Hej:)
Juraju, wilki nie z powodu chrześcijaństwa są drapieżnikami włażącymi w drogę ludziom;> Weź to pod uwagę zanim zaczniesz głosić swe teorie. Wpierw jest naturalna wrogość tych, którym złe wilki coś zabierają, a następnie dopiero ktoś zaczyna manipulować tym lękiem, aby...właśnie. Poszerzać władzę nad duszyczkami? Osiągać jakieś ukryte cele?
Mało mnie interesuje, kto i co osiągał w śreniowieczu tą metodą, a ciekawi mnie sytuacja obecna.
Przecież były później wspaniałe epoko Renesansu, Oświecenia, romantycznej fascynacji przyrodą. Czemuż to ludzie postanowili trwać w niewiedzy? Czemu teraz też nie chcą słuchać racjonalnych argumentów? Chyba nie z powodu kazań?

Chris: pięknie zacytowałeś Wikipedię lecz ja nadal nie widzę w Biblii mitów o wilkach;> Może mitem jest, że są przebiegłymi drapieżcami?

Cytat Zamieszczone przez Juraj Zobacz posta
czigodnemu Derty do przypisku "cała władza w ręce Rat" dodam: wiedza na raty jest starej daty!
Mój dopisek jest absolutnie pełny i skończony. Jeżeli chcesz coś uzupełniać, to zastanów się nad swoim:D Masz tam coś, co zwą 'tabula rasa':D

Pozdrawiam,
Derty