Strona 12 z 21 PierwszyPierwszy ... 2 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 204

Wątek: A może......nieaktualne fotki ?

Bieszczadnik Awatar konik
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Domyślnie Odp: A może......nieaktualne fotki ?

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    ciekawe jak to będzie w roku 2030..
    Jest rok 2030. Na Tarnicy ląduje prywatny 6-osobowy samolot. Kiedy 3 lata temu tereny te wykupiła prywatna spółka, na szczycie powstała platforma, na której samoloty lądują z regularną częstotliwością. Przytalują, by doglądać postępu prac. Z samolotu wysiadło dwóch wspólników. Rozglądali się wokół i ogarnęło ich zadowolenie: prace na Szerokim Wierchu szły pełną parą. Koparki, maszyny drogowe i ludzie uwajali się jak w ukropie. Dobrze, bo za 2 lata ma tędy przebiegać górski etap Tour de Pologne. Wytyczona trasa ma przebiegać Szerokim Wierchem, przez Przełęcz, Halicz, Rozsypaniec, Przełęcz, Wołosate, Ustrzyki Gorne, Cisną do Leska. Wszystko wskazuje na to, że zdążą. Muszą zdążyć...
    Wzięli lornetki i popatrzyli na północ. Tak, ten ***** Hotel & Spa na Wetlińskiej prezentuje się naprawdę wspaniale. Odkąd kupili poprzednią budę i na jej miejscu postawili swój hotel, Wetlińska zmieniła się nie do poznania. I pomyśleć, że kiedy opowiadali swoim zaprzyjaźnionym biznesmenom o swoich planach, wszyscy pukali się w czoło.
    - Jak się nazywał ten gość, od którego kupiliśmy ten barak?
    - Jakoś tak oryginalnie. Lu... Lu... Lutek, czy jakoś tak...
    - Tak, chyba Lutek. W porządku gość, ale z innej epoki, nie nadążał za nowoczesnością.
    Rozglądali się dalej. Lornetki skierowali na lewo, na teren rekreacyjny "Niebiańska Oaza", na starych mapach zwany "Rawkami". Oglądali kompleks basenów z jaccuzzi, gejzerami, zjeżdżalniami, hotelem i całym nowoczesnym zapleczem, jaki mu towarzyszył. Na "Niebiańską Oazę" poprowadzili dwie kolejki, od Przełęczy i Ustrzyk, które w ciągu godziny mogą przewieźć 200 osób. Przez cały rok ściągają tu tłumy spragnione wodnych szaleństw i innych uciech. Teren wybrali znakomicie - dogodny dojazd (oprócz kolejek dla zmotoryzowanych zbudowano asfaltowy wjazd wraz z parkingiem), wspaniałe widoki, prawdziwy raj...
    Zadumali się. W byłym schronisku Lutka znaleźli trochę starych fotografii, które postanowili zachować dla pamięci.
    - Popatrz, widzisz tych ludzi? Dlaczego oni wszyscy chodzili w takich śmiesznych kraciastych koszulach? Robili jedną, czy co?
    - A co oni nosili na plecach?
    - Jak to co, nosili ze sobą wodę i jedzenie.
    - Poważnie? I pomyśleć że teraz wystarczą dwie pastylki by załatwić problem łaknienia.
    - Ale wiesz co mnie najbardziej zadziwia? To, że oni wszędzie chodzili pieszo. Że im się chciało...

W tym momencie obudziłem się zalany potem. Na szczęście...

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Konik zapytał
    A co Ty masz na tej głowie
    Oczywiście było to nieprzemakalne nakrycie zrobione z worka foliowego. 100% nieprzemakalne
    Co innego buty, te szmaciane półtramki przemakały dość szybko, ale miały tą zaletę że równie szybko wysychały.
    i nie wracało się szybciej z górek bo buty przemokły.

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

No to Konik zapodałeś piękną wizję roku ...
    teraz aż chce się żyć .

Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    No to Konik zapodałeś piękną wizję roku ...
    teraz aż chce się żyć .
    No tak, przyznaję: straszy bardziej niż Egzorcysta IX

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Koniku,czy Ty nie masz coś wspólnego z Cygankami? "Pięknie"wróżysz.Może z jakiegos taboru dałeś nogę?A dokładniej,wszystkie cztery nogi!!!

Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Koniku,czy Ty nie masz coś wspólnego z Cygankami? "Pięknie"wróżysz.Może z jakiegos taboru dałeś nogę?A dokładniej,wszystkie cztery nogi!!!
    Tak, dałem cztery nogi z tego taboru, bo co prawda ja miałem ciągnąć, ale tak naprawdę mnie ciągnęło tam, gdzie oni nigdy nie jeździli

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

łoj, toś się zagalopował koniku wizjonersko..

ale jak ktoś wtedy siądzie na tej zrytej połoninie, jak stęknie że dwadziescia lat wczesniej to dopiero były Bieszczady - prawdziwe i dzikie, echhh...to tu na tym forumie przeczyta sobie, że ŁONE WCALE DZIKIE NIE BYŁY!!!

ciekawe jakie wrażenie wywrą fotki Jabolowe..to chyba tak jakby nam tu teraz Jabol objawil się nie w kratotexie i morotexie a w stroju łemkowskim...

no w każdym razie, na wszelki wypadek - ja serdecznie pozdrawiam tych co tu za 20 lat zajrzą..

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2008
    Rodem z
    Grodzisk Maz

Kilka zdjęć z 1975 roku. Nie są moje, ale mam zgodę właściciela na publikację. Jest jeszcze trochę z lat 1976 i 1977. Jak się te spodobają do dorzucę więcej.

001_1.jpg

002_1.jpg

004_1.jpg

006.jpg

007_1.jpg

Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Cytat Zamieszczone przez mirusz Zobacz posta
    Kilka zdjęć z 1975 roku. Jak się te spodobają do dorzucę więcej
    Uuu, że znów zacytuję braci Czechów - To je wyborne! Nie zastanawiaj się, tylko dawaj wszystkie jakie masz.
    Ps. w połowie lat 70-tych nie nosiło się jeszcze koszul w kratę. No cóż, w Bieszczadach też są mody.

Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    łoj, toś się zagalopował koniku wizjonersko..
    No to widzę że nieźle postraszyłem. Najpierw don Enrico zasugerował, że po przeczytaniu wizji roku 2030 lekko odechciało mu się żyć, z kolei asia999 jak przeczytała strasznie zzieleniała, jednym słowem chyba przesadziłem. To wszystko przez te świece, przy których wróżyłem, były w promocji lekko przeterminowane. Muszę więc zaopatrzyć się w nowe świece, poczekać na pełniejszą pełnię, zmienić "ruski" targ na zwykły monopolowy, i wizje powinny wyjść lepsze. Howk

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)