Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czy realne ?? Osobowkami w ustrzyki gorne w sylwestra

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Domyślnie

polecam zmiane samochodu na 4x4 (mimo że mogą cię coponiektórzy na forum ukamienować) - najporęczniejszy na kazdej drodze w Polsce, niezależnie od sezonu
    Ja także polecam 4x4.Mam nadzieję że nikt nas nie ukamienuje... Ukochanie gór nie jest przeszkodą w poruszaniu się samochodem terenowym.Trzeba tylko wiedziec gdzie można wjechac samochodem a gdzie wejśc na nogach.Zresztą przyjemności z wędrowania chyba nic nie przebije,nawet najlepszy pojazd 4x4
    Cytat Zamieszczone przez pyton
    mam wóz 4x4 koła 35 cali
    Tych kól to Ci zazdroszczę...ja mam troche mniejsze
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004

Domyślnie

:) Samochód taki potoczny TIR ma kola 22,5 cala , ladowarka (taka duża maszyna budowlana i tez 4x4 ) - 25 cali . Widzialem kolo 38 cali (od traktora) i bylo większe ode mnie (taki maly nie jestem) . Pyton jak Ty u licha wsiadasz do swojego 4x4 ? :)

Pozdrawiam PF

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Warszawa, Ustrzyki Górne, Wetlina

Domyślnie

PS. polecam zmiane samochodu na 4x4 (mimo że mogą cię coponiektórzy na forum ukamienować) - najporęczniejszy na kazdej drodze w Polsce, niezależnie od sezonu
    Serdeczne dzięki za praktyczną poradę.
    I realną dla każdego, zwłaszcza, że 4x4 kosztuje coś ze trzy razy taniej niż zwykła używana osobówka.

Tylko się zastanawiam co wybrać - Land Cruisera, Patrola, Porsche Cayenne, a może Lexusa ? Co radzisz ?

A swoją drogą bardzo ciekawe, dlaczego Ci wszyscy na forum, którzy narzekają na uciążliwość długich przejazdów w Bieszczady środkami komunikacji publicznej, lub wręcz próbują załapać się na stopa (pewnie wyłącznie z manii oszczędzania) nie wykorzystują tej prostej i oczywistej opcji - tylko własne 4x4.

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrekF
    Widzialem kolo 38 cali (od traktora) i bylo większe ode mnie (taki maly nie jestem) .
    Hmm... 38 cali= 96,52cm...
    A mówiąc poważnie - myślę, że podałeś 38 cali jako wymiar samej obręczy, z oponą mogło być sporo więcej. Może Pyton podał wymiary pełnych kół z oponami.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

DOKŁADNIE: podałem wymiar CAŁKOWITY KOŁA a nie wysokość samej opony :)
    Jakby to była sama opona...to zupełnie jak te mega ciężarówki z rosyjskich kamieniołomów....
    DO JEDNEGO Z PULPITÓW:
    czuję sakrazm w Twojej poscie: nie poruszam sie cruiserem za 200 tys lub pajero za 180tyś tylko TROOPEREM za 12tyś (i tak wersja full wypas bo można kupić za 7-8 tyś...)
    dla porównania:
    golf III z 1995 koszt około 8-10 tyś
    vitara rocznik ten sam rocznik koszt około 7-11 tyś (ceny rynkowo-allegrowe)
    więc prosze nie zarzucać że uzytkownicy 4x4 to bogacze bo koszt zakupu jest podobny a jesli chodzi o wytrzymałośc - mam na to swoje zdanie: rocznik 1998 osobówki=rocznik 90 terenowego.
    KONIEC TEMATU bo zeszlismy z biesów na moto...
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004

Domyślnie

Zeszliśmy z tematu fakt (moja wina też jest niemala - przepraszam ) . Wyjaśnię tylko . Faktycznie podalem rozmiar (średnicę) obręczy ( te 38 ) a pyton podal wymiar (dokladniej średnice) napompowanego kola .

Pozdrawiam PF
    ps zaslużylem na kosz (tak mi się wydaje) :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Warszawa, Ustrzyki Górne, Wetlina

Domyślnie

DO JEDNEGO Z PULPITÓW:
    czuję sakrazm w Twojej poscie: nie poruszam sie cruiserem za 200 tys lub pajero za 180tyś tylko TROOPEREM za 12tyś (i tak wersja full wypas bo można kupić za 7-8 tyś...)
    Sorry ... rzeczywiście było z sarkazmem, bo pierwszy Twój post z tym 4x4 zabrzmiał trochę szpanersko.

Po powyższym wyjaśnieniu "ekonomicznym" wszystko jest zrozumiałe !
    Pozdrawiam

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Domyślnie

Nie ma problema...4x4 kupiłem nie dla szpanu tylko z zamiłowania, ale potem okazało się że zamiłowanie bardzo pomaga w pracy , która opiera sie na pomiarach w terenie ( do pracy naukowej) i tak juz zostało....
    Jakbym miał kupic pajero za 180tys to musiałbym pracować 180 miesięcy i żyć powietrzem a potem bałbym sie że kots mi go zwinie. Nie mówię już o wjeździe w teren - MOJ LAKIER METALIK chłostany gałężiami i smagany błotem (bo na renowację nie miałbym kasy...) a tak, stare ale jare, błoto to drugi lakier a w lesie nie płoszy zwierzyny bo nie błyszczy....
    Dobra, koniec wypocin i tematu bo znowu ja schodze na auto....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)