Strona 4 z 91 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 14 54 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jabol
    I nie obrażaj moich Przyjacół
    Sam ich obrażasz taką postawą Jabolku
    I wal się ode mnie - spotkam się na wizji jak to zwiesz z każdym, kto tego chce. Do pewnych spraw trzeba dorosnąć, i nie ma to nic wspólnego z Bieszczadami - kumpelu lub jak u nas się mawia - ZIOMALU

Moderatorzy - wyjebajc.. te posty do kosza!!!!!!!

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

I nie obrażaj moich Przyjacół
    Jabol on nikogo nie obraża (bo trudno zeby psychol wiedział co mówi , i to w takim stadium)--po prostu dostał napadu szału - tak bywa u osobników psychicznie chorych nie leczonych --zwłaszcza jak sie ciśnienie zmienia
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

tylko mi się zdaje Michałku, czy lekko nie panujesz na swymi emocjami?
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    bez wzgledu na to, co teraz napiszesz.
    nic nie napiszę i nic nie mam przeciw temu aby się spotkać Bertrandzie. Nie piszę o ludziach tylko o postawach.
    Życzę Tobie i Twoim przyjaciołom zawsze tych samych Bieszczadów

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

tylko mi się zdaje Michałku, czy lekko nie panujesz na swymi emocjami?
    Dajmy sobie spokój z tym szajsem - masz rację - w końcu wątek dotyczy wilków

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joorg
    Jabol on nikogo nie obraża (bo trudno zeby psychol wiedział co mówi , i to w takim stadium)--po prostu dostał napadu szału - tak bywa u osobników psychicznie chorych nie leczonych --zwłaszcza jak sie ciśnienie zmienia
    Jak przyjdzie czas, że zaczniesz coś kumać poza podcieraniem sobie tyłka daj znać - wspieram Cię w Twoich staraniach i wysyłam SMS-a za 1,22

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Jak przyjdzie czas, że zaczniesz coś kumać
    kumam ,że jestes kompletnym dnem i mozesz sobie pisać dalej --z idiotami nie dyskutuje
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

Jak wcześniej pisałem nie znam się na obyczajach wilczych stad a w szczególności ich przewodników. Myślę, że problem leży nie w tym iż "wilcy" napadają na owce i starają się je zjeść - to chyba naturalne od wieków, ale w tym co zauważył fiber

Cytat Zamieszczone przez friber
    caly naturalny ekosystem zostal wlasnie zaburzony przez czesto luzem trzymane bydlo domowe bez zadnych zabezpieczen czesto kolo samego lasu,przeciez to wspaniala wyzerka podana na tacy,to jest wlasnie nie naturalne,
    Bieszczady, Beskid Niski przynajmniej od XV w. (niektórzy twierdzą, że wcześniej) zamieszkiwały ludy pasterskie i spotkania ich a także wypasanych przez nie stad bydła (rzadziej owiec) z watahami wilków były bardzo częste. Dochodziło do ostrych walk pasterzy i ich sojuszników w walce - psów pasterskich w obronie stad. Właśnie, w obronie stad!
    Dziś, jak jedzie się przez Beskid Niski czy Bieszczady z rzadka albo wcale nie widać, by bydło miało swoich pasterzy. Często natomiast można spotkać np. same krowy wychodzące z lasu i gdzieś tam wędrujące. Człowiek więc chyba za bardzo uwierzył w swoje panowanie nad przyrodą zakładając, że wszystko mu wolno a gdy coś nie wyjdzie przecież zawsze można zwalić to na "dzikie bestie". Podobnie dzieje się z dzikami, które niszczą uprawy rolnikom, z jeleniami, które z kolei niszczą uprawy leśne, z bobrami, ze żmijami (napadają na biednych turystów ) itd., itp.
    A najprostszym wtedy rozwiązaniem rozwiązaniem tego problemu jest oczywiście eliminacja (sztucerem, fuzyjką, obrzynem lub chociażby kijem) tych "zbójów"...
    Moi drodzy, to chyba my jesteśmy gośćmi u naszych " braci mniejszych", nieprawdaż? A jeśli już wchodzimy arogancko na ich teren, ich ziemię ponośmy tego konsekwencje! Wystarczy chyba bardziej chronić swoje stada (lub pojedyncze sztuki) krów czy owiec...nie mówiąc o własnej skórze (przecież wilki atakują ludzi )!

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Dajmy sobie spokój z tym szajsem - masz rację - w końcu wątek dotyczy wilków
    No :)... i nareszcie mamy wspólne zdanie
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie

Oj chyba wpadłem między "młot a kowadło"... A miało być o wilkach ( A tak się starałem coś mądrego wyskrobać - trochę chyba za długo to trwało )

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)