witam. gdzie w baligrodzie miescila sie willa notariusza opisana miedzy innymi przez gerharda i sawickiego ? chodzi mi o budynek w ktorym miescil sie sztab wojska w okresie walk z UPA. dzieki
witam. gdzie w baligrodzie miescila sie willa notariusza opisana miedzy innymi przez gerharda i sawickiego ? chodzi mi o budynek w ktorym miescil sie sztab wojska w okresie walk z UPA. dzieki
Jeżeli dobrz kojarzę jest to budnek po lewej stronie jak wyjeżdżasz z Baligrodu obok Karczmy![]()
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Jak wyjeżdżasz z Baligrodu w stronę Bystrego, no to teraz już na pewno znajdziesz
![]()
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Ładny, szary budynek, niestety trochę odrapany. Anyczko jak zwykle dobrze kojarzysz!. Tu chce dac takie piekne słoneczka z rozesmiana buzią ale nie umiem Pa
podobno to tam przywiezli swierczewskiego po jablonkach
dobrze że nie po jabolkachZamieszczone przez th
![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Czesc.
No widzisz :) pisalem, ze tutaj dadza rade Ci odpowiedziec :D.Zamieszczone przez th
No i pięknie trwa remont willi, dzicy lokatorzy wywaleni, nie dzicy poproszeni o opuszczenie, a co ma być? - Nadleśnictwo!
I to pewnie już niedługo.
"I znów na Grenlandię wzięliśmy kurs a za nami kochany dom..."
To super że wreszcie ta piękna willa opisana przez Gerharda w Łunach w Bieszczadach jest remontowana,serce bolało mnie niejednokrotnie jak widziałem jak z każdym rokiem popada w większą ruinę ,chwała Nadleśnictwu, myślę że będzie nie mniej piękna jak odnowiona cerkiew obok której stoi .......
Tak być nie może,bo tak być musi...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki