Pokaż wyniki od 1 do 10 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

Czyli nie ma takiej możliwości żeby po ugryzieniu drapieżnika rozwinęło się takie zakażenie któro doprowadzi do śmierci w kilkanaście godzin. Prawdą jest ze to pastwisko ma ponad 200 ha, tego typu wypas polega właśnie na tym że stado przez cały dzień jest puszczone samopas na noc jest spędzane do zagrody, czyli nie prawdą jest że nikt się nimi nie opiekuje. Tak kolejny raz między nami uwierz mi że gdyby doszło do sytuacji że wilk (wilki) sprzątnęłyby 15 cieląt z najbliższego otoczenia gospodarstwa jakiegoś hodowcy/ów to ci ludzie wzięliby sprawy w swoje ręce, taka jest prawda.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Jeśli byłaby opieka nad stadem człowieka to po pogryzieniu przez wilka cielak zostałby otoczony opieką i nic by mu się nie stało. Więc nie bardzo rozumiem jakie kilkanaście godzin skoro bydło jest zapędzane na noc do obory?Najwyraźniej nie jest, albo nawet jak jest to pracownicy mają w nosie i nie kontrolują zdrowia zwierząt.

Tak czy siak Twój przykład jako antywilkowy jest chybiony jak kulą w płot.
    Czy jak zostawisz samochód z otwartymi drzwiami i z kluczykami w środku to będziesz miał pretensje do złodzieja,że go ukradł?
    Tak samo i tu-bydło sobie chodzi,bez opieki, nikt się nim nie interesuje to wilki korzystają. Z czego tu gospodarstwo dostaje odszkodowanie, więc nie jest stratne.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Jak myślisz ile oni na tym pastwisku mają zwierząt? Kolejny przykład (po krótkiej naszej znajomości jestem pewien ze i tak znajdziesz jakąś odpowiedz ale co mi tam) cielak którego pogryzł drapieżnik (celowo nie piszę wilk bo i tak jestem zakałą tego forum gdyż chcę pokazać drugą stronę medalu ale to też mało mnie obchodzi) cielak mały słaby położył i dogorywa, znalezienie takowego na 200 hektarach to jak szukanie igły w stogu siana. Ciekawym doświadczeniem dla Ciebie byłoby odwiedzenie Polan. Strzała

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Ale co Ty chcesz udowodnić nie bardzo rozumiem?
    Drapieżniki od tego są, żeby polować na inne zwierzęta. I jak na razie w większości to zagryzają swój obiadek. One sobie polują, a Ty idziesz do sklepu i kupujesz mięsko.
    Chcesz wybić wszystkie drapieżniki, żeby żadne zwierzątko nie dogorywało gdzieś w polu?
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)