Strona 51 z 91 PierwszyPierwszy ... 41 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 61 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Moda - jasne,ale,na przykład,który z bogatych Chińczyków zechciałby kupić szefa rządu jakiegoś europejkiego landu i założyć mu kosztowne dodatki w postaci smyczy,obroży lub kolczatki oraz gustownego kagańca i bez dostępu do Zakazanego Miasta na zawsze...?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Osłabiające (cyt. za Gazetą Bieszczadzką):
    http://www.gb.media.pl/gazeta/nowa.htm
    Owieczce się nie udało

Jesienią i zimą w ,,GB” często pisaliśmy o wilczych wypadach na owce, bydło, psy, a nawet konie. Przez jakiś czas - przez prawie całą wiosnę - był względny spokój. Wydawało się, że bieszczadzkie wilki wzięły sobie do serca apele rolników i zaprzestały ataków na zwierzęta hodowlane. Ale to się skończyło wczesnym rankiem 15 sierpnia w gospodarstwie Pawła Dydaka z Jureczkowej.
    - Żona wcześnie rano wypuściła owce na pastwisko koło domu - opowiada Józef Dydak. - Kiedy wróciła z kościoła, przyjechał Iwanisik i mówi, że wilk nam owcę zagryzł. Poszliśmy na pastwisko. Owca leżała nieżywa z rozszarpanym podbrzuszem.
    Nieruchomość Dydaków nie leży na odludziu. Znajduje się we wsi i sąsiaduje bezpośrednio z innymi gospodarstwami. Niewielkie pastwisko, na którym przebywają owce, jest dookoła ogrodzone i styka się bezpośrednio z przydomowym podwórkiem. Z innej strony ogradzająca je siatka biegnie kilka metrów od ruchliwej drogi wojewódzkiej Kuźmina-Krościenko.
    Kiedy następnego dnia byłem u Dydaków, owca nadal leżała na pastwisku. Kiedy Anna Dydak podniosła przykrywającą ją folię, natychmiast buchnął niesamowity smród.
    - Nie wiadomo, co zrobić - mówi J. Dydak. - Owce są zarejestrowane. Nie można zakopać. Ktoś musi przyjechać, zobaczyć, stwierdzić, że to wilk i dopiero potem można to utylizować. Już ze 20 razy dzwoniłem w różne miejsca i nikt mi nie potrafi powiedzieć, co zrobić. Wydzwoniłem dwie karty...
    W Krośnie J. Dydak nagrał się na automatycznej sekretarce, że owca rozszarpana leży na pastwisku i czeka na komisję. I nic. Do żadnego weterynarza nie udało mu się dodzwonić... Pani inżynier z Nadleśnictwa w Birczy zaproponowała, żeby skontaktował się z Wojewódzkim Konserwatorem Przyrody… - Nie wiem już, do kogo mam…

Fot. Owca została zagryziona na pastwisku tuż pod domem
    Fot. T. Szewczyk

(więcej ,,GB" 17)
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

PiS twierdzi,że zatrudnia samych fachowców uginajacych sie pod sukcesami(nie mówię o owcy),a tu,psia wiara,owcy z pola sprzątnąc nie mozna,bo dygnitarz weterynarii nie raczył zjechać, Moze przedtem stół trzeba suto zastawić...Najlepioej przyrządzić mu padłą sztukę a dobrze poperfumować!

A miedzy nami: skąd wiadomo,ze to wilk grzeszny dopadł owieczki? Zdziczałych psów ci u nas dostatek,a wilków tak malo,ze nawet czarownice kłócą się o wilczą łapę

Gdyby tak donieść,że Zły dopadł,proboszcz podniósłby larum perfekcyjnie.

Nic,tylko Zły fyrtał sobie z owieczką,a potem zjadł kolację.

A powaznie,to granda i skandal,ze urzednik odpowiedzialny. biorący forsę za swoje pasozytowanie,nie chce pracować.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Zapaliłem fajkę,zalożyłem czapkę daszkiem do tylu,jak Holmes i myśl jasna strzelila mi do glowy.Kazdy człek ma jakiegoś sąsiada. Może taki owaki dostal apetytu na baraninkę lubo jagnięcinę i tera w garze dusi a łapska zaciera.Warto pochodzic a powensyć co tam sie w powietsu snuje.Tylko policyji nie wołac bo przyjadą z pancerką,mocno zbrojni w pistolety,granaty,na łbach kominiarecki,na ziem rzucą,zaklną,zakują od stop do rąk kieby galernika i ogłosą,ze układ odkryli! Wtedy to już galery murowane,a wieść w świat pojdzie,że zbrodnia na zwierzynie była porazająca.Moze będzie i komisyja sejmowa. Lepiej cicho chodzić,Matko święta!

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej:)
    No to skoro tak, to ja już zdradzę tajemnicę tych rozszarpanych brzuchów u owiec. Bo widzę, że i tak wreszcie się wyda. Otóż to nie jest robota żadnych tam wilków. Ciemnogrodzkie elementy z gazet i wsi wszelakich propagują to rozwiązanie zagadki, ale zabobony tutaj nic a nic nie pomogą. Nie wilk ci to, a OBCY!!:O Składają jajeczka w ciele owiec, a gdy która larwa pasożyta dorośnie, rozrywa powłoki biednej ofiary, a jeszcze sobie podeżre i wziuuut...wnika później w ciało dowolnie wybranego człowieka. Np może to być urzędnik z gminy, który właśnie jechał, aby Imć Dydakowi wycenić szkodę. Tak i nie dojechał, bo złowrogi Obcy, który zawłaszczył jego powłokę cielesną, obecnie knuje już w celu ochrony pozostałych członków desantu na naszą planetę. Wiem to dobrze, bo było to już na jednym takim filmie amerykańskim. A amerykańskie filmy są oparte na faktach- tak czytałem w periodyku 'Film'.

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Witaj,Derty! Fakt,ze amerykanskie fakty wygladają jak amerykanski film,ale otworzyłes oczy moje na pewien straszliwy moment,dotąd znany jeno w USA. miedzy nami są OBCY! Gorzej niz zombie. Nażre się taki owieczki lubo jagniąteczka,potem scierwo jedno nie posprząta po sobie i rzuca cienie na dobre wilcze plemię. To dlatego tylu OBCYCH w narodzie i mają w łapach wszystko.Wszczepiają się larwy w mózgi rdzennie pono polskie i odmóżdżają i transformują cieleśnie,no widzieliscie państwo,co za draństwo. A gorzej,gdy cos takiego udaje katolika i milosiernika. Tak,Derty,masz rację, ONI sa juz wszedzie ,mają wladzę i idą do sprawiedliwych i prawnych wyborów. Ciekawe bardzo,czy u tych polskich zombie bywają bliźniacy.To wiele by mówilo o zagrozeniu naszego gatunku i nieprzyjemnej sytuacji wilków. Słyszę nocami ciche wycie wader tulących do sierści niemowlęta,rozumiem teraz...
    Owce nie sa jedynym pozywieniem OBCYCH. Oni mają rosnący apetyt na ludzi.Już rozrożniam OBCEGO. Jest to idiota,ale przebiegły,kłamliwy,zły,brutalny i w ogóle lotr.Gospodarze!Chwytajcie za widły,póki czas. Larum grają,jeno gdzie?Chochoł na weselu też pewnie OBCY i panna mloda i pan młody i kosy papierowe. Drwa nie starczy na osinowe kołki na upiory. W sądach i prokuraturach roi się od oskarżonych wilków.Podejrzewam,ze OBCY infekują i owce,jesli chcą. Już widze oczami duszy: owca goni biednego wilka,a jak się da to i czlowieka.Gazeciarze i zabobonnicy! Pisac o tym a na msze dzwonić.

Pozdrawiam,caly w trwodze.

Pozdrawiam.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej:)
    Juraju, dajmy pokój polityce - Piekiełko padło na wieki:/

Pozdrawiam,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Świetny artykuł pojawił się w Newsweeku,tutaj jego zajawka:
    http://www.newsweek.pl/wydania/artyk...?Artykul=19967
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

"przy sprzyjającym wietrze mogę wyczuć zapach piwa z kilkudziesięciu metrów"

pozazdrościć....
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

pod poniższym adresem (NGC) jest 2-minutowa zajawka:

http://channel.nationalgeographic.co...preview_1.html

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)