Raczej nie. Moją mamę wołają Mirka.Zamieszczone przez domina
Raczej nie. Moją mamę wołają Mirka.Zamieszczone przez domina
Po uwadze Stałego Bywalca zaczęłam się zastanawiać, czy nie wołają Ją Miałka... ale skoro Mirka, to znaczy , że jednak pochodzisz od kobiety,więc przytnij pazurki i nie drap :).Zamieszczone przez Marcowy
pozdrawiam
"Wariat to członek jednoosobowej mniejszości"
1 grudnia napisałem w tym wątku:
No i sprawdziło się.Poza tym ostrzegam przed atakiem prawdziwej zimy. Moja kotka ma niesamowity apetyt. Zawsze jesienią jadła trochę więcej, ale teraz to już naprawdę przesadza !
A propos - czy ktoś z Was również to zauważył u swojego domowego "futrzaka" ?
Zimą 1978/79 (pamiętna zima ) nie miałem jeszcze kota, ale moja znajoma, która od niepamiętnych czasów hoduje koty, twierdzi, że wtedy jesienią jej zwierzaki też miały olbrzymi apetyt.
Może ktoś napisze nt. aktualnych warunków drogowych na trasie Stuposiany - Muczne - Tarnawa Niżna.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Pozdrawia Was także mój druh
Jastrząb z Otrytu
Jak sam napisałeś z podpowiedzią swojego kota "nastała prawdziwa zima". W czasie takiej zimy .................. kurczę, co Ci będę tłumaczył. Sam wiesz. Aktualne dzisiaj nie znaczy, że jutro też. Zadzwoń sobie do Mucznego i się dowiedz. To chyba jest najpewniejsza metoda.
Pozdrawiam
bertrand236
Wg wczorajszego komunikatu w TV najzimniejszą miejscowością w Polsce były Stuposiany. Minus 36 st. C.
W Stuposianach jest siedziba nadleśnictwa - chyba stąd ten oficjalny pomiar temperatury powietrza.
A w Mucznem mogło być jeszcze chłodniej ...
A w Tarnawie Niżnej ...
A w Negrylowie ... Ciekaw jestem, czy schronisko jest tam w tej chwili czynne. Nie, nie wybieram się. To tylko taka zwykła ciekawość mieszczucha przy gorącym kaloryferze.
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Oto co pisała o Stuposianach i okolicy wczorajsza "Rzeczpospolita":
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/...06012020060126
Serdecznie pozdrawiam
Stały Bywalec.
Jastrząb z Otrytu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki