Cytat Zamieszczone przez Pawciosnk
CO byś zrobiłgdybyś spotkał czlowieka na szlaku daleko oddalonego od jakiejś goprówki czy też mało uczęstrzany który jest wyczerpany żady jego krok to jest wielki wysiłek a macie do przejścia 10 km ?
Gdyby to był przypadkowo spotkany człowiek zadzwoniłbym po GOPR. To żaden wstyd.
A co do tego środka to jest on jeden z bezpieczniejszych leków- oczywiscie jeśli ktoś nie jest chory na choroby wymienione w ulotce- nawet przy przedawkowaniu nie zaszkodzi to człowiekowi.
Choćby nie wiem jak był bezpieczny - nie jest to środek, który powinien się znaleźć w apteczce turysty. Nie ma leków obojetnych dla organizmu.
Wiec nie ja wymyśliłem ten środek i wsadziłęm do spisu ... lecz doświatczeni Survivalowce wraz z konsultacją lekarską ...
Survivalowcy robią różne rzeczy. Jedzą jakieś robactwo, mrówki (próbowałem) i wiele innych rzeczy. Czy to znaczy, że turysta tez tak ma robić ?
W Polsce mamy ten komfort, że przestrzeni bezludnych nei mamy prawie wcale. W zasadzie gdziekolwiek byś sie nie znalazł - jestes w stanie w kilka godzin dotrzeć do jakiejś cywilizacji, więc nie przesadzajmy.
No masz racje jakoś nie pomysłałem że ... no ale mam nadzieje że rozmawiam z inteligentnymi środkami ...
ale czytają wszyscy. Co innego porozmawiać przy ognisku, a co innego pisać na forum, gdzie kazdy ma dostęp do takiej informacji.