Piękne kijki :) Przecież tak naprawdę to te współczesne są naśladowcami tych naturalnych.
Ja miałam okazję kiedyś wędrować z prototypem współczesnych kijków typu "curve"![]()
Piękne kijki :) Przecież tak naprawdę to te współczesne są naśladowcami tych naturalnych.
Ja miałam okazję kiedyś wędrować z prototypem współczesnych kijków typu "curve"![]()
Zakup moich pierwszych kijków trekkingowych dopiero przede mną, więc zawarte w tym wątku spostrzeżenia na pewno okażą się pomocne.
Choć raz też byłem zmuszony przetestować model zaprojektowany przez naturę, gdy na śródstopiach pojawiły mi się piękne pęcherze, a buciki okazały się nie do końca rozchodzone
A cytując klasyka to Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić.![]()
Ostatnio edytowane przez Kurdybanek ; 07-07-2015 o 03:32
Poczytałem wszystkie wasze (skądinąd piękne) opowieści co jak i dlaczego taki a nie inny naturalny kijek, ale mimo wszystko nadal się nie mogę nadziwić jak taki "natural wood & hand made" kijek może być wygodny. Nie wspominam o ciężarze.
Nie jestem ortodoksą kijowym, raczej chodzę bez, oprócz zimy. I skręcanym kijom mówię stanowcze - raczej nie. Za dużo razy mnie kiedyś zawiodły.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki