Strona 85 z 91 PierwszyPierwszy ... 35 75 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

dlaczego?
    ja tam życzę wilkowi smacznego i niech zjada te bydło, skoro bydlaki mają takiego gospodarza, który tak się o nie martwi. No naprawdę już pisałam to jak zostawić kluczyki w otwartym aucie w nocy w centrum miasta i mieć pretensje, że ktoś nam je ukradł.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

..no tak.. ale mam marzenia o świecie harmonii i spokoju.. bez złodziei samochodów (bez samochodów) i zjadanego bydła... choć jak się głębiej zastanowić, to harmonija właśnie będzie polegać na tym, że to wilk będzie zjadał krowy, a nie człowiek... i niech mu wtedy na zdrowie

Na forum od
    09.2006

no właśnie;-)))
    przeciez wilk raczej na sałatkę się nie przerzuci, a więc ja mu jeszcze raz życzę smacznego
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Pisząc o tych i owych wyczynach Homo Non Sapiens,zaglądam mu na zaplecze,gdzie trzyma swoje graty i kwity,to czasem wymaga tour de situation,ale jest ciekawsze,niż biadanie nad kierdelem puszczonym bez pana na 200 ha,gdy wilki szukają sklepiku z pożywieniem.No ale czytanie męczy, Zawsze pozostaje taniec z gwiazdami lub ach jak oni śpiewają. Lingwistyka i szał to inne kierunki. Już w starej Grecji faceci szukali światła - ze świecą. pozdrawiam i bez urazy.
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Pisząc kolejne posty nigdy nie napisałem że jestem za wybiciem jakiegokolwiek drapieżnika (nawet zjadającego sałatę). Chodziło mi oto że zwłaszcza wilki atakują coraz częściej w takich miejscach, w których nie atakowały nie, dlatego że ktoś tam nie wypasał bydła a wcześniej owiec czy czegokolwiek innego. Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej. Cały czas chodziło mi oto co zrobić z takimi zjadaczami sałaty. Zdjęcia wilka, które załączyłem do jednego z postów zrobiłem właśnie w takim miejscu, poprzecinanym kilkoma dość ruchliwymi drogami, o wzmożonej działalności rolniczej stosunkowo dużym skupisku ludzi.

Na forum od
    09.2006

A gdzie te biedne wilki mają się podziać jak cały kraj jest utkany siecią ruchliwych dróg, wszędzie są ludzkie domostwa itd?
    Bogdan Loebl

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek Zobacz posta
    Wilków jest coraz więcej i tak jak mówicie, że ludzie wkraczają na ich tereny tak one będą zapuszczały się coraz dalej.
    Gdybyś wiedział o czym piszesz to byś wiedział że piszesz bzdury.
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Skoro od 2001 roku są pod ścisłą ochroną, nie mają naturalnych wrogów to chyba ich przybywa. W połowie lat 70 naliczono ich 100 po trzydziestu latach jest ich 700 (taką liczbę podaje MŚ). To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej? co tu jest bzdurą?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

W połowie lat 70 naliczono ich coś około 100 obecnie jak podaje MŚ jest ich 700. To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej?

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek Zobacz posta
    Skoro od 2001 roku są pod ścisłą ochroną, nie mają naturalnych wrogów to chyba ich przybywa. W połowie lat 70 naliczono ich 100 po trzydziestu latach jest ich 700 (taką liczbę podaje MŚ). To Twoim zdaniem jest ich mniej czy więcej? co tu jest bzdurą?
    To prawda że ich przybyło od lat 70-tych,jest ich 500-600 raczej niż 700,tu masz rację.Natomiast pierwsze zdanie jest nieprawdziwe(to miałem na myśli pisząc o bzdurce,bez urazy ),wcale ich nie przybywa,od paru lat mimo ścisłej ochrony jest ich tyle samo.Powodem jest kurcząca się baza pokarmowa,ataki na zwierzęta hodowlane też są tym spowodowane.
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)