Twoja sytuacja nie jest dowodem na to, ze pani Maria byla zawsze uczciwa i swieta. Byc moze sie zmienila. Byc moze w stosunku do Ciebie zachowala sie odpowiednio, ale istnieje duze prawdopodobienstwo, ze popelnila blad kolejnym razem wykazujac sie brakiem zrozumienia, brakiem kultury, a wrecz chamstwem. Zarzucasz osobom w tym poscie, ze "atakuja pania z Chmiela", a zauwaz, ze Ty robisz to samo tylko w stosunku do Aisa !! Na jakiej podstawie, twierdzisz ze ta dziewczyna klamie? Jesli trudno jest Ci znalezc odpowiedz, to odwolaj sie do zdrowego rozsadku zadajac sobie pytanie...w jakim celu Aisa logowalaby sie na tym forum i tracila swoj cenny czas zmyslajac cala historie lub zmieniajac jej przebieg? Zeby zrobic wrazenie na forumowiczach? Ehh :) Jesli przychodzi Ci na mysl odpowiedz: "konkurencja" to zapewniam Cie, ze jestes w bledzie.Zamieszczone przez JanuszO
Osoby, ktore zdecydowaly sie na prowadzenie uslug noclegowych zdaja sobie sprawe, ze ich praca podlega ocenie. Musi podlegac, skoro zyja z klientow !! Poza tym nie przesadzaj, nie ma sensu idealizowac. Zycie w spoleczenstwie powoduje, ze wszyscy ludzie bez wzgledu na swoj stutus zawodowy, rodzinny...itp podlegaja ocenie. Jest to logiczne i trzeba to zaakceptowac. Ocena nawet jest wskazana i potrzebna, bo czesto motywuje do lepszej pracy, do bycia lepszym...itp Oceniac druga osobe bez jej udzialu w dyskusji mozna i trzeba o ile nie jest to ocena w kategoriach moralnych, a tutaj takiej nie bylo. Ocenie sie tylko zachowanie pani z Chmielu i jej stosunek do klientow z ktorymi zawarla umowe slowna.Zamieszczone przez irek
Pewnosci nie mamy, ale istnieje uzasadnione prawdopodobienstwo, ze Aisa pisala prawde.Zamieszczone przez irek
Nie jest to takie oczywiste z punktu widzenia ekonomicznego (rynkowego) jesli sytucja dotyczy Bieszczadow.Zamieszczone przez irek
Na pewno zauwazyles, ze "zlo" jest z pozoru bardziej atrakcyjne i w zwiazku z tym bardziej naglasniane. To, ze w Bieszczadach wystepuja gorsze rzeczy, nie oznacza od razu, ze klient nie ma prawa dokonac analizy umowy z ktorej nie wywiazali sie wlasciciele oferujacy mu nocleg.Zamieszczone przez irek
Anonimowosc internetu jest jego wada i zaleta...to zrozumiale. Skoro jednak ja sie tutaj wypowiadam, to moze oklamuje sam siebie i wyrazam opinie niezgodne z moimi przekonaniami, a moze Ty jestes wlasnie znajomym kogos z konkurencji, skoro boisz sie powstania rankingu, a moze osoba o nicku Aisa wymyslila sobie wszystko, bo miala taki kaprys, a moze konkurencja loguje sie na tym forum codziennie? Po co od razu popadac w taka skrajnosc odwolujac sie do anonimowosci internetu !!Zamieszczone przez irek
Wiesz, jestem daleki od spiskowej teori dziejow. Nie wierze w takie rzeczy, a pomijajac juz wiare Twoje twierdzenie jest nielogiczne z punku widzenia rynkowego. Otoz w Bieszczadach jak juz wczesniej pisalem popyt na noclegi znaczenie przewyzsza podaz. W zwiazku z tym doprowadza to do sytuacji, ze wlasciciel oferujacy spanie dopuszcza sie naduzyc. Rynek eliminuje takie osoby, tylko poprzez konkurencje, a tutaj jest jej malo i prawdopodobnie nie bedzie wiecej. W sezonie trudno bylo by spotkac osoby, ktore narzekaja na brak turystow, szczegolnie w miejscach najczesciej odwiedzanych. Tak wiec nie ma takiej potrzeby ekonomicznej, aby ktos popadal w taka skrajnosc i probowal niszczyc konkurencje przez internet wierzac, ze to pyrzniesie efekt. Takie rzeczy sa mozliwe tylko na allegro, gdzie taki sam produkt sprzedaje mnostwo osob, gdzie liczy sie kazda zlotowka w cenie prodkutu i...dopiero tam mamy do czynienia z prawdziwa konkurencja.
Natomiast ja jestem jak nabardziej za stworzeniem takiego rankingu, poniewaz na chwile obecna byla by to jedyna forma regulowania tego sektora przez klientow, skoro konkurencja tego nie dokona. Zauwaz, ze jesli wypowie sie 100 osob na temat danego noclegu, to powstanie pewnia srednia oceny, ktora bedzie w miare wiarygodna (minimalizowanie naduzyc poprzez skanowanie IP...jedna osoba-jeden glos).Zamieszczone przez irek
Dodatkowo ranking ten nie bedzie sie opieral tylko na przyznaniu oceny w postaci gwiazki, ale rowniez komentarza ze strony osoby oceniajacej. Mnie to cieszy, bo doszly do mnie glosy, ze taki ranking powstanie do konca roku...oby jak najszybciej !!
Teraz sie z Toba zgadzam :D Nie moge sie juz doczekac, bo w jesieni bede tam pierwszy raz. Oby tylko pogoda nam dopisala :DZamieszczone przez irek