Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Apteki w Bieszczadach

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    Bertrandzie, wiem gdzie jest lokal apteki w Lutowiskach
    O.K. w to nie wątpię. Natomiast chciałem odpowiedzieć na Twoje poprzednie pytanie, czy aby napewno byłem w Lutowiskach. Fakt, że korzystałem z apteki w sezonie. może sezonowa jakaś jest? chociaż Lucyna pisze, że była w październiku. Z całym szacunkiem dla Bieszczadu ale październik to już nie sezon... a szkoda.

Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie

W zeszlym roku jeszcze w listopadzie korzystalem z apteki w Lutowiskach, niestety w tym roku w maju juz jej nie bylo, co do Czarnej to apteka dzialala jeszcze w wakcje a teraz to nie wiem.
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

lucyna
    Guest

Domyślnie

No i zdurniałam. Dla mnie poczucie czasu jest względne. poprostu nigdy nie wiem jaki mamy dzień tygodnia i miesiąc. Już się obawiałam, że pomieszały mi się miesiące dlatego zadzwoniłam do Osrodka Informacyjnego w lutowiskach. Pani mi odpowiedziała smiejąc się: O ile wiem to jest.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

No dobra. Sprawdziłem w bazie Polskich Książek Telefonicznych. Nie mają apteki w Lutowiskach. Jest natomiast Przychodnia tel. 013 461 00 22 i myślę, że oni dobrze wiedzą, czy jest apteka, czy jej nie ma.

Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie

Stały Bywalec napisał ;

Jeździłem więc na owe farmaceutyczne zakupy (zawsze jakieś drobiazgi, plastry, witaminy, etc.) do Czarnej. A w tym roku musiałem pojechać aż do Ustrzyk Dln.

Witaminy ,plastry oraz inne parafarmaceutyki są dostepne w delikatesach Centrum w Czarnej , w sklepie spożywczym samoobsługowym w Lutowiskach również . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iza
    Zgodnie z obowiązującym Prawem Farmaceutycznym każda apteka musi mieć kierownika. Osobą pełniącą tą funkcję może być wyłącznie farmaceuta z II- gim stopniem specjalizacji w farmacji aptecznej, bądź posiadanym, co najmniej pięcioletnim stażem pracy.
    Wystarczy I stopień specjalizacji, natomiast staż jest niezbędny

Domyślnie Ej wymyslacie - jest apteka w Lutowiskach

Fotki z "wczoraj" hehe
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

No tak. Lutowiska były kiedyś miastem. Znam tę starą fotografię.
    będę lada chwila po niedzieli w Lutowiskach, sprawdzę
    Długi
    Mam prośbę. Nie tylko sprawdź stan obecny, ale też wypytaj o ostatnie 3 lata.
    Wiesz - tak operacyjnie. A zresztą Witia Ci pomoże. To w sam raz zadanie dla niego. Niech się zrehabilituje za tę ostatnią wpadkę z Kulczykiem w Wiedniu.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Jak bym miał na nim polegać, to pewnie jeszcze przez najbliższe 3 lata byś jeździł do Sanoka po plaster
    Długi

Domyślnie

Teoretycznie aptekarz powinien zgłaszać każdą zmiane do właściwego Urzędu Gminy i Nadzoru Farmacetycznego - nawet jesli to jest zmiana godzin otwarcia - więc w UG powinni takie rzeczy wiedzieć, podobnie jak Wojewódzki Inspektor Nadzoru Farm. w Rzeszowie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów