Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 107

Wątek: Nocleg w Chmielu - nieprzyjemne niestety

Bieszczadnik Awatar Malenki_Aniolek
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Pabianice

Domyślnie

Człowiek jest omylny tak samo jak i może miec swoje zdanie ważne tylko żeby w tym zdaniu nikogo nie obrażać... Ech... Panie Tomku_J chyba nie Panu oceniać w taki sposób sytuacji której Pan nie był świadkiem... Tak jak i ja nie oceniałam sytuacji Aisy bo mnie po prostu nie dotyczyła...

Pozdrawiam

Tomek_J
    Guest

Domyślnie

"iReasumując: jeszcze jeden taki tekst i Cie tu nie ma" [/i]??????\

Na niniejsze forum zalogowałem w obronie NIESŁUSZNIE posądzanej o nieuczciwość Pani Marii Luli.
    Możecie mnie z niego wyrzucić... tylko za co?... za napisanie w miarę kulturalnie swojej opini. Myślę że właśnie po to jest to forum. Ktoś kogoś niesłusznie oskarża - ktoś inny go broni. I tak powinno być.
    A swoją drogą niby za co miałoby mnie tu nie być ????? Może mi odpowiesz ?

Po za tym więklszość z Was zabierających głos NIE zna Pani Luli i jej gospodarstwa, nie wie wogóle jak tam jest a zabiera głos opierając się tylko na opinii (NIESŁUSZNEJ) tylko jednej strony.

Co do turystów z Warszawy to właśnie u Pani Luli poznałem wielu fantastycznych, z którymi bardzo miło było spędzać czas.
    Taki więc przepraszam, że użyte przezemnie określenie ( dalekie od wulgaryzmu ) że trafiło ono do tych których wogóle nie miałem na myśli ( w tym wielu z Warszawy )
    Pozdrawiam Cię serdecznie Tatiano (z Warszawy). Korzystając z okazji pytam czy doszły moje maile?

z warzywnym pozdrowieniem

Tomek_J z Krakowa

Tomek_J
    Guest

Domyślnie

Witam jeszcze raz.

Właśnie po raz drugi przeczytałem obowiązujący tu na forum regulamin i chce jeszcze raz zapytać dlaczego niejaki Piotr mnie straszy że mnie tu nie będzie. Czy to forum jest Twoją własnością Piotrze ,czy może jesteś ze służb specjalnych ? czy po porostu piszesz żeby sobie tak postraszyć, bo nic ciekawszego nie potrafisz napisać ?
    Mój post jest jak najbardziej na temat, opisuje moją opinię o gospodarstwie, i ogólnie wyraża to co myślę o tym co zaszło.

KONIEC
    (mam nadzieję)

serdeczne pozdrowienia z Krakowa Tomek_J

P.S. Nie bójcie się wyrażać swoich opini i tego co myślicie, bo po to jest to forum.

Bieszczadnik Awatar Malenki_Aniolek
    Na forum od
    03.2005
    Rodem z
    Pabianice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_J
    jakieś buraki z Warszawy w środku nocy tłukli się, świecili światło i budzili kilkanaście osób BO PRZECIEŻ PRZYJECHALI Z WARSZAWY I ONI SĄ NAJWAŻNIEJSI.
    Proponowałabym przemyślec czy to nie jest obraźliwe...
    i życzę żeby żeby tacy GOŚCIE JAK WY OMIJALI GOSPODARSTWO SZEROKIM ŁUKIEM z korzyścią dla wszystkich
    Może skończę czytac ten temat bo się za bardzo denerwuję... Nie trzymam z żadną ze stron ale takie bezpodstawne oskarżenia wybitnie mnie denerwują...

Domyślnie

"jakieś buraki z Warszawy itd, itp.." - tego typu wpisy - wynikające nie wiem z czego - bo tak chodzę po świecie - i nie mogę się nadziwić - jak słyszę - pasują do poziomu buraczanego..(...sorry - wykasowałem część swojego postu - za dużo słów)..

..chyba powinno się ignorować prostatctwo, ale - jakoś tak - dziś mi się ignorować nie chce..
    niezrzeszony

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie

Czy to forum jest Twoją własnością Piotrze ,czy może jesteś ze służb specjalnych ? czy po porostu piszesz żeby sobie tak postraszyć, bo nic ciekawszego nie potrafisz napisać ?.
    Nie, jestem tylko zakałą tego forum i osobą która od czasu do czasu pilnuje nieco porządku między postami. Musisz jakos z tym żyć,ale skoro inni jakos zyją to tobie też się pewnie uda. Posty z tego typu odzywkami zmuszony będę usuwać, zatem oszczędź mi jesli możesz tej pracy.
    Obawiam się, że jesteś w błędzie. Wszedłeś sobie na to forum i zaczynasz od prostackich i chamskich tanich zagrywek, które możesz sobie pisac na forum czy w komentarzach onetu (mniej więcej ten sam poziom) ale nie tutaj. Tutaj panują pewne zasady, a przede wszystkim niepisana zasada dyskusji na pewnym poziomie i nie sprowadzającej się do ataków personalnych - nawet ogólnych typu "buraki z W-wy". Wszedłeś między wrony, kracz jak i one. Nie odpowiada Ci - nie musisz pisać, nikt Cie tu przecież nie zesłał. Zatem: troche więcej kultury i będzie ok.
    Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości pisz na prv lub załóż nowy temat na OT i tam dziel się wątpliwościami, a tu trzymaj się tematu.
    Mój post jest jak najbardziej na temat, opisuje moją opinię o gospodarstwie, i ogólnie wyraża to co myślę o tym co zaszło
    Twój post jest częściowo na temat i nikt nie ma pretensji o Twoje zdanie na temat gosp. p.Luli, tylko o prymitywne sformułowania względem innych forumowiczów, których z W-wy trochę tu jest,zresztą to bez znaczenia jakiej grupy to dotyczy. Przy okazji: wczytaj się w wątek, bo to co piszesz jest ciekawe (ogólne pochwały na temat gosp.p.Luli), ale nie ma nic do rzeczy, poniewaz autorka tego wątku nie krytykuje warunków panujących w tym gospodarstwie gdyz tam nie była, tylko jedną konkretną sytuację. Pisząc "niesłusznie posądzanej" ferujesz wyrok o sytuacji o której nie masz zielonego pojęcia, bo Cie tam nie było. Tak samo jak ja nie mam pojęcia, dlatego nie uważam za stosowne pisać: ten jest cacy, a ten jest be ani zajmować stanowiska w tej sprawie. Dopóki informacje o tej sprawie są jednostronne, nie ma czego komentować. Jeżeli p. Lula zdecyduje się tu przedstawić swoja wersje wydarzeń, wtedy będziemy mogli dopiero wyciągnać jakieś wnioski.

Ogólnie dodam, że cały ten wątek jest doskonałym przykładem na to jak wyglądałby ranking tworzony na podstawie opinii turystów, a raczej jaka byłaby jego wiarygodność.
    P.S. Nie bójcie się wyrażać swoich opini i tego co myślicie, bo po to jest to forum.
    Yyyy? I sądzisz, że musiałeś to powiedzieć, gdyż forumowicze żyją w nieświadomości po co jest to forum,a cenzura szaleje i dopiero wizyta zbawiciela wszystko odmieni? :)
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Śledzę ten wątek od początku. Sądzę, że wszystko, co powinno być powiedziane zostało tu powiedziane. Są Gospodarze i gospodarze, są Turyści i turyści. my tego nie zmienimy, a w obiektywny ranking nie wierzę.
    Czas to skończyć
    Pozdrawiam
    bertrand236

liar
    Guest

Domyślnie

Witam Wszystkich,

Byłem jednym z uczestników zdarzenia, o którym pisze Aisa. Chciałbym tylko uporządkować nieco niektóre poruszane tematy.

Nie twierdzimy ze to gospodarstwo jest brzydkie, nudne, brudne, piękne, ciche czy nie, bo nie mieliśmy okazji tam się zatrzymać.

Nie twierdzimy ze Pani Lula jest dogłębnie zła bądź nie, nie twierdzimy ze nie można spędzić tam cudownych wakacji w Bieszczadach, nie piliśmy z ta Panią wódki i jej nie znamy.

Odnosimy się tylko i wyłącznie do jednej sytuacji, w jakiej MY się znaleźliśmy, nie wiem czy były inne podobne, mam nadzieje ze dzięki naszemu opisowi więcej takich nie będzie i ze następnym razem czy to Pani Lula czy ktokolwiek inny zastanowi się czy warto w ten sposób potraktować ludzi, którzy jada tyle kilometrów po to żeby na maksa wykorzystać krótkie wakacje w Bieszczadach i nie chcą tracić całego dnia przez kaprys właścicielki zarezerwowanych kwater. Może to był porostu słabszy dzień (bardzo slaby) tej Pani i tyle, może tej Pani często zmieniają się nastroje.. Nawet, jeżeli tak to dla nas "nieprzyjętych" nie ma to żadnego znaczenia fakt jest faktem i tyle.

Powiedziałem jasno tej Pani, ze nie zostawimy tej sprawy bez reakcji z naszej strony, powinna wiedzieć ze jeden niezadowolony klient powie o swoim niezadowoleniu wszystkim w okol. Mimo tego posłała nas w diabły.

Wiedząc o toczącej się na ten temat dyskusji, wiedząc ze także zainterweniowaliśmy w stowarzyszeniu gospodarstw agroturystycznych, wiedząc o naszej interwencji na Policji, (podobno nawet jest notatka z mojej rozmowy z Policja - bardzo się cieszę z tego powodu) wystarczyłoby zadzwonić do nas, przeprosić, oddać zaliczkę i było by po sprawie.

Nie ma sensu dalej dyskutować, czekamy z niecierpliwością na reakcje bądź jej brak tej Pani. Jeżeli w ogóle nie zareaguje to powinno dać Wam wszystkim krytykującym nas do myślenia.

Serdecznie Pozdrawiam
    Maciek Ziomek

PS

Nie będę zniżał się do polemiki na temat antagonizmów pomiędzy regionami nie będę pomagał w leczeniu biednych zakompleksionych ludzików.

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie

OK - mamy teraz dwie możliwości.

Temat zaczyna wędrować w kierunku gremialnej wymiany epitetów co jeśli tak będzie się działo dalej spowoduje jego zamknięcie.

Daję tymczasem dyskutującym szansę dalszej dyskusji z tym, że wobec tego kto pierwszy pociągnie wątek buraczany wyciągnę konsekwencje w postaci:
    - zamknięcia wątku;
    - usunięcia postu;
    - usunięcia delikwenta z forum.

Wracając do tematu niniejszej dyskusji mam prośbę do kolegi liar bądź koleżanki Aisa o podsumowanie całości poprzez jednoznaczną odpowiedź na moje pytania.

1) Macie potwierdzenie przesłanej zaliczki? (przelew, potwierdzenie pocztowe itp)
    2) Czy na potwierdzeniu jest określony termin przyjazdu (data)?
    3) Czy dotrzymaliście teminu przyjazdu (data) potwierdzonego zaliczką - jeśli nie to ile godzin/dni wynosiło opóźnienie?
    4) Kiedy (data) nastąpiło zgłoszenie na Policję?

Zgodnie z KPC macie prawo dochodzić swoich roszczeń, a nawet rekompensaty w przypadku niedotrzymania warunków umowy zawartej ustnie (rezerwacja) w kluczowych jej punktach jakim jest termin rozpoczęcia świadczenia usługi w przypadku gdy jest możliwe udokumentowanie roszczeń.
    Jeśli więc posiadacie potwierdzenie przelewu i jesteście w stanie udowodnić swoje racje macie możliwość dochodzenia przed sądem zwrotu zaliczki oraz np. rekompensaty za poniesione straty związane np. z koniecznością wynajęcia innego droższego pokoju itp.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Tomek_J
    Guest

Domyślnie

No i stało się !

Otrzymałem dzisiaj maila od znajomej, do której dzwoniła p. Lula.
    Oto jej wersja wydarzeń :

"Na koiec sierpnia pobyt zarezerwowali ludzie z Warszawy. Powiedzieli
    że przyjadą później, późno w nocy. Zapłacili zaliczkę. Czekała na nich.
    Nie pojawili się. Za dwa dni mężczyzna przyjechał po odbiór zaliczki.
    Pani Lula powiedziała ze nie odda. Rucił jej ten kwitek w twarz."

tyle cytatu.

Pozostawiam to bez komentarza

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)