witam
Bieszczady jako całość są bardzo specyficznym miejscem (zapewne jak każde), ale mają tą zaletę, że dużo ludzi zamieszkało tam z wyboru, a nie z urodzenia, co ma znaczenie, jeżeli chodzi o ich stosunek do świata i ludzi. Oczywiście jest tu wiele miejsć, gdzie ludzie są sympatyczni i życzliwi. Ja osobiście najbardziej polecam gminę Lutowiska, ponieważ znam ją najlepiej i jest najbliższa mojemu sercu, ale poza tym jest wiele fantastycznych (jeśli chodzi o ludzi)miejsc jak chociażby Muczne, Żłobek, Stuposiany czy Łupków itp itd, ale tak naprawdę w każdej miejsowości można się zadomowić.
Jednak jeśli piszesz, że widoki czy miejsce może spowszednieć, to nie jestem pewna czy Bieszczady powinny być dla Ciebie miejscem docelowym, bo z tego co zauważyłam ludziom Bieszczad to nigdy się nie nudzi Mam na myśli, że najlepiej żyje się w Bieszczadach ludziom, którzy to miejsce POCZUJĄ i zakochają się na całe życie
To właściwie wszystko, ale chciałabym się dołączyć do opinii Grotka dotyczącej Chmiela i nie jest to wyciąganie duchów z szafy, to poprostu atmosfera tam panująca, chociaż wcale nie twierdzę, że wcale nie ma tam miłych ludzi, bo osobiście mam przyjemność znać kilka niesamowitych i miłych ludzi z tejże miejscowości
pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu miejsca i dołączam się do zaprosin do Chaty, będzie nam bardzo miło