Zgadzam sie z toba że można sie spakowac w plecak 30L kiedys chodziłem z wojskowa "kostką" i też potrafiłem sie spakować na tydzień. A to że masz plecak 65L nie oznacza tego że masz mieć go zawsze wypakowanego. Z turystycznym 60 jeżdże i na 3 dni i na dwa tygodnie i nie przeszkadza mi że czasem plecak nie jest cały zapakowany. A po drugie ma wygodniejszy system nośny i lepiej sie z nim chodzi. Szerszy pas biodrowy i szelki naprawde dużo potrafia zdziałać. Do tego wygoda pakowania standardowo masz dwie komory nie tak jak w małych plecakach jedna gdzie przy wyciaganiu jakiejs rzeczy z dna niekiedy musisz wypakowac cały plecak. Takie jest moje zdanie i rozumiem że tobie może sie chodzić lepiej z małym plecaiemZamieszczone przez Doczu
![]()
A ja dalej trwam przy swoim. Mam znajomych którzy jeżdżą po świecie z Karrimorami na naprawde Ekstremalne Wyprawy i chwalą sobie plecaki tej firmy... Nie wiem czy pamietasz pierwsze Woodpecery Alpinusa, tez były dobrze wykonane i warte swojej ceny . Kolega miał dwa i przy nim i nie dały rady . W końcu zakupił Karrimora Bodaj model Panther i nie oszczędzając go dotrwał do dziś.Zamieszczone przez Doczu
![]()

Odpowiedz z cytatem