Pokaż wyniki od 1 do 10 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    pogórze

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Cytat Zamieszczone przez ebik Zobacz posta
    Masz Anyczka jakiegoś zwierzaka? Kotka? Pieska? Chomika? Rybkę?

Ja tam uważam, że jak komuś wilk wchodzi na podwórko to ten ktoś może go odstrzelić ...

http://www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll...73271669962874

ebik.
    O czym Ty właściwie mówisz człowieku? Ja też mieszkam pod lasem, wprawdzie nie ma tu wilków, ale są inne zwierzęta... po pracy idę kupić sobie strzelbę i będę strzelać... a co. Jakaś sarenka, albo jeleń, a może zajączek (w tym roku jeszcze nie spotkałam, nawet tropów, ciekawe dlaczego).
    I na koniec tak przewrotnie.... Jak ktoś wchodzi do lasu (który jest wilczym podwórkiem), to wilk ma prawo go zagryźć i już... czy tak?
    pozdrawiam
    Małgośka

Bieszczadnik Awatar ebik
    Na forum od
    06.2004
    Rodem z
    Beskid Makowski

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Cytat Zamieszczone przez banana Zobacz posta
    O czym Ty właściwie mówisz człowieku? Ja też mieszkam pod lasem, wprawdzie nie ma tu wilków, ale są inne zwierzęta... po pracy idę kupić sobie strzelbę i będę strzelać... a co. Jakaś sarenka, albo jeleń, a może zajączek (w tym roku jeszcze nie spotkałam, nawet tropów, ciekawe dlaczego).
    I na koniec tak przewrotnie.... Jak ktoś wchodzi do lasu (który jest wilczym podwórkiem), to wilk ma prawo go zagryźć i już... czy tak?
    Ja chyba jakiś dziwny jestem bo potrafię rozróżnić zagrożenie powodowane we wsi obecnością wilka a zająca...

Co to wchodzenia to lasu - to oczywiste, że wilk ma prawo zaatakować jeśli naruszysz jego rewir lub mu zagrozisz. Wieś (już nawet nie mówie o pastwiskach - bo tu można polemizować) jest rewirem człowieka.

Uważam, że mieszkańcy wsi, w której wilk poluje na zwierzęta "gospodarskie" mają prawo się bronić.

Wilki podziwiam bo to piękne zwierzęta ale czy to jest wilk atakujący we wsi czy wściekły lis/pies/zając/wiewiórka - nie ma to znaczenia - prawo do obrony chyba człowiekowi też przysługuje?
    Jeśli to działoby się w Twojej okolicy - mniemam, że zdanie miałabyś zgoła odmienne.

ebik.
    -----------------------------------------------------
    Góry moje łaskawe ... dajcie mi święty spokój kiedyś ...
    -----------------------------------------------------

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)