Cytat Zamieszczone przez WojtekR
Cześć,
No i mamy problem z głowy! "Gościu siądź pod mym liściem a odpocznij sobie..." niestety w Polsce współczesnej coraz rzadziej można spotkać! Gościu, albo się zgadzasz albo nie i...nie masz wyboru (a coraz częsciej można się z tym zetknąć zwłaszcza w kochanych Bieszczadach)! Nie odpowiada mi takie podejście do "gościa". Przecież można sie dogadać: na ile dni ktoś przyjechał, kiedy odjeżdża (nigdy mi się nie zdażyło, budzić kogoś o 4 nad ranem, bo wyjeżdżałem - płaciłem wieczorem poprzedniego dnia) czy przedłuża pobyt itd., itp. Poza tym nie lubię być stawiany pod ścianą! Jeżeli ktoś tak robi, z zasady omijam to miejsce z daleka!!!!
Pozdrowaśki
Masz oczywiście rację bo to Ty jesteś klientem, który chce nabyć towar odpowiadający Twoim potrzebom ale z drugiej strony może wystarczy zapłacić raz lub dwa razy w tym samym miejscu "z góry" aby gospodarze poznali Cię z tej dobrej strony? W końcu to oni przyjmują pod swój dach nieznane osoby, o których nic nie wiedzą a ludzie są bardzo różni.
Patrząc na to wszystko z zupełnie innej perspektywy można pokusić się o stwierdzenie, że handel w sieci też stawia potencjalnych nabywców pod ścianą. Przeważnie opierając się na fotkach musisz wyłuskać całą kwotę żeby zdobyć upragniony towar. Czasem możesz trafić na oszusta a czasem nie jednak za każdym razem trzeba zapłacić przelewem lub w momencie odbierania przesyłki. Czy w takim razie wchodząc do jakiegoś domu i oglądając dokładnie pokoje, łazienki czy kuchnię nie można zapłacić za to wszystko od razu z góry widząc, że "standard" będzie nam odpowiadał? :)
Każdy oczywiście będzie miał na to wszystko swój pogląd a ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich :)

Pozdrawiam
BebeK