Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Remont chatki k/Baligrodu

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Remont chatki k/Baligrodu

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Ikona z chałupy, łudząco podobna leżała dwa łikendy temu na Dydiowej. Aż się uśmiałem, że komuś chciało się to targać taki szmat drogi.
    Chałupy podupadają, o czym już szumno na forum....znakiem tego Klub Miłośników Bieszczadzkich Chatek nieco stracił na elitarnośći? Czy mnie sie tylko zdaje?
    W chałupie dwa weekendy temu ikona była.
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

a ja sie zastanawiam czy rzeczywiscie chatki i bazy tak bardzo podupadly czy zmienilo sie postrzeganie i podejscie ludzi je odwiedzajacych...

wybitnie przypomniala mi sie pewna historia z sudetow- pare lat temu czesto jezdzilismy z grupa znajomych do pewnej chatki, podobnej do tych bieszczadzkich, rowniez bezobslugowej, otwartej i "elitarnej".. wszystkim miejsce sie podobalo: ze w lesie, ze pradu nie ma, ze mozna razem poimprezowac czy spac w dziewczyna w jednym spiworze bez awantury ze strony rodzicow czesc znajomych przestala potem jezdzic w gory, zajeli sie pracą, rodziną, urzadzaniem domu, na pare lat wypadli z "gorskiego zycia". Ostatnio znow zrobilismy sobie zlot w chatce jak za "dawnych dobrych lat". i co? kilkoro znajomych (tych co jezdzilo tam ochoczo dawniej) bylo oburzonych ze w chatce : "brudno, smierdzi, wilgoc, osmolone gary, woda z potoku mętna i napewno zatruta"... obiektywnie patrzac chatka nie zmienila sie wogole- jest taka jak byla...
    widac swiat nie jest obiektywny- jest taki jak go widzimy i czujemy....

nie wiem jak jest teraz w bieszczadach- moze chatki i bazy rzeczywiscie sie walą, zamakają, nikt sie nimi nie zajmuje i odwiedzaja je wandale???- jesli tak to jest mi ogromnie przykro...
    albo zmienili sie dawni chatkowicze... (wtedy jest mi przykro jeszcze bardziej
    Ostatnio edytowane przez buba ; 23-11-2010 o 17:10
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    spac w dziewczyna w jednym spiworze bez awantury ze strony rodzicow
    Buba, Ty wpuszczasz kogoś do swojego śpiwora ZMARZLUCHU? Ciągle mnie zaskakujesz :)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    Buba, Ty wpuszczasz kogoś do swojego śpiwora ZMARZLUCHU? Ciągle mnie zaskakujesz :)
    ja? absolutnie! po wpuszczeniu kogos -spiwor sie nie da zapiac a jak wiadomo w odpietym spiworze podwiewa z boku! ostatecznie moge sie zgodzic aby ktos mnie dodatkowo przykryl swoim spiworem ciezkie zycie zmarzlucha!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Ktoś tak bardzo przejął się bałaganem w chatce, że posprzątał ją nawet z rusztu.
    Przynosząc go kilka lat temu do chatki i montując go w kominku nie myślałem, że komuś będzie on przeszkadzał. A może raczej był on komuś potrzebny? A z czterech uchwytów mocujących został tylko jeden.... Do chatki, mimo tego że tam nie sypiałem przyniosłem kilka różnych sprzętów, których już tam nie ma. Trudno obwiniać o to wszystko narkomanów, czy innych bębniarzy. Nie wiem sam, czy bardziej mi smutno, czy bardziej jestem wkurzony.
    bertrand236

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Brak jakiejkolwiek odpowiedzi na mój ostatni post dał mi wiele do myślenia. Przemyślałem sobie to i owo i doszedłem do ciekawych wniosków. Myślę, ze kiedyś się nimi z Wami podzielę....
    Ostatnio edytowane przez bertrand236 ; 14-02-2011 o 20:33
    bertrand236

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Gadałem z tym i owym,nikt się nie przyznaje,nikt nic nie wie
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

w okresie zimowym często ruszt był wyjmowany, gdyż bez niego mieściło się znacznie więcej drewna, co było istotne przy mroźnych nocach, ale z tego co pamiętam zawsze był gdzieś w pobliżu paleniska... Obawiam się, iż jeśli zaginęły również uchwyty, to praktycznie w komplecie poszły na złom... Jakby nie było trochę to to ważyło... a nie ma w okolicach chaty?
    Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Zobacz Barnabową zagadkę
    pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar kobieta_bieszczadzka
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    to tu ... to tam ...

zobaczyłam... wielka szkoda, bo sprawiał się dzielnie i najróżniejsze cuda się z niego jadło ... no, ale widać taki los tej chaty... powoli wyniosą z niej wszystko... takie niby porządki....
    Prawdziwa przyjaźń przychodzi wówczas, gdy cisza między dwojgiem ludzi nie jest męcząca....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)