Zobacz wyniki ankiety: do której grupy wiekowej zaliczasz Siebie ?

Głosujących
122. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • poniżej 16,

2 1.64%
  • 16 - 20

4 3.28%
  • 20 - 30

40 32.79%
  • 30 - 40

35 28.69%
  • 40 - 50

28 22.95%
  • powyżej 50

13 10.66%
Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 158

Wątek: Ankieta -znamy sie więcej lub mniej ? ...

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

Ależ wsadziłem kij w mrowisko. No i muszę się teraz wytłumaczyć. Piotr mnie zobligował, a poza tym ... po prostu wypada.

Wszyscy i tak wiedzą, o co chodzi. Odpowiem więc nie wprost, ale powołując się na cytat z wypowiedzi WueM-a.
    Wiecie co, mnie ta ankieta odpowiada, choć może socjolog spojrzałby na to inaczej. Mam starszego brata. Obaj jesteśmy w przedziale 40-50. Obaj lubimy deptać góry.
    A czy za kilka lat, gdy już przekroczysz tę górną granicę ww. przedziału, też napiszesz, że Ci taka ankieta odpowiada ?
    Odpowiedź (przed udzieleniem) skonsultuj z bratem.

Do Nataszy: ja nie użyłem określenia "amatorszczyzna", lecz "amatorstwo". To pierwsze ma wydźwięk jednoznacznie pejoratywny, to drugie jest raczej neutralne.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Zostałem wywołany do tablicy przez Stałego Bywalca...
    Nie wstydzę się swojego wieku. Nie ucieknę przed latami... Nie mówię, że mam lat żżżżeści pięć. Mówię wyraźnie: mam czterdzieści pięć lat. I co z tego? Czy to coś zmieni w kwestii mojej miłości do tych pagórków i łąk zielonych? Dlaczego niby ma mi się nie podobać taka ankieta za kilka lat? Czy tylko dlatego, że przybędzie mi trochę doświadczenia? Będę starszy i to wszystko. No może jeszcze będę miał w sobie trochę dumy, że jeszcze mogę... (Jeśli jeszcze będę mógł).
    Nie wszystkim dzieciom jest pisane stać się dorosłymi, niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie

WueM, sądząc po Twojej fotografii (avatar), to jak na swój wiek - wyglądasz bardzo młodo. :)

I mimo to za 6 lat (gdy skończysz 51) zostaniesz sklasyfikowany w jednej grupie ze zniedołężniałymi dziadkami, którzy z racji wieku nie tylko już nie wędrują po Bieszczadach, lecz być może zapomnieli, że takie góry w ogóle istnieją.

A Twój brat (pisałeś, że starszy) trafi do owej grupy "powyżej 50 lat" nawet wcześniej.

Może Wam to odpowiada. Mnie na pewno nie.

Już się na ten temat nie będę więcej wypowiadał. Na zakończenie tylko przepraszam publicznie Joorga za ów termin "amatorstwo ankietera". Wymiana z Nim korespondencji "na pw" uwidoczniła mi, że wyszedłem z całkowicie błędnych przesłanek używając ww. określenia.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Walker
    Na forum od
    10.2004
    Rodem z
    Wratislavia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    zostaniesz sklasyfikowany w jednej grupie ze zniedołężniałymi dziadkami, którzy z racji wieku nie tylko już nie wędrują po Bieszczadach, lecz być może zapomnieli, że takie góry w ogóle istnieją.

Khem, khem - mam wrażenie, że po 60-tce nie traci się prawa do chodzenia po górach i język prędki trochę za szybko chciał wyrazić co pomyślała głowa.

Co do ankietki - nie znęcajcie się nad nią, bo jakiś fragment wiedzy jednak nam dostarczyła. Ocenianie takiej sondy w kategoriach amatorstwa czy profesjonalizmu jest z letka absurdalne. To tylko jedno pytanko na stronie internetowej, a nie naukowe badanie.

A kwestia przedziałów wieku? No cóż, zawsze ktoś będzie bliżej jakiejś granicy, ktoś będzie w jakimś zbyt zagregowanym przedziale. Bardzo często w tzw. profesjonalnych ankietach przedziały kończą się na "powyżej 65 lat" choć też można byłoby je jeszcze podzielić, ale joorg skądinąd słusznie założył, że dzielenie tego ostatniego przedziału spowoduje, że powstanie kilka jeszcze mniej licznych grup, więc połączył te kategorie. Myślę, że choćby ze względu na niski stopień korzystania z internetu wśród osób starszych, miał rację w swoim założeniu (poza tym mało liczne kategorie są mało wartościowe z punktu widzenia statystyki :) więc się je łączy). Przecież to nie chodzi o to, że Ci po 50-tce, to już jakaś gorsza kategoria.

Owszem, można byłoby jeszcze inaczej dzielić przedziały wiekowe - choćby ze względu na to, że do 25 roku życia ludzie studiują, od 25 do 35 to jest początkowa faza tworzenia rodziny i małe dzieci, potem dzieci dorastają, zaczyna się częsciej jeździć samemu etc. etc.
    Ale w gruncie rzeczy bardzo ciekawe jest i daje dużo do myślenia, że to forum jest tak "dojrzałe", bo przecież ludzie poniżej 20-roku życia chodzą po Bieszczadach i nawet intensywniej korzystają z internetu od starszych. Czemu jest wiec ich tak mało w wynikach? Może są pasywnymi forumowiczami, trochę boją się dyskusji starszych autorytetów i rzadziej wpisują? A może nie wiedzą o forum (sam w to mało wierzę). A może nie czuli się na tyle pełnoprawnymi forumowiczami, żeby wziąć udział w ankiecie? To są dla mne najciekawsze pytania, które rodzą sie na podstawie nawet tak prostego pytania.

Z socjometrycznym :) pozdrowieniem.

Bieszczadnik Awatar natasha
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Bronowice (wieś w centrum Krakowa :P)

Domyślnie

Myślę,że Walker calkiem trafnie podsumował naszą ankietę oraz wszystko to,co w związku z nią przychodzilo do głowy nam-Forumowiczom przez ostatnie tygodnie.Nie jestem ani alfą ani tymbardziej omegą,ale pokusiłabym sie o odpowiedzi na Twoje pytania,Walkerze Słaby wynik "młodych" (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) w powyższej ankiecie to nie jest kwestia nieświadomości,ze takie Forum w ogóle istnieje,lecz kwestia właśnie braku odwagi w zabieraniu glosu w dyskusjach "starszych"(znam to z autopsji ),a jeszcze bardziej chyba słabego zainteresowania tematem (gdyby tak przeprowadzić ankietę "wiekową" wsród permanentnych,uzależnionych od monitora i keyboardu chatowników oraz wśród namiętnych graczy komputerowych okazałoby się,że 70%z nich stanowią ludzie przed 20.To tym własnie,a nie mądrymi lub pesudomądrymi dyskusjami ludzi z pasją, zajmuje się z reguły nasza najmłodsza grupa wiekowa-wiem,bo sama jestem młoda -co nie znaczy,ze podzielam sfere zainteresowań wyżej wymienionych:) ).
    Ankieta Joorga od samego początku bardzo mi sie spodobała-za to głównie,że była "inna" od reszty tematów na Forum.Więc chwała ci za nią Joorg-Amatorze
    Martwię sie tylko,że temu ostatniemu za bardzo przewróci sie w głowie od tych wszystkich pochwał i zamiast robić następne ankiety-osiądzie na laurach
    Pozdrawiam-Gosia.

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Domyślnie

witam
    kliknąłem na odpowiedni punkt, ale
    tylko ze względu na to, aby podnieść statystykę tych po 50-ątce.
    Życie teraz dopiero jest piękne, hej!!
    pozdroowka
    marekm

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

No taaak.

Walkerze właściwie, to powiedziałeś wszystko, co sobie myślę. A tak w ogóle, to Twoje zawodowstwo widać z daleka gołym okiem...

Natasho, bardzo, bardzo cieszę się, że jesteś młoda, w końcu ktoś musi pracować, kiedy ja będę na emeryturze.

Dla Stałego Bywalca troszkę aktualniejsza fotografia mojej skromnej osoby. jak załącznik nie "pójdzie", to wyślę następnym razem. Zdjęcie zrobione 6 lat temu, ale nie mam w komputerze aktualniejszego. Proszę o wybaczenie.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Nie wszystkim dzieciom jest pisane stać się dorosłymi, niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

nie było mnie tu dwa dni (piekna pogoda w górkach ,zwłaszcza dzisiaj) a tyle wiadomości sie nazbierało nawet nie ma co dodać ani ująć :D
    ale coś muszę:
    Cytat Zamieszczone przez Stały Bywalec
    tylko przepraszam publicznie
    przyjmuję i dziekuję, ale nie potrzebnie bo naprawdę ani przez chwilę nie poczułem sie urażony , no może tam gdzieś w głębi moja ambicja (próżność ) została połaskotana
    Cytat Zamieszczone przez WueM
    niektóre nie mogą nauczyć się kłamać.
    i nie próbuj sie nauczyć i czasem nie zmieniaj tego zdjącia.....
    Cytat Zamieszczone przez Walker
    dzielenie tego ostatniego przedziału spowoduje, że powstanie kilka jeszcze mniej licznych grup
    dokładnie tak..
    Cytat Zamieszczone przez natasha
    że temu ostatniemu za bardzo przewróci sie w głowie
    Natasho już dawno mi sie przewróciło i bardziej juz nie może
    Cytat Zamieszczone przez natasha
    lecz kwestia właśnie braku odwagi w zabieraniu glosu w dyskusjach "starszych"(znam to z autopsji
    no i dołujesz nas-- ale tak naprawdę pisz ,pisz- piszcie Młodzi bo wbrew powszechnej opini to nawzajem sie uczymy --Młodzi od Starszych i odwrotnie też
    ps . najlepsza reklama jest taka która szokuje i wzbudza kontrowersje :)
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm
    kliknąłem na odpowiedni punkt,
    ten punkt jest najodpowiedniejszy :D
    Cytat Zamieszczone przez marekm
    Życie teraz dopiero jest piękne
    nie podlega dyskusji
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

Bieszczadnik Awatar WueM
    Na forum od
    04.2004
    Rodem z
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez joorg
    czasem nie zmieniaj tego zdjącia.....
    Co Ty też? To moje najlepsze zdjęcie. Teraz zresztą jestem dużo brzydszy.

Pozdrowienia dla tych, co poszli na łono (natury oczywiście) i nie marnowali czasu na czcze gadanie.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)