Pokaż wyniki od 1 do 10 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    To jest nierealne z uwagi na zdolność wilków do migracji na duże odległości. One same sobie wyszukają tereny do życia i nikt tego za nie lepiej nie zrobi.
    Słyszałem niedawno od pracowników Spalskiego Parku Krajobrazowego, że jakieś stadko wilków z Podkarpacia przywędrowało w okolice Przysuchy (centralna Polska) i ma się tam dobrze.
    A może wilk tak jak żubr hitem exportowym Polski? do każdego wilka 3 bobry gratis
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez irek Zobacz posta
    Słyszałem niedawno od pracowników Spalskiego Parku Krajobrazowego,
    Też o tym słyszałem. Chodzą słuchy, że wilki próbują kolonizować najróżniejsze kompleksy leśne w Polsce Centralnej i Zachodniej. Znawcy tematu pewnie wiedzieliby lepiej. Do mnie docierają tylko ploteczki ze spotkań z myśliwymi albo leśniczymi w terenie.
    One się uczą i widzą, że człek już nie ściąga tych cholernych kijów miotających ogień na ich widok i nie celuje w nie. Może nabierają śmiałości?:)
    Towar exportowy - dobrze powiedziane. Mam rodzinę w Niemczech i wiem od nich, że niemieccy myśliwi są zainteresowani strzelaniem wilków. Ale są też tacy, którzy by tylko chcieli zobaczyć w naturze te zwierzęta. Może masz rację, że dałoby się te nasze wilki sprzedawać za kasę, ale nie myśliwym

Pozdrawiam Zabieszczadzonych

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    Mam rodzinę w Niemczech i wiem od nich, że niemieccy myśliwi są zainteresowani strzelaniem wilków. Ale są też tacy, którzy by tylko chcieli zobaczyć w naturze te zwierzęta.
    Tak , tylko nie u siebie. Jakby jakiś importowany wilk pokazał się na skraju niemieckiego lasu, to wtedy dopiero zobaczylibyśmy co to jest histeria. Bild by pisał o tym 4 tygodnie - czerwoną farbą.
    Długi

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Tak , tylko nie u siebie. Jakby jakiś importowany wilk pokazał się na skraju niemieckiego lasu, to wtedy dopiero zobaczylibyśmy co to jest histeria. Bild by pisał o tym 4 tygodnie - czerwoną farbą.
    Długi
    Tym lepiej dla naszych bestii:D Każdy Niemiec chcący obaczyć wilki musi się wybrać za Odrę:) A Bild to w ogóle jest pismo czerwoną farbą pisane...nie ma co gadac:)

Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)