..ostatnia konferencja prasowa rządu nasunęła coś innego, już trwają prace obliczeniowe na temat wykorzystania Żarnowca... oraz szukana jest (przez specjalistów z ramienia rządu) druga lokalizacja pod elektrownię atomową w Polsce... opieram się na wypowiedzi pemiera z przed dwóch trzech dni... Polska szuka alternatywnych rozwiązań, w związku z nauczką "gazową" jak wywnioskowałem" i chęcią bycia bardziej niezależną od dostaw energetycznych... jak zwykle są dwie strony medalu, nie wszystkie dane dotyczące "paniki CO2" są słuszne, zarówno z jednej jak i drugiej strony. Zauważalna jest rażąca chęć wykorzystania naszych pieniędzy przez następnych "Gudzowatych" , zgadzam się w tej kwestii z Browarem.. Ale nie można wykluczyć całkowitego braku wpływu człowieka w sprawie emisji CO2 na NASZĄ Planetę... Jakiekolwiek branie jednej, lub drugiej strony wydaje mi się troszkę płyciutkie, ponieważ obie mają w zapleczu znakomitych naukowców... Moim zdaniem.. niech już wezmą te pieniądze właściwi ludzie i przeznaczą je na ratowanie tego co się da (spowalanianie procesów, puszcza maazońska, zanieczysczenia wód, energie odnawialne, bla bla etc. etc.) niekoniecznie kierując się tylko i wyłącznie CO2... ale marzyciel jestem.. ech... amerykańscy naukowcy udowodnili że Utopia jest Realna... yhy..
PS. ...i niech to wszystko wpłynie na niezjadalność miejscowego bydła przez Wilki, i niestrzelalność do tych drugich.. bo przecież po to ten pakiet klimatyczny w tym wątku prawda?

Odpowiedz z cytatem