Jak już wcześniej pisałem na drzewie powstał pomysł zorganizowanie wigili na Otrycie. Po wstępnych rozmowach mogę stwierdzić, że wola w narodzie jest więc postanowiełm zamieścić tu kilka cennych informacji.
Moim zdaniem jest to doskonała okazja, żeby tuż przed świętami wyrwać sie na kilka dni z przed świątecznego zamentu, w celu spędzenia kilku chwil w wyjątkowym miejscu z wyjątkowymi ludzmi, w trochę odmiennej świątecznej atmosferze.
Myślę że będzie to wspaniały wyjazd zarówno dla nas jak i dla Czepiaka który bedzie miał prawdziwe święta.
Mozna zaprosić Jacka Doparta, który wpada przeważnie do Chaty niejako przy okazji, a wkońcu jest dla nas życzliwą i ważną osobą.
Termin wyjazdu 16-18 grudnia najlepiej wyjazd w czwartek po południu 15.
Na wieczór wigilijny proponuje sobotę.
Każdy z przyjeżdżających powinien zrobić własno ręczny prezent którym mozna by zrówno obdzielić panie jak i panów. Prezenty zbieramy do wspólnego worka przebieramy kogoś za świętego mikołają a następnie ten otrycki dziadek mróz rozdaje prezenty.
Pierwsze popołudnie tj w piątek proponuje spędzić na robieniu ozdób choinkowych napewno każdy z nas potrafi coś orginalnego wyciąć, skleić wydłubać itp.
W sprawie potraw wigilijnych, ciast,napojów, opłatka itp zgadamy sie jak bedzie wiadomo wstępnie kto jedzie - mile widziane zgłoszenia pt np: ja zrobię bigos ja śledzie itp. warto było by dobić do tradycyjnych 12 potraw.
Na wigilie przydały by nam sie obrusy serwetki i chyba warto było by zakręcić sie wokół jakiś bardziej odświętnych nakryć niż metalowe miski otryckie.
Czekam na propozycje wnioski uwagi
Pozdrawiam
Grotek
P.S jednocześnie zachęcam do wpisywania sie do kalendarza rezerwacji co ułatwi mi kwestie organizacyjne
Zakładki