Strona 64 z 82 PierwszyPierwszy ... 14 54 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 74 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Typowa prasowka. Znam wsie z ktorych wilki braly psy wiecej niz kilka razy nie slyszalem zeby nawet babcie stare baly sie tam z domow wychodzic chocby nawet i po zmroku. Szary wilku ja tez w lustrze rozne rzeczy widzialem...... i jest to raczej plusem przeciwnie do glupoty..... no i polecam ci jednak wilka w realu

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Tego jeszcze nie grali,no po prostu horror. Wilcza bestia chwyta w paszczę pieska wagi 2o kg,rwie go z budy,razem z łańcuchem,może nawet i z budą,no i leci sobie przed autem do najbliższego lasku,po drodze gospodyni mleko wylała(mleko gospodyni),zżarła jajca . przestraszyła dziadka i pogwałciła cnotę kotka.Ale ci było! Wieś z kłonicami leci,a wilk jak nie plunie ogniem z paszczy,jak nie wrzaśnie,ze jeszcze babcię porwie (a babcia była dziwnie tłusta i młoda)...Cala babcia i wieś w ogniu stoją ,prę!
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

"Bursztyn nie miał żadnych szans..." gratuluje początku panie Krzysiu

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/351789904
    Samotny wilk atakuje wieś w Bieszczadach
    W Jabłonkach ludzie boją się wychodzić z domu po zmroku. Do wsi podkrada się samotny wilk. Szuka pożywienia.

W Bieszczadach, Beskidzie Niskim i na Pogórzu Przemyskim żyje ok. 250 wilków. (stock) PRZECZYTAJ WIĘCEJ
    Nowiny z 24 listopada 2008
    24-11-2008

Bursztyn nie miał żadnych szans. Mimo że ważył około 20 kg, wilk wyrwał go z budy razem z łańcuchem, chwycił w paszczę i poniósł do lasu. Właściciel psa widział tragedię swojego pupila, ale był bezradny.

Od zeszłego czwartku w Jabłonkach ludzie boją się wychodzić z domu po zmroku. Do wsi podkrada się samotny wilk. Szuka pożywienia.

Drapieżnik porwał Bursztyna w środę o godzinie 17.20.

- Wracałem z żoną samochodem ze sklepu - opowiada Piotr Lewandowski. - Właśnie wjeżdżałem w bramę, kiedy z podwórza wypadł wilk. Niósł w pysku naszego pieska...

Pan Piotr natychmiast zawrócił i ruszył autem za wilkiem. Myślał, że dzikie zwierzę przestraszy się świateł i ryku silnika, i w końcu wypuści Bursztyna.

- Ścigałem go kilkaset metrów, wilk z bocznej drogi przeskoczył na wojewódzką, a potem w las. Nie mogłem go dogonić, bo na jezdni było ślisko, ale dostrzegłem, że wilk był sporych rozmiarów, od spodu podpalany, górą siwawy.

Tego samego dnia o zdarzeniu dowiedziała się policja.

- Z uwagi na bezpieczeństwo dzieci funkcjonariusze z Baligrodu i Cisnej częściej niż zwykle patrolują wioskę, zwłaszcza popołudniami i po zmierzchu - mówi Katarzyna Antosz-Ulan z policji w Lesku.

Od środy wilk nie zaatakował, ale widziany był na osiedlu dawnego PGR-u. -Jeśli raz posmakował łatwej zdobyczy, będzie tu wracał - twierdzi Lewandowski, z zawodu leśnik.

promocja

Na wieść o grasującym wilku samorząd Baligrodu wysłał pismo do ministra środowiska o zgodę na interwencyjny odstrzał drapieżnika. Podobne listy od kilku lat ślą włodarze innych bieszczadzkich gmin, m.in. Cisnej, Czarnej i Ustrzyk Dolnych, gdzie wciąż dochodzi do wilczych ataków na psy.

- Mamy nadzieję, że odstrzelą tego wilka. Jeśli potrafi bez trudu zagryźć ważącego kilkadziesiąt kilogramów psa, to jaką mamy pewność, że kiedyś nie rzuci się na dziecko? - martwią się mieszkańcy Jabłonek.

Krzysztof Potacza

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

A nie mogliby z tym wilkiem tak jak szewczyk dratewka ze smokiem?

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..może by i można... ale wilki tak łatwo nie wybuchają...

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

A jeśli "człowiek człowiekowi wilkiem",to przynajmniej jest równość szans.Człowiek-uzurpator?Tego nie kupuję!

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

Nim ktoś pociągnie za cyngiel, ze strachu, z wyrachowania, lub w wyniku czystej zabawy to wpierw niech swój czyn poprzedzi czytając ten krótki rys historyczny:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Wilk_w_kulturze

Tez znam kilka watach i we wsiach ktore dobrze znam byly brane psy... czesto. Media przesadzaja i bredza to oczywiste. Ludzie miejscowi w Bieszczadach boja sie glownie niedzwiedzia. Strach przed wilkiem jest raczej strachem przed strata psa owcy kozy itp. Bieszczadzki gospodarz na swoim podworku nie boi sie wilka (ot duzy pies). Story typu ze ktos tam lal jakims narzedziem na podworku wilka ktory przyszedl po psa bywaja tu prawdziwe.
    Psow swoja droga wilki wziely naprawde sporo min. mojego tez. Byl malutki nie wloczyl sie spal w chacie pilnowalismy go. ktoregos wieczoru pobiegal dluzej do nocy i wilk wziol go z pod samego okna. Wilk byl bardzo szybki niosl go zywego w paszczy bo slychac bylo oddalajace sie piszczenie. Mngnienie oka za szybko na reakcje ale gdybym byl na podworku i mial pod reka narzedzie to by mi psa nie wziol a moze by i zycie stracil przy tym.
    Jestem za redukcja osobnikow powodujacych te najwieksze straty. Taki odstrzal jest trudny do przeprowadzenia dlatego sadze ze obecnie gina raczej przypadkowe osobniki. Nie jest to jednak niemozliwe.
    Lepiej zabrac sie za zwierzyne strzelana nieleganie (w tym rowniez i wilki) w tej dziedzinie sa wieksze straty.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2007

Witam
    Czytam uważnie wszystkie Wasze wypowiedzi i za mało wiem o Bieszczadach żeby się wypowiadać, więc siedzę cicho...ale gdy dostałem mailem dzisiejszy fragment dyskusji o wilkach ,a zwłaszcza wypowiedzi kathlen i vm2301 to chciałbym przypomnieć cytat z
    K-PAX
    prot;
    „-Dlaczego miałbym wpaść w tarapaty?
    -No, na przykład mógłbyś napotkać jakieś niebezpieczne zwierzęta.
    -I napotkałem.
    -Napotkałeś?
    -Tak. Gatunek homo sapiens.”

Nie pamiętam i nie znalazłem w dosłownym brzmieniu wypowiedzi prota ,ale napisze sens pewnej jego wypowiedzi . "Ludzkość ma niekwestionowanych dwóch Przewodników Duchowych. Chrystusa i Buddę …. I co z tego? Nic….."
    Dziękuję Ci Lucyna ,że piszesz...lobię czytać Twoje posty.
    Pozdrawiam wszystkich

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Kathlen, nikt Cię chyba kretynką nie nazwał, jedynie nawiązuje się nieco gorąca dyskusja, bo temat gorący. Większość tu obecnych, to ludzie którzy walą w pory ze szczęścia, gdy jakies zwierzę w dzikich okolicznościach przyrody zobaczą i poczucie potrzeby ich ochrony mają.

Stąd oczywiście kontra na Twoją wypowiedź o "jakże przedmiotowym" traktowaniu gatunków innych od homo sapiens.

...ale nic poza tym, żadnej urazy

..tak to widzę

Pozdrawiam:)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)