Witajcie! jutro wybieram sie w Bieszczady i chciałabym odwiedzic twórców ludowych. Może pomożecie mi i podacie adresy, kontakt do osób, które posiadaja własne galerie lub sposobem domowym sprzedaja dzieła ludowe. bardzo dziękuję za informacje.
Witajcie! jutro wybieram sie w Bieszczady i chciałabym odwiedzic twórców ludowych. Może pomożecie mi i podacie adresy, kontakt do osób, które posiadaja własne galerie lub sposobem domowym sprzedaja dzieła ludowe. bardzo dziękuję za informacje.
Jest ich wielu, a ja polecam Ci Panią Darie Boiwke (mam nadzieje że dobrze napisałam), mieszka w Komańczy, na tzw. Wietnamie. Zapytasz kogoś w Komańczy to Ci powiedzą jak trafić :D Podaję numer telefonu do pani Darii 46-77-134.
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
bardzo dziękuję za kontakt. Może wiesz czy bardziej jest zaawansowana w drewnie czy ceramice a może jeszcze w czyms innym.
Nie nie, nic z tych rzeczy. Pani Daria ma u siebie w domku prywatną izbę (w sumie to nie wiem jak to nazwać) w której gromadzi stare stroje łemkowskie, różne hafty, pamiątki rodzinne itp
, a sama z mężem robi prześliczne krywulki
Bardzo sympatyczna i przemiła kobieta, ma duzo do opowiedzenia...nie ma w okolicy podobnego warsztatu, dlatego warto tam zajrzeć
Pozdraiwam
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
www.anyczka20.fotosik.pl
co to sa krywulki? Niestey nie wiem![]()
http://www.soroczka.pl/bizuteria.phpZamieszczone przez Wiktoria
![]()
![]()
www.anyczka20.fotosik.pl
W Bieszczadach nie ma twórców ludowych. Ostatnią była Zofia Roś z Bachlawy, która od kilkunastu lat nie żyje. Nie należy mylić twórców nieprofesjonalnych z twórcami ludowymi, bo to zupełnie różne kategorie twórczości. Nieprofesjonalnych jest zaś kilkudziesięciu.
dzięki za uświadomienie choć nazwałam ich tak potocznie. Czy to znaczy, że nie ma juz prawdziwych artystów, czy Bieszczady nie przyciągaja swoim pieknem ludzi o wielkich talentach. Jeśli tak jest to smutne. Pozdrawiam
To nie tak. W Bieszczadzie żyje i pracuje sporo twórców/artystów. Nie można ich nazwać artystami ludowymi. Bieszczady to nie np. Koniaków. Z czymś takim sie nie spotkałem. Jadąc w Bieszczad zajrzyj do
1. Galerii w Synagodze w Lesku
2. Galerii Zdzisława Pękalskiego w Hoczwi
3. Galerii Barak w Czarnej
4. Galerii Fantasmagoria na Przysłupiu
5. Znajdź Agnieszkę Słowik-Kwiatkowska w Cisnej.
6. Znajdź Panią Rozmysłowicz / przepraszam ale imienia nie pomnę/ w Cisnej
7. Odwiedź Żyto-Żmijewskiego w Polanie
8. Znajdź Bogusia Sikorkę może gdzieś wystawia swoje rzeźby ale bardzo w to wątpię.
i jeszcze parę innych miejsc....
Pozdrawiam
bertrand236
Wielkie dzieki za cudowna listę. Spróbuje jutro odwiedzic choć dwa miejsca, reszte zostawie sobie na wiosenny wypad. Pozdrawiam serdecznie
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki