Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Nocleg w Chmielu - nieprzyjemne niestety

cointreau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    Natomiast kreowanie takiego rankingu pt. lista dobrych kwater, itp - jest chyba jednym z gorszych rozwiązań
    Mysle, ze wiekszosc osob bedzie mialo odmienne zdanie. Poza tym lepiej myslec nad stworzeniem rankingu, niz przyjac pesymistyczna postawe, ze i tak bedzie gorzej i tak nic sie nie zmieni i pozostaje tylko odpowiadac na kolejne posty w ktorych turysci beda zawiedzenie baza noclegowa, a na pewno takie watki sie beda pojawiac, skoro w tym sezonie bylo juz kilka.

Dlatego nie wierzę by tu mógł postać ranking z którego wszyscy byliby zadowoleni.
    Czy w zyciu zawsze wszyscy maja byc zadowoleni...jakis idealny swiat chcesz stworzyc :D

Cała rzesza bardzo dobrych obiektów byłaby w nim pominieta, tylko dlatego że żaden z forumowiczów akurat w którymś nie był - brak obiektu w takim rankingu sugeruje, że obiekt jest do bani, co jest niezgodne z rzeczywistością.
    Ranking powinien sie rozwijac i jesli cieszylby sie duza popularnosci, a moim zdaniem tak, bo nikt jeszcze czegos takiego nie stworzyl o Biesach, to...z czasem coraz wiecej obiektow bylo by w nim uwzglednianych. W sumie ta baza nocleglowa w Bieszczadach nie jest tak ogromna jak w Zakopanem, nie przesadzajmy....kilkadziesiat obiektow na stronke mozna bezproblemu wprowadzic.
    Poza tym jesli na poczatku jakiegos obiektu nie bylo by ocenionego to nie znaczy, ze jest on z zasady zly, tylko po prostu nikt jeszcze w nim nie byl lub ktos byl, ale nie dokonal jego oceny. To chyba logiczne. Poza tym taka informacje mozna bylo by tez zamiescic na stronie...nie widze problemu. Priorytetem jednak tak jak pisalem powinno byc dotarcie do wiekszosci obiektow noclegowych, a moim zdaniem jest to realne: kilka telefonow, troche inicjatywy, zaangazowania i...bedzie ok.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cointreau
    Czy w zyciu zawsze wszyscy maja byc zadowoleni...jakis idealny swiat chcesz stworzyc :D .
    Nie. Wystarczy żeby nie był dla nikogo krzywdzący. Nie: dobry dla turystów, niedobry dla gestorów, lub odwrotnie. Wyraziłem tylko swoje zdanie - dyskusja polega na wymianie opinii, podjęcie kroków - na rozważenieu róznych opinii. Taki ranking świata (noclegów) nie zmieni, mnie on zupełnie nie przeszkadza, ani mnie ziębi ani grzeje. Może tak być?
    Kilkadziesiąt obiektów? :) W samym Polańczyku jest pewnie więcej.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Domyślnie

W samym Polańczyku jest pewnie więcej.
    Masz racje w tym aspekcie. Baza jest o dużo większa. Jestem zwolenniczka powstania bazy danych, niekomercyjnej,cos w rodzaju rankingu. Rozumiem trudności. Musimy wziąść pod uwagę także reakcję gestorów. Jeżeli pojawią się krytyczne uwagi to mogą zareagowac nerwowo. Słyszałam, ze któryś z Adminów już miał problemy. Chciałabym też aby powstał ranking miejsc, gdzie mozna dobrze zjeść.
    Dla mnie jest najważniejsze prywatnie i służbowo aby turyści byli zadowoleni. Jestem miłosciczką reklamy szeptanej. Poprostu ciepło robi się na serduchu, gdy słyszę i czytam , ze ludzie byli zadowoleni, urzekły ich Bieszczady.
    Równie ważne jest dla mnie pietnowanie złych usług. Nie na zasadzie, że dokopiemy komuś(mówię teorytycznie) ale realne przedstawienie uwag wątpliwości. Jestem w takiej sytuacji, że też non stop jestem oceniana. Chwalę to sobie. Dzięki temu mogę się rozwijać zawodowo.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Słyszałam, ze któryś z Adminów już miał problemy
    Tak - ja miałem. Kilka razy jeździliśmy sobie do Krosna do Sądu Rejonowego.
    Skończyło się ugodą.

Rankingi i inne próby wystawienia cenzurki obiektowi mają swoje zalety ale mają i wady. Moim zdaniem tych drugich jest więcej.
    Nie zmienia to faktu, iż o złych obiektach należy mówić. Bez tego nic się nie zmieni.
    A tymczasem może tej Pani z Chmiela ktoś powie o tym co się tu dzieje, a ona zda sobie sprawę, że świat nie kończy się za płotem jej obiektu. I dobrze. Mam nadzieję, że zmiany będą na lepsze.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    A tymczasem może tej Pani z Chmiela ktoś powie o tym co się tu dzieje.
    Na mój chłopski rozum, to ona juz raczej dawno wie co się tu dzieje. Owszem, może nie ma dostepu do netu w domu, nie mniej faktem jest że na forum Gminy znajduje się post zapraszający do tego gosp. wraz z adresem e-mail - pisany jak rozumiem przez kogoś stamtąd (a i na naszym forum wystepuje ten sam nick). Ja również kontaktowałem się w w/w sytuacji z tym gospodarstwem mailem i odpowiedzi dostawałem szybko. Oczywiście dostęp do netu może być grzecznościowy lub w Lutowiskach, ale wygląda na to że jest i jest wykorzystywany.
    Piotr

Bieszczadnik Awatar Zosia samosia
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    z łąk i pól

Domyślnie

a może 2 w1 ?
    uuu la la......
    a mnie to kiedyś posądzono o rozdwojenie jaźni i licho wie co jeszcze!
    I szanowne forum miło się bawiło na mój koszt!
    Ale nic to - było, minęło.
    Ale chłopaki z Krosna trzymają razem!! :)
    Czyżby następne TWA? Szkoda że ja nie jestem z Krosna, błąkam się tu jak wolny elektron a tak....
    Ale chyba i tak chyba z tego nic, bo niektórym juz zdążyło mi się podpaść (co najmniej dwóm), a teraz podpadam pewnie następnym :D :D :D
    A jednak.... zawsze Bieszczady... I Sanok, najpiękniejsze miasteczko świata :-))))

www.odkryjbieszczady.pl

cointreau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zosia samosia
    Szkoda że ja nie jestem z Krosna
    Zawsze mozesz sie tu przeprowadzic. Nikt Ci nie zabrania, no chyba, ze maz
    Piekne krajobrazy, region wysoko rozwiniety gospodarczo, duzo pracy, fajni ludzie...czemu chciec wiecej :D Przeprowadzaj sie...odwagi

Aisa
    Guest

Domyślnie

Ja również kontaktowałem się w w/w sytuacji z tym gospodarstwem mailem i odpowiedzi dostawałem szybko
    Witaj,

Ciekawa jestem co Pani Ci odpowiedziala

pozdrawiam serdecznie
    Aisa

lucyna
    Guest

Domyślnie nocleg w Chmielu

Postaram się byc obiektywna. Jestem pośrednio w to zaangażowana. W sobotę rozmawiałam z panią Lulą. Jej wersja jest inna. Oczywiście wie o toczonej dyskusji. Zaproponowałam jej aby skanowała dokumenty dotyczące tej sprawy tj. notatke policji która została sporządzona w dniu zdarzenia i dowód wpłaty zaliczki. Sądze, że dopiero wówczas gdy to uczyni bedziemy kontynuować dyskusję. Tym bardziej, ze sprawa nie jest czarnobiała jak mi sie wcześniej wydawało.

Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aisa
    Ciekawa jestem co Pani Ci odpowiedziala
    Nieprecyzyjnie sie wyraziłem - w w/w - czyli przy mojej próbie wynajęcia tam noclegu.
    Piotr

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)