Strona 55 z 91 PierwszyPierwszy ... 5 45 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 65 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

W USA dawno temu dmuchano w sensację o potworze rozszarpujacym bydlo jednym cięciem paszczy,gazety piały,Holywood piszczał z uciechy,a sprawcą okazali sie okrutni imbecyle. U nas pewnie flinty i sztucery rdzewieją ,a ściana nad kominkiek czeka na skórę.Pozdrawiam.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

W temacie,choć nie z Bieszczadu:
    http://wiadomosci.onet.pl/1646529,16...skie,item.html
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2007

Troche to dziwne...albo dziennikarze przekręcili...
    Osobiście słyszałem wypowiedź Prof.Jędrzejewskiego...ktora miala wydźwięk zupelnie inny i inne sposoby preferował....

Jak to k...wa jest ,ze gdziekolwiek przynależę to zawsze w mniejszości . Fatum jakies czy co? Oczywiście popieram działalność klubu jak najbardziej . Wara od wilków. Dla chcących wiedzieć więcej o temacie odstrzału wilków polecam list Rady Ochrony Przyrody do Min. Środowiska będący stanowiskiem a może bardziej komentarzem do wniosku Wojewody podkarpackiego ,który chciał odstrzelenia jak dobrze pamiętam 60 wilków. Sam będąc myśliwym.

http://www.salamandra.org.pl/news/20...ilki_PROP.html gdyby ktoś chciał się zapoznać z opinią PROP

lucyna
    Guest

Byłam ostatnio na szkoleniu prowadzonym przez dr Wojciecha Śmietanę. Bardzo dużo dowiedzalam się. Mówiąc wprost pod koniec miałam zakaz zadawania pytań, a gdyby on nie poskutkował to przygotowano dla mnie knebel.
    Na terenie Bieszczadów jest 35 wilków. Ich pipulacja od lat nie zwiększa się, jest na stałym poziomie. Przeżywalność szczeniąt jest bardzo mała. Największe zagrożenie to człowiek. Kłusownicy plus społeczne przyzwolenie na nieleglane odstrzały przez myśliwych. Przeciętnie wilki żyją u nas 4-5 lat. Najstarsze mają do 7 lat. Stopień konsumowania łupu wzrósł z 30 do 80 %. Brak pokarmu w lesie, redukacja jeleniowatych. To drugi powód, dlaczego populacja nie wzrasta.
    Sprawa wilków w Beskidzie Niskim i atak na strusie. Ściema. W gospodarstwie jest coś z 18 psów. Tropy były tak zagęszczone, że nie można odróżnić wilczych od psich o ile wilcze w ogóle były.
    Rzekomy atak wilków na czerwonego kapturka w Tarnawie. Ściema.
    Acha miałam też rację jeżeli chodzi na ataki wilków na owce i kozy. Są zabijane tylko niepilnowane stada.
    Itd

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Sprawa wilków w Beskidzie Niskim i atak na strusie. Ściema.
    Itd
    Możesz rozwinąć temat?
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

...przygotowano dla mnie knebel....
    No i słusznie , bo coś??? niedobrego się z Tobą dzieje ostatnio.
    (rozumię masz swoje prywatne problemy , bardzo Ci współczuję , ale na prawdę to nie powód do pisania "farmazonów" na forum. Lepiej w tej sytuacji nic nie pisz,przeczekaj,... przemyśl, to dla Twojej przyszłości i dobra.

Na terenie Bieszczadów jest 35 wilków....
    Podaj dokładne żródło tej wiadomości ?? Tak sobie "strzeliłaś " z głowy, to nie rób tego, bo Ludzie czytają i mogą wziąść to za prawdę.
    Nie jestem zwolennikiem odstrzału wilków , ale rzeczywistość musi być zachowana , tak z jednej strony , jak i z drugiej.

.
    Rzekomy atak wilków na czerwonego kapturka w Tarnawie.
    Co robisz z tego tematu tzw " sezon ogórkowy" ???
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Podaj dokładne żródło tej wiadomości ?? Tak sobie "strzeliłaś " z głowy, to nie rób tego, bo Ludzie czytają i mogą wziąść to za prawdę.
    Nie jestem zwolennikiem odstrzału wilków , ale rzeczywistość musi być zachowana , tak z jednej strony , jak i z drugiej.

Co robisz z tego tematu tzw " sezon ogórkowy" ???
    Dziękuję za troskliwe pochylenie się nad moją ułomnościa.

Badania dr Wojciecha Śmietany. Badanie kodu DNA pozyskanego z wilczych odchodów.

Tia, facet przedstawił bzdurną historię w którą uwierzyła prawie cała Polska. Zaatakowały go trzy wilki. Był dzielny. Złapał sztachetę i obronił się przed atakiem.
    A może
    Facet, bo chyba 17 stolatka nie można nazwać dzieckiem wraca o zmierzchu z imprezy. Idzie przed siebie nic nie widząc. Za nim jedzie samochodem jego
    krewny-myśliwy. Widzi przechodzące przez drogę, za facetem 3 wilki. 17 latek zorientował się dopiero wtedy, gdy o zadrzeniu opowiedział mu krewny.
    Rusza kampania. Wilki atakują w Bieszczadach ludzi. Jest powszechne oburzenie. Obrzydliwe drapieżniki są zagrożeniem dla ludzi.

Masz jeszcze jakieś pytania? Wątpliwości?

Ciekawe skąd zatem biorą się takie rozbieżności w liczbie populacji.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)