Cytat Zamieszczone przez Jabol
możliwe ze to "antek" bazujacy na łące u Brosa...
ROTFL! Plotowi Antka można już pozazdrościć, a takemui pilotowi odrzutowca?? (wojskowego) Chyba też? Nie wiem jak WY, ale za każdym razem jak widzę w kinie jakieś ewolucje lotnicze, powracają marzenia aby poczuć te przeciążenia i wszystkie poza wizualne wrażenia lotu....

Cytat Zamieszczone przez lucyna
BdPN i ochrona ptaków
Może strzelę gafę, ale co ma BdPN (BPN) do ptaków? Jeśli "ptasie zasoby" byłyby serio tak istotne Park byłby objęty programem RAMSAR. Są Parki Narodowe objęte dodatkowymi programami w związku z szczególną bioróżnorodnością ptactwa. Nasuwa mi sie pytanie: czy wartość przyrodniczą Bieszczadów (a więc i BdPN czy BPN jak kto woli) wyznaczają ptaki? Chyba nie.

Obracając kota ogonem, jeśłi faktycznie latanie nad połoniną gorziłoby czymś wiecej niż złym humorem turysty pieszego np zniknięciem jakiegoś gatunku ptaka z terytorium Bieszczadów, skutecznie egzekwowano by ten zakaz (lotów). Myślę że pan Bross dobrze wie, a przynajmniej powinien wiedzieć, że są opłaty środowiskowe, kary za zmiany w środowisku, i (jako student Ochrony Środowiska) zapewniam Was, że nie są to byle grosze.