No to przynajmniej jakieś z "zycia wziete" mamy :) Ale nie przekonałes mnie :) Raczej potwierdziłeś że to nie bezpańskie psy ganiaja za zwierzyną. Gdzie te zdziczałe? Pies kowala... Gdyby podlesniczy uważał że to nie jest w porządku że pies wiadomego właściciela gania po lesie za koziołkiem (i to nie sam - przestepczosć zorganizowanaZamieszczone przez Jabol
), to może coś powinien zrobić...(?) Za koziołkiem czy sarną poleci wiekszość psów, jedne ją zdjedza, inne nie. Dla mnie bardziej istotne jest, aby nie tworzyć z tego nowego (starego?) mitu, bo w wypowiedziach przewijają się sformułowania "większość", "zazwyczaj", "duzym problemem". To jest margines i to sie tez przewija w moich wczesniejszych wypowiedziach. A duzym problemem jest raczej postawa właścicieli tych psów. W sfory zdziczałych uwierze jak zobacze - kto wie.
Oczywiście. Jeśli istnieje wiarygodny problem (a to chyba nie jest zjawisko pozytywne) to jakos trzeba z nim walczyć.Zamieszczone przez Jabol
I jak było? :)Zamieszczone przez Jabol
MF - owszem psy atakuja ludzi, nawet często - ale zazwyczaj nie tak same z siebie tylko pod wpływem bodźca, impulsu - sprowokowane. Jak przeanalizujesz wypadki pogryzień i zagryzień, ktorych sporo jest w ostatnich latach, to zobaczysz, że to zazwyczaj człowiek zawinił a pogryzieni to albo właściciele, albo członkowie ich rodzin - a znacznie rzadziej przypadkowe osoby. Moje zwierzątko mimo miłego wyglądu dziabnie Cie bez mrugnięcia okiem, jeśli tylko wykonasz wystarczająco mocno prowokacyjny gest, który zmusi go do reakcji - czy jest dziki?
P.S - i co ja mam teraz z tymi postami zrobić?Zostawić, czy przeniesc do nowego wątku, hmm..

), to może coś powinien zrobić...(?) Za koziołkiem czy sarną poleci wiekszość psów, jedne ją zdjedza, inne nie. Dla mnie bardziej istotne jest, aby nie tworzyć z tego nowego (starego?) mitu, bo w wypowiedziach przewijają się sformułowania "większość", "zazwyczaj", "duzym problemem". To jest margines i to sie tez przewija w moich wczesniejszych wypowiedziach. A duzym problemem jest raczej postawa właścicieli tych psów. W sfory zdziczałych uwierze jak zobacze - kto wie.
Odpowiedz z cytatem
Zakładki