Strona 87 z 91 PierwszyPierwszy ... 37 77 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 906

Wątek: Beda strzelac do wilków

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Beda strzelac do wilków

To nie jest "głos strachu" tylko lobby mysliwskie... Klusowanie tez jest na porządku dziennym....
    Temat wraca jak bumerang, a zawyzone ilosci niby maja zrobic wrazenie.....
    nie czytalam wszystkich wypowiedzi i moze sie powtarzam, ale rynce opadaja na to wszystko...i czy w ogole jest na to jakas recepta? Zeby chronic to co powinno byc chronione? smutne to jest .... ale lobbing jest lobbing.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Namnożyło się nam tych samorządowych wilków,a instytucji,sejm nawet jakiś mają,a każdy chce mieć wilcze futro na wilczej skórze. Gdyby tak na jeden tylko dzień zawiesić prawo,jakie jeszcze jest,byłoby po zwierzynie. Jeszcze trochę i paniskom zrobi się zwierzyniec,jak jakim królom,a oni zaczną z trybun walić po pijaku i po pańsku,"bo som za nos odpowiedzialny",no nie? Patrzcie,już publicznie chcą brać sprawy w swoje ręce.Ano,niech sobie biorą,jak to na wypasach bywa,gdy chłopina samotny a tęskniący.Mamy im jeszcze kundle kupować,ogrodzenia porządnie stawiać i pewnie gorzałę dowozić na te ich parlamenty,żeby mądrze gadali. Na szczęście jeszcze wilk ma ostoję,póki co.Trzeba jakie wojsko postawić przed samorządowcami,tylko gdzie je znaleźć?! Tu i tam są jakieś koszary chronione przez agencje ochrony,bo taniej.A żołnierze pilnują Arabów. Jednak kto wie,co uchwali sejm z publicznego naboru,kiedy serce zawyje,ze chce do kniei bo lud zagrożony i wójty...
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Jak podaje rzecznik RDLP w Krośnie na ich terenie doliczono się 466 wilków (dane z 2008 roku)

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek Zobacz posta
    Jak podaje rzecznik RDLP w Krośnie na ich terenie doliczono się 466 wilków (dane z 2008 roku)

Coś ci się chyba pokręciło.W całej Polsce żyje na wolności około 600 -700 wilków, więc na pewno ta lczba jest błędna.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...tutaj natomiast się kolonują, dwoją i troją w oczach miejscowych..

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2009

Jeśli komuś się pokręciło to rzecznikowi RDLP w Krośnie, wielu leśnikom pracującym w terenie itd., moim zdaniem może być zawyżona o 10%, to tylko moja opinia, a poza tym nie mam powodu nie wierzyć tym którzy stykają z tym zagadnieniem na co dzień. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc „w oczach miejscowych” przecież RDLP w Krośnie to nie tylko Bieszczady!

Bieszczadnik Awatar biały wilk
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    Roztocze,obecnie Sz-cin

Już dawno chciałem wyrazić swoje zdanie w tym temacie.Bodajże w 1996r w Ośrodku Muzealno-edukacyjnym RPN w Zwierzyńcu była wystawa na temat wilków.Przeraziło mnie to, jakie cierpienie potrafi człowiek zgotować dzikiemu zwierzęciu.W latach 60-tych pojawiły się wilki na Roztoczu.Nie robiły nikomu krzywdy,a natychmiast ruszyli pseudomyśliwi z obławą i w większości watahę wybili.Dla mnie,prostego człowieka jest to niepojęte.Nie znam sie na statystykach,ale wiem jedno,populację wilka to nie interesuje - ONE CHCĄ ŻYĆ.

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

..ech, to ludziska są gorsi od wilków !!
    Okrutnie odnoszą się do "swoich" domowych zwierząt, a co dopiero do dziko żyjących ?..
    ile to razy, łażąc po lesie rozpieprzałem jakieś wnyki ?...czy kiedyś się to zmieni ?
    komuś się wydaje -to takie szlachetne i męskie-strzelać do wilka ......

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Bieszczadzkie samorządy chcą przywrócenia wilka na listę zwierząt łownych

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...ZADY/896652527

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Miałem sen: strzelano do samorządowców wyjętych spod prawa... A swoją drogą samorządowcy na szczęście jeszcze nie stanowią praw państwa i prawa łowieckiego,choć mają tęgie lobby. Liberalizm chce puścić wszystko,tylko nie posady i milionowe odprawy. Oglosić trza hasło:" każdy samorządowiec Królem Ubu, każdy obywatel ma prawo smarkac na samorządy". Może ktoś oprzytomnieje? A ludziska za dużo chleją. Przeleci w dali chudy wilczek,śmiertelnie przerazony,ze żyje,a już nasze patrioty gorzały widza miliony wilków. Mówi sie nawet po katach,ze wilki chcą się parzyć z babami! Hej,póki jest przemysł zbrojny bezrobotny,wytoczyć harmaty. Nowe dygnitarskie gęby potrzebują wilczych skór!
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)