Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 167

Wątek: Jak Jabol po wodzie wędrował...

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Na wodzie pusto. Nikt jeszcze nie wyplynal. Mgła powoli sie przerzedzała. Przed soba ujrzałem wrota mariny wojskowego osrodka Jawor. wewnątrz maly "zagajnik" masztów... Tuz obok przycupnął nad wodą wędkarz. Ukłoniłem sie kapeluszem, odkłonił się :) Kusiło mnie trochę, żeby sciąć zatokę w poprzek, ale celem mojej wycieczki była aktualizacja linii brzegowej zalewu. Trzymałem sie wiec jakieś sto metrów od brzegu od czasu do czasu lornetując okolicę i robiąc notatki. Opłynąłęm kamienistą mieliznę półwyspu Jawor ( zwany jeszcze przed zalaniem Zadziałem :) ) i ucieszył mnie widok pierwszych promyków słońca gdy mijałem keję ośr Jawor... wiatr tez zelżał...Robiło sie miło...
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

...Za keją zmiana kursu ku północy. po lewej skaliste brzegi pówyspu, jakis na wpoł zatopiony stalowy ponton...Na wprost przedemną jakiś wysoki pomost, cos jakby punkt czerpania wody? Jedna zatoczka, druga...Fajne zjawisko: mgła w formie wysokich słupów... niczym trąby powietrzne Przez lornetkę wypatrzyłem wstązkę dymu na brzegu...Pewnie nastepny wedkarz.W drugiej zatoczce biała boja do cumowania. Na brzegu wita mnie napis Na desce: "Port Jawornik" i jakies zabudowania biwakowe. Wysiadłem na brzeg zeby pozwiedzać...Wiata...Ławeczki...Tylko, kurka, skad biwakujacy biorą tu wodę? Jest jakis potoczek na końcu zatoczki...Ale nigdy nie korzystam z wody jeśli gdzies tam w gorze mogą byc jakieś domy. A przecież są gdzieś tam za grzbietem, i to całkiem niemałe. Przez głowe przeszła mi mysl żeby puścic eska na przystań Trampa. Stateczek pływa tu co godzinę, mogliby podać jakies małe zaqpy...Eee...Poradzę sobie bez zawracania innym głowy.I popłynęłem dalej...

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Takie wirusy mają swoje plusy. :D Jabol sie rozpisał.
    Pozdrawiam
    bertrand236

lucyna
    Guest

Domyślnie jak jabol

Wirusy maja duże plusy. Czekam na cd.

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Mgły zniknęły...Słonko przybralo na mocy...Kuffa! Jarzy mi prosto w oczęta I to tak, jakby dwa słońca mi świeciły, bo odbicie w wodzie pozwalało obejśc promieniom przeszkodę w postaci ronda od kapelusza...Nawet do głowy mi nie przyszło zabrać ze soba okulary p-słoń...Teraz oczka sobie pieką i łzawią. Da sie jednak z tym żyć...W miejscu gdzie wcześniej wypatrzyłem dym, w małej zatoczce cumował jacht. Na jachcie samotny człek sycił oczy pieknem poranka. Był sprytniejszy odemnie: zasłonił się przed słońcem wielka górą Jawor Pozdrowilismy sie, choć nigdy wcześniej sie nie widzielismy. Tez goscia przyniosła tu potrzeba świetego spokoju :) Lubie pozdrawianie sie na szlaku, ale własnie takie ze zrozumieniem, a nie machinalne i bezmyslne jak na połoninach. Tam jestem chamem i nie chce mi sie odpowiadać I oto przedemną w całej swej okazałości pojawiła sie Wyspa Skalista (od tej strony piaszczystej ) ale wcześniej moja uwagę przykułą pewna urokliwa zatoczka. Dopłynęłem do niej...Była godzina 9:30...CDN

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

9:30...Zbyt surowo oceniłem swoje mozliwości. Wyspa Skalista-planowany dzisiejszy cel wędrówki w zasięgu wzroku :) Piękny, słoneczny dzionek, sił jeszcze wiele wiec popłyne tam gdzie dopłynę, a słońce bedzie mi czas odmierzać. Dam sobie spokój z planowaniem :D
    Zatoczka, jak wspomniałem: nieszpetna Łagodna plażyczka (nic to, ze gliniasta) potem rozswietlony las...Kajak na brzegu. Polazłem sobie na mały rekonesans. Kilkadziesiat metrów dalej widzę miedzy drzewami dach kryty gontem. Duża wiata z paleniskiem posrodku. 30 stopni w lewo niczym ogromne budki dla ptaków, stoja trzy "sławojki"....Slowem: pełen komfort :D Ktos tu sie miło urządził...Pozazdrościć. Pozwiedzałem sobie wiatke...Co chwalebne, nie znalazłem w pobliżu zadnego śmietniska, co jest regułą w takich miejscach. Znalazłem kilka okopanych miejsc po namiotach, niektore nad samą skarpą. Dla ludzi z dobrą nocna orientacją W dole, w przejrzystej wodzie leniwie pływały obiekty pożądania wędkarzy...grzech stąd tak szybko odchodzić...Posiedzę, popatrzę, pecika zapalę...

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Mam coś takiego we łbie że nie pozwala mi zadługo siedzieć w jednym miejscu. To "coś" spowodowało ze chwilę potem znów mieszałem wioslami wodę... Upłyneło mi kilka łez z oczu płynąc pod słońce, gdy zmieniłem kurs na północ. w końcu zaczęłem łapać wytrwały rytm w wiosłowaniu, coś jak trans w bieganiu na dłuższe dystanse: nie czujesz zmeczenia i delektujesz sie ruchem... O! nareszcie jakis zagiel...

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

" Jabol " proszę, zlituj się , nie rób z tego brazylijskiego serialu ,
    pisz tj stukaj w te klawiaturę, proszę

Fotki z poranną mgiełką , to sama poezja pisana światłem, ehh
    pozdroowka
    marekm

Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm
    " Jabol " proszę, zlituj się , nie rób z tego brazylijskiego serialu ,
    Chciałbym napisać wszystko od razu ale zjeżdżam do domku tylko na weekendy...Jutro skoro ranek znów w Bieszczady...A jak jestem w domu to tez piszę tylko z doskoku jak znajde wolną chwilkę. Lubie pisać relacje, bo w swej imaginacji przeżywam wszystko na nowo... Mam pomysła Wykaż sie cierpliwością i niech ktoś Cie powiadomi ze Jabol skończył relację i wtedy to przeczytaj jednym ciegiem Żartuję...

Bieszczadnik Awatar natasha
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Bronowice (wieś w centrum Krakowa :P)

Domyślnie

Obawiam się,że na następne odcinki "brazylijskiego serialu" przyjdzie nam poczekać do następnego tygodnia..ale to nic.Ja tam Jabola nie popędzam.Tymbardziej nie dołożę się do żadnego cudu techniki,który burzyłby spokój W/W na jego wodnistej planecie B-612 :)

Jak nieszczęśliwie brodziłby też swoim kajaczkiem w "zamulonym jeziorze" i jak bardzo zmęczona wydawałaby się jego twarz-ja wiem,że jest szczęśliwy :) (Jabol,zastanów się pięć razy zanim podważysz moje zeznania !! :) )

Barszczu (krwiopijco a nie tam żadne Słoneczko :)-wstydź się !! :)

A Tobie Jabolku-mój ulubiony Bieszczadzki Włoczykiju-życzę dużo słoneczka (nie Barszcza :) )w nadchodzącym tygodniu :)

Ps.Czy ołówek nie lubi solińskiej wilgoci ?
    Pozdrawiam-Gosia.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)