Cytat Zamieszczone przez lucyna
Drugi problem to parking. W sezonie nie ma gdzie postawić autokaru. Ten obok zejścia na trampa to błotniste kuriozum. Trzeci brak wyciągu narciarskiego, basenu jednym słowem infrastruktury. Czwarty to te nieszczęsne scieżki spacerowe nibt są ale kto odważy się nimi spacerowac skoro w sezonoe są zarośnięte i las pełni funkcję publicznej toalety. Piąty problem to brak infrastruktury uzdrowiskowej ani pijalni wód (nie marze już o domu zdrojowym) ani parku zdrojowego. Nie mówię już o ozdabianiu uzdrowiska. Szósty to prześmieszna promocja. Za foldery reklamowe trzeba płacic. 1 zł za folder. mogę dalej wyliczać
To dodam jeszcze siódmy problem: wspaniałe drogi. Wiem, nie wszystkie z nich są pod opieką gmin, ale np. pobieranie opłat za wjazd na odcinek Tarnawa - Bukowiec, przed którą ktoś lojalny i uczciwy ustawił tabliczkę "droga uszkodzona, przejazd na własne ryzyko" czy jakoś tak podobnie, to jakiś absurd. Mam sobie rozwalić zawieszenie (a jest gdzie) i jeszcze za to zapłacić?
A co do wyrzucania śmieci w górach: jedynym powodem jest pospolite chamstwo i tyle. I nie jest wytłumaczeniem jakiś brak koszy itp. Osobiście nie zostawiam śmieci w górach nawet tam, gdzie są kosze, kontenery czy worki, przecież ktoś to musi później zwieźć na dół. Puszki, kartony i butelki wiele nie ważą i każdy z powodzeniem może je zabrać z powrotem w doliny.