiektywnego rankingu tego typu, kto zna - niech pierwszy rzuci linkiem. Dlatego nie wierzę by tu mógł postać ranking z którego wszyscy byliby zadowoleni. Natomiast kreowanie takiego rankingu pt. lista dobrych kwater, itp - jest chyba jednym z gorszych rozwiązań. Cała rzesza bardzo dobrych obiektów byłaby w nim pominieta, tylko dlatego że żaden z forumowiczów akurat w którymś nie był - brak obiektu w takim rankingu sugeruje, że obiekt jest do bani, co jest niezgodne z rzeczywistością.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)