wybaczcie długa przerwę :) zeby sie z niej wytłumaczyc musiałbym otworzyc osobny wątek. Widzę że na forum jak w zyciu: opowiadajacy milknie, zaczyna sie gwar :D Nie da sie ukryć że przyjemnie mieć tylu słuchaczy :) Dobra! A teraz psssyt! Cichutko! Dosiadźcie się do ognia...Posłuchajcie jak trzaska iskrami...Czasem w wodzie z pluskiem rzuci sie ryba...Co jakiś czas pojedynczy suchy liść opadnie przez gałęzie z szelestem który w tym spokoju brzmi jak hałas...Zrobiłem sobie jakieś tam kromeczki i kubek herbaty i wieczerzałem sobie grzejąc stopy przy ogniu...Światło, ciepło, trzask iskier i zapach dymu...Relax dla wszystkich zmysłów...Świat wokoł mnie skurczył się do małego kregu swiatła...Poza tym kręgiem, gdzieś z zaświatow dochodziły do mnie odległe głosy jakiejś biby na drugim brzegu...Niektórzy muszę najwyraźniej drzeć mordę zeby dobrze wypocząćNa szczęście wypoczywali daleko...Plusk rybki potrafił ich zagłuszyć :)
Całkiem nie daleko ze zboczy Jawora dobiegło mnie niezadowolone parsknięcie-fuknięcie i przyblizający sie trzask gałęzi...Dreszczyk po pleckach...Zaświeciłem czołówkę . Pierwsza myśl "miś, no ładnie, gdzie by tu..." i latarka po drzewkach wokół :) "mizerne..." Na szczęście już bliżej usłyszałem znajomy głos :D Hehe! To byk jelenia. Wlazłem na jego teren. Rzuciłem w ciemność może nieco niegrzeczne jak na gościa: "Spier... !!!" Niespecjalnie się przestraszył...Rykowisko niebawem, a mi raczej brakuje mocy w głosie by dorownać ryknięciem
łaziło więc byczysko w ciemnosciach i pofukiwało niezadowolone...Kazdy kto czytał "Nie taki straszny wilki" Farleya Mowata, wie co się robi w przypadku konfliktów granicznych
Kociłek, woda, kawka, herbatka, kawka :) mały spacerek w ciemnosciach z kilkoma przystankami...I po jakimś czasie nastał spokoj...Ziwerzęta w nocy kieruja się ównie węchem i słuchem...Granica została uznana
Rykowisko na drugim brzegu tez ucichło...No dobra, posiedziało się, teraz czas poleżeć...Alumata, śpiworek, zapasik drewna na podorędziu...Zasnęłem patrząc na gwiazdy migające nademną między gałęziami...
Zakładki