Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wigilia na Otrycie

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Wyględów

Domyślnie Wigilia na Otrycie

Jak już wcześniej pisałem na drzewie powstał pomysł zorganizowanie wigili na Otrycie. Po wstępnych rozmowach mogę stwierdzić, że wola w narodzie jest więc postanowiełm zamieścić tu kilka cennych informacji.

Moim zdaniem jest to doskonała okazja, żeby tuż przed świętami wyrwać sie na kilka dni z przed świątecznego zamentu, w celu spędzenia kilku chwil w wyjątkowym miejscu z wyjątkowymi ludzmi, w trochę odmiennej świątecznej atmosferze.

Myślę że będzie to wspaniały wyjazd zarówno dla nas jak i dla Czepiaka który bedzie miał prawdziwe święta.
    Mozna zaprosić Jacka Doparta, który wpada przeważnie do Chaty niejako przy okazji, a wkońcu jest dla nas życzliwą i ważną osobą.

Termin wyjazdu 16-18 grudnia najlepiej wyjazd w czwartek po południu 15.
    Na wieczór wigilijny proponuje sobotę.
    Każdy z przyjeżdżających powinien zrobić własno ręczny prezent którym mozna by zrówno obdzielić panie jak i panów. Prezenty zbieramy do wspólnego worka przebieramy kogoś za świętego mikołają a następnie ten otrycki dziadek mróz rozdaje prezenty.
    Pierwsze popołudnie tj w piątek proponuje spędzić na robieniu ozdób choinkowych napewno każdy z nas potrafi coś orginalnego wyciąć, skleić wydłubać itp.
    W sprawie potraw wigilijnych, ciast,napojów, opłatka itp zgadamy sie jak bedzie wiadomo wstępnie kto jedzie - mile widziane zgłoszenia pt np: ja zrobię bigos ja śledzie itp. warto było by dobić do tradycyjnych 12 potraw.
    Na wigilie przydały by nam sie obrusy serwetki i chyba warto było by zakręcić sie wokół jakiś bardziej odświętnych nakryć niż metalowe miski otryckie.

Czekam na propozycje wnioski uwagi

Pozdrawiam

Grotek

P.S jednocześnie zachęcam do wpisywania sie do kalendarza rezerwacji co ułatwi mi kwestie organizacyjne

Bieszczadnik Awatar Misiek
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

Hmmm... pomysl fajny, ale termin do dupy. To ostatni moment na jakiekolwiek zakupy i przygotowania przed swietami. Dodatkowo to przeprowadzka mojej firmy, wiec dla Aleksandrowiczow odpada. Bede pelen uznania i podziwu dla ludzi, ktorzy wybiora sie w tym terminie na Gore. Osobiscie pomyslalbym raczej o zorganizowaniu Wigilii Otryckiej w Warszawie. Termin 15 XII wydawal mi sie idealny, ale w tej sytuacji sam juz nie wiem. W kazdym razie nie wyobrazam sobie, azeby warszawska Wigilia sie nie odbyla... Nie wyobrazam sobie rowniez sytuacji, w ktorej w jednym terminie odbywaja sie dwa spotkania, w dwoch roznych miejscach. Trzeba pomyslec nad jakims kompromisem...
    pozdr,
    exr

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

z drugiej strony czemu nie dwa spotkania? Ile mozna zjeść (wypić) śledzików? Myślę że czwartek 15 to dobry termin. Ci ktorzy nie pojada na Górę zjedzą śledzika w Wieżycy, a prawdziwi twardziele w Chacie. Chyba żeby zrobić warszawską Wigilię we wtorek 13 grudnia?
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

W tej sytuacji 13 grudnia to dla mnie dobry termin. Umozliwi to wszystkim czlonkom i sympatykom Klubu uczestnictwo. Dlaczego mamy dzielic nasza spolecznosc? Jedno stowarzyszenie - jedna oficjalna Wigilia :D Wigilia na Otrycie to cos dodatkowego i tak w moim mniemaniu nalezy to traktowac.
    exr

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Tak, przy okazji będziemy mogli uczcić pamięć ofiar Stanu Wojennego i wypić na pohybel Jaruzelowi Zastanawiam sie tylko czy śledzik to dobra okazja do tego?
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Wyględów

Domyślnie

Michał

Jak najbardziej nie miał być i nie jest to inicjatyw która ma za zadanie podzielić tegoroczny otrycki opłatek wigilijny na tych co bedą na górze i tych co zostaną w warszawie. Od początku zdawałem sobie sprawę z tego, że spora grupa osób nie bedzie mogła pojechać. Więc przeprowadziłem wstępne rozmowy z wieloma osobami i usłyszałem rózne opinie. Jedni stwierdzili że nie pojadą napewno inni sie zastanawiają ale znalazłem również na tyle duża grupę chetnych na wyjazd, że uznałem za stosowne zamieścić tę informacje. To że akurat z tobą nie rozmawiałem wynika najprawdopodobnie że rzadko bywasz w Wierzycy. Do tej pory wszyscy z którymi rozmawiałem uznali to za cenną inicjatywę i nikt nie widział problemów z pogodzeniem spotkania w Warszawie z ewentualnym wyjazdem na góre. W Warszawie łatwiej będzie o frekfencję i z tego powodu nie można pominąć tej imprezy natomiast kilka dni w Chacie przed wigilią też bedzie miało swój urok.

Rozumiem że termin warszawski został wstępnie ustalony i można bedzie go zweryfikować w piątek i nie ma problemu :)

Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Warszawa

Domyślnie

Nie ma problemu :D

exr

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Wszystkim Otrytczykom i ich Rodzinom - zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2004
    Rodem z
    Julianow

Domyślnie

Dzieki Kriss40!
    Dla Ciebie tez Najlepsze Zyczenia od nas wszystkich!!!
    Pozdrawiam Swiatecznie i Noworocznie!
    andy
    Dla wszystkich starczy miejsca (jesli tylko zechca...)

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2004

Domyślnie

Kriss wszystkiego (no prawie wszystkiego;-)) co sobie zamarzysz i co Ci w zyciu potrzebne)
    Trzymaj sie ciepło i oby do zobaczenia na Górze:)

Jasiek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)