Strona 76 z 82 PierwszyPierwszy ... 26 66 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2007

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Grzesiu -
    tak jak napisałem - to faktycznie utopia. Faktycznie będą długo problemy i najprawdopodobniej póki będą istnieć dzikie zwierzęta - ten problem będzie istniał. Niestety wilki, inne zwierzęta rośliny to ekosystem ,którego częścią my tez jesteśmy. To nie miejsce na te rozważania, tylko wspomnę. jest ścisła korelacja pomiędzy "rozwojem cywilizacji' i ilością chorób m.in krążenia, nowotworowych. najmniejsze zwolnienie tego procesu to zysk.
    Nie udaje zainteresowania ekologia żeby na tym żerować. Staram się u pacjentów likwidować skutki „cywilizacji’ i namawiam ich do bardziej zdrowego życia…żeby „puścili cywilizację „przodem” )

Popieram wypowiedz Juraja - na skróty, emocjonalnie - ale słusznie.

Orsini -

nie korzystaj z jednego źródła. Statystyka ilości - to jeszcze nie wszystko. Zresztą od Petycji Oregońskiej nastąpiło znaczne przyśpieszenie procesów zmian klimatycznych. Aktywność Słońca to tylko maleńki element łamigłówki. Trochę większy – wulkany (ale aktywność ich jest tez prowokowana zmianami klimatycznymi – takie sprzężenie zwrotne) Chcesz procenty? Nie podam Ci - bo zaraz podasz inne z innego źródła. Poza tym piszę na dyżurze w wolnej chwili i nie znam ich na pamięć. Obejrzałem tylko wyliczenia ile metanu i CO2 wydzielają hodowle bydła ,czego nie było gdy były hodowane przez rolników a nie pozamykane w "przegródkach" ,prawie z napisami ( cielęcinka dla dzieci...hamburgerki).
    Tak naprawdę wiesz co mnie przeraziło? Program nie na Discovery lub informacje na stronie NASA ( jakoś udało mi się przeczytać mimo, ze anglojęzyczna :) )...Najbardziej przeraził mnie program ( to był chyba TVN) o aktualnie prowadzonych międzynarodowych badaniach ratowania Planety...5 sposobów....Wiesz co mi to przypomniało? Scenę z Armagedonu " doczepić do komety żagle na wiatr słoneczny"
    Ktoś ,kto nie rozumie ,że proces nieodwracalny zaczął się w latach 80 a teraz możemy spowolnić proces ale nie odwrócić to naprawdę człowiek ,którego nie potrafię zrozumieć. To sprawa lat...kilkunastu...dobrze jeśli 30...
    Orsini - to oficjalne twierdzenia ludzi ,którzy naprawdę tym się zajmują. Nie nobliści. ( z całym szacunkiem)
    Hodowle,…samochody…elektrociepłownie…- nie maja znaczenia?
    Słońca nie zmienimy – i to nie ono „przyśpieszyło „ zmiany.
    Zmieniajmy po troszeczku to co możemy. W każdej religii można znaleźć w oryginale pism zdanie ,które można przetłumaczyć tak samo „Kto ratuje jedno Zycie – ratuje cały Świat

Do rzeczy---mówimy o wilkach - cóż chwała im ,ze dzięki temu tematowi...o nich...można poruszyć takie ważne kwestie. Musimy zrozumieć ,ze one chcą żyć. Dla naszego spokoju nie poumierają z głodu i nie będą chodziły po chodnikach a przechodziły na zielonym świetle.
    Dla mnie ta dyskusja to symbol - a wypowiedzi - świadectwo dojrzałości spojrzenia na nas i nasze otoczenie.
    Pozdrawiam.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Fox a przeczytaj tę Petycję Oregońską i zobacz kto ją podpisał, w większości naukowcy zajmujący się tematem. Ale ekofaszyści i tak to mają w nosie i mamy teraz super pakiety na emisję CO2. Według wstępnych i optymistycznych wyliczeń, że cena energii podskoczy o tylko 100% w 2020 roku średnio rocznie zapłacimy o 400Euro więcej w Polsce. Wersja pesymistyczna brzmi, że cena energii wzrośnie o 400%...czyli jedna pensja rocznie pójdzie na czyjeś fanaberie
    Co ciekawe elektrowni atomowej też w Polsce nie chcą, taki minister środowiska mówi, że po jego trupie się na nią zgodzi.
    Poruszyłeś bardzo ciekawą kwestię wielkoprzemysłowych ferm i zniszczeń jakie powodują. Ale niestety tu też chodzi o pieniądze-koncerny, które w ten sposób hodują zwierzęta wiedzą komu i ile zapłacić. Albo i nie zapłacić, a obejść prawo. W Polsce np. robi się to tak: w jednym obiekcie rejestruje się kilka stad świń każde do 2000 tuczników, gdyż jak jest więcej to są ostrzejsze przepisy dotyczące ochrony środowiska. No i cóż-dalej mamy 10tys. świniaków w jednym miejscu, ale w podzielonych na 5 właścicieli.
    I tego nikt nie widzi!!!
    Za to przed Świętami akcje pt nie jedz karpia, karp cierpi to i owszem, dlatego ja osobiście mam alergię na ekologów, bo tam gdzie ich potrzeba tam ich nie ma.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..no tak.. ale mam marzenia o świecie harmonii i spokoju.. bez złodziei samochodów (bez samochodów) i zjadanego bydła... choć jak się głębiej zastanowić, to harmonija właśnie będzie polegać na tym, że to wilk będzie zjadał krowy, a nie człowiek... i niech mu wtedy na zdrowie

Na forum od
    09.2006

no właśnie;-)))
    przeciez wilk raczej na sałatkę się nie przerzuci, a więc ja mu jeszcze raz życzę smacznego
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Pisząc o tych i owych wyczynach Homo Non Sapiens,zaglądam mu na zaplecze,gdzie trzyma swoje graty i kwity,to czasem wymaga tour de situation,ale jest ciekawsze,niż biadanie nad kierdelem puszczonym bez pana na 200 ha,gdy wilki szukają sklepiku z pożywieniem.No ale czytanie męczy, Zawsze pozostaje taniec z gwiazdami lub ach jak oni śpiewają. Lingwistyka i szał to inne kierunki. Już w starej Grecji faceci szukali światła - ze świecą. pozdrawiam i bez urazy.
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Pisząc kolejne posty nigdy nie napisałem że jestem za wybiciem jakiegokolwiek drapieżnika (nawet zjadającego sałatę). Chodziło mi oto że zwłaszcza wilki atakują coraz częściej w takich miejscach, w których nie atakowały nie, dlatego że ktoś tam nie wypasał bydła a wcześniej owiec czy czegokolwiek innego. Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej. Cały czas chodziło mi oto co zrobić z takimi zjadaczami sałaty. Zdjęcia wilka, które załączyłem do jednego z postów zrobiłem właśnie w takim miejscu, poprzecinanym kilkoma dość ruchliwymi drogami, o wzmożonej działalności rolniczej stosunkowo dużym skupisku ludzi.

Na forum od
    09.2006

A gdzie te biedne wilki mają się podziać jak cały kraj jest utkany siecią ruchliwych dróg, wszędzie są ludzkie domostwa itd?
    Bogdan Loebl

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek Zobacz posta
    Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej.
    Gdybyś wiedział o czym piszesz to byś wiedział że piszesz bzdury.
    Pozdrav

orsini
    mysle ze powinnas zaczac lobbowac w sejmie druga akcje "wisla"

Na forum od
    09.2006

Nie rozumiem?co upa ma do wilka???
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)