Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Początek...

beatles
    Guest

Domyślnie Początek...

Witam wszystkich!
    To moja pierwsza wypowiedz na tym forum, mam nadzieje ze zagoszcze na dluzej!
    Od dawna planuje wyjazd w gory, jednak moj wiek nie pozwalal mi wyjechac... ale juz niedlugo pelnoletnosc, zatem chce zrealizowac wieloletnie marzenie, i w koncu pojechac, pozwiedzac, poznac gory...Jade z przyjacielem podzielajacym pasje, jednak gdzie jechac? Oczywiscie bieszczady, ale bedzie to moj pierwszy wyjazd i kompletnie nie wiem gdzie jechac, co wziac ze soba. Dodam ze chcialbym nocowac w schroniskach, zalezy mi na wedrowce i posmakowaniu gor. Wyjazd planuje na wakacje, zeby nie opuszczac szkoly. Licze na Wasza pomoc w rozpoczeciu tej przygody.
    pozdrawaim, Marcin

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Cześc Marcinie!
    Witaj na Forum i dobrze się "rozgość" :D . A jak już się rozgościsz i poczytasz to co tu jest napisane, to będziesz znał odpowiedź na swoje pytania :D Miłego czytania /korzystaj z wyszukiwarki ona naprawdę jest pomocna/
    Pozdrawiam
    bertrand236

beatles
    Guest

Domyślnie

eee, no tak...tylko....tu Was przeraze..nigdy wczesniej nie bylem w gorach (o tyle, o ile zwiedzilem Zakopane), mam 17 lat (w wakacje bede mial juz 18 i bede mogl wyjechac) i jestem kompletnie zielony, nie wiem od czego zaczac, na razie proboje sie zorientowac w nazewnictwie, zasadach...
    prosze o wyrozumialosc
    pozdrawiam

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie

Spoko. Nie chciałem Cie zawstydzić ani zrazić. :D czuj sie tutaj jak wśród swoich. Naprawdę radzę zacznij od przeczytania kilku wątków tego Forum
    pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    warszawka

Domyślnie

Niewątpliwie pierwszym krokiem w przygodzie będzie zaopatrzenie sie w bardzo dobrą mapę tych okolic....
    IR
    Bieszczadnik od 1973 roku.... wtedy byłem niemal w Twoim wieku......mr. Beatles

beatles
    Guest

Domyślnie

Dzieki, zabieram sie za wertowanie

Domyślnie Może

Witam nowego forumowicza

1. Zanim wyjedziesz w góry rozpocznij od przechadzek po okolicznych lasach i parkach. oszacuj swoje siły i zdolności a potem planuj.

2.Hiper- Sprzętem się nie martw, jest przydatny, ale nie niezbędny.

3. Nie napiszę tras na wyjazd po rz 150. Polecam szukaczkę, albo relacje z wyjazdów.

4. Pomocne linki
    http://www.gopr.com.pl/ - Górskie Szkolenie Internetowe GOPRu. Warto skończyć, warto przemyśleć. Szkolenie jest bezpłatne.

http://www.turystyka.skibicki.pl - szkoła turystyki górskiej. Strona książki. Momenatmi kontrowersyjnej, ale ogółem bardzo przydatnej.

5. Podaj emaila to wyślę Ci tekst, dla tych, którzy pierwszy raz, pierwotnie opublikowany w prasie harcerskiej.

6. Kup przewodnik i jedź tam, gdzie opis tarsy wyda Ci się ciekawy. Każdy ma swój sposób na góry i nie trzeba sugerować się cudzymi pasjami.

7. Uszy do góry. Każdy kiedyś zaczynał.
    Pozdrawiam z dalekiej północy,
    Marcin.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    SANOK

Domyślnie

Ja proponuje byś zajrzał sobie w wątek zimą w górach ... ponat 100 postów wiele żeczy się możesz dowiedzieć na temat ekwipunku i tras choć zimą ale w lecie nie wiele się zmienia ... jeśli chcesz pogadać zapraszam na gg: 6962870

beatles
    Guest

Domyślnie

moj mial to beatlesnet@poczta.onet.pl, dzieki za podpowiedzi, skorzystam w swoim czasie :D

Awatar anais51
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Rzeszów/Leeds

Domyślnie

Witam:))

chcialabym sie przywitac, bo nowa jestem na forum,
    a Bieszczady kocham i wedruje kiedy tylko czas na to pozwala,
    nie bylam tylko zima, ale to jeszcze przede mna, bo w tym roku sie uda, bo troche mnie na emigracje rzucilo, ale za rok...

pozdrawiam Wszystkich serdecznie:)))
    Beatles:)) udanej wyprawy w biesy zycze:)))

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)