Strona 31 z 91 PierwszyPierwszy ... 21 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 41 81 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Całe szczęście, że wyruszam na swoją wyprawę w marcu... Może mnie nie ustrzelą

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    Całe szczęście, że wyruszam na swoją wyprawę w marcu... Może mnie nie ustrzelą
    Witam, sprawdź proszę u Bisona. Nie jestem tego taka pewna. W marcu prawdopodobnie także polują. Zastanawia mnie jedno. Czy to znowu jest redukcja populacji jelenia? Ponoć czynią nadal szkody w młodnikach. Jeżeli tak to niedługo łatwiej w Bieszczadach będzie spotkać niedźwiedzia czy wilka niż jelenia.
    Mam nadzieję, że wszelikie informacje będziesz na bieżąco umieszczał na swojej stronce. Także te ze spotkań z myśliwymi.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Nie znajdując jedzenia w lesie, przyjdą do ludzi. Wilki już zaglądają, pora na niedźwiedzie.
    Kiedys w telewizorni pokazywali panią, która łopatą zdzieliła po grzbiecie misia, bo dobierał się do krowy. Misia przegnała, ale krowy nie udało się uratować.
    To było gdzieś niedaleko Lucyny
    Długi

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Nie znajdując jedzenia w lesie, przyjdą do ludzi. Wilki już zaglądają, pora na niedźwiedzie.
    Kiedys w telewizorni pokazywali panią, która łopatą zdzieliła po grzbiecie misia, bo dobierał się do krowy. Misia przegnała, ale krowy nie udało się uratować.
    Długi
    Długi nie strasz mnie, bo nie pójdę!!!;-) (i jak wtedy wypijemy piwo, no jak ...)

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Długi
    A w Lutowiskach to ci ponoć było.
    Ciągle powtarzam, że należy bać się bieszczadzkich bab. Taka jedna z Kołonic to nawet samego Lucyfera na złą drogę sprowadziła.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

A w Lutowiskach to ci ponoć było.
    Koło Niedźwiedziej Skałki, Polana Ostre. Twoi "sąsiedzi", ale nie wiem, czy jeszcze gospodarzą. Tylu osadników z lat 70 się wykruszyło.
    Pozdrawiam
    Długi

lucyna
    Guest

To w takim razie dwa niedźwiedzie zostały pobite. W Lutowiskach ponoć użyto wideł. O tej historii w Polanie nie słyszałam.

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Bo to dawno było, tak ze 30 lat temu.
    Ja to mam pamięć.
    Długi

lucyna
    Guest

Wprawdzie to nie w Bieszczadach ale jednak na terenie Podkarpacia doszło do tragedii. Jeden myśliwy polując na dziki zastrzelił drugiego, który chaszczował za spadami.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

....Jest tak wiele zwirzyny że az do siebie strzelają....
    ot cały problem, który tez na wilki też spadł: BRAKUJE ZWIERZYNY PŁOWEJ bo ją wytrzelali, wilki nie mają co żreć więc biorą co jest (psy, owce), jest ich co raz więcej (powiadają że nawet do 300 sztuk) bo zwiewają ze Słowackiej i Ukraińskiej strony (bo tam sie nikt nie pyta czy można takiego ustrzelić tylko walą ile amunicji....), psów os Wetliny po Strzebowiska już nie ma , ciekawe za co się zabiorą????
    Zeszła sobota w Przysłupie, wychodzimy z dzieciarnią na drogę w stronę kościoła, zamieszanie przy gospodarstwach, pytam co jest, odpowiada jedna z kobit (zaganiając sowjego burka za furtke): wilk podszedł pod same zabudowania, u p. W....., jej dzieciaki sie bawiły z psem za stodołą, ojciec wyszedł by je zawołac , patrzy a paredziesiąt metrów od nich siedział i czatował; pogonił go ale głodny to wróci. Chowajta psy bo wam zagryzo!
    Codzienność od paru miesięcy.....
    Kto znajdzie złoty środek na ten problem?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)