"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Niestety w Bieszczady kochane jechać na razie nie mogę ale dla wybierających się krótkie info-GOPR ogłosił w Bieszczadach 3 stopień zagrożenia lawinowego więc z głową proszę
Szczególnie w tych miejscach: http://gopr.bieszczady.pl/index.php?...stwo/m_lawiny/
a lawiny od Chatki Puchatka na południe, to się często zdarzają?
Nie słyszałem nigdy, żeby tam lawina zeszła. Najbardziej prawdopodobne są z Wielkiej Rawki:
DSCF6734.JPG
Ostatnio edytowane przez krzychuprorok ; 17-01-2012 o 15:52
ładny nawis nawiasem mówiąc
trochę większe widziałem kilka lat temu podczas podejścia na Caryńską od Górnych-ale daje do myślenia http://www.jkw.pl/artykuly/relacje/2...adne-gory.html a to stara relacja oby nigdy nie była uaktualniana
dużo śniegu w Bieszczadach i dobrze :) ale poza nauką jazdy na nartach w Kalnicy chciałabym pójść w góry. Na stronie bieszczadzkiego GOPRu nie znalazłam informacji o stanie szlaków. Orientuje się ktoś może czy i które są przetarte na tyle że można się w miarę bezpiecznie wybrać w góry?
Jeżeli w Bieszczadach wieje i sypie jak teraz w Rymanowie to szlak dziś przetarty jutro już takowy może nie być.
Jak wygląda sprawa Muczne - Wołosate przez Bukowe Berdo, nie wiem czy ta trasa mnie nie przerośnie, nie posiadam rakiet, może polecacie podjechać do Wołosatego i jedynie wejść na Tarnicę, nie posiadam doświadczenia w chodzeniu zimą, nie wiem także czy szlak jest przewiany czy nie jaka grubość warstwy śniegu. Jakie inne warianty polecacie? Jadę na 3 dni, w pierwszym dniu chcę przenocować w Dydiowej, w drógim dniu chciałem isć na Tarnicę przez Bukowe Berdo (lub dojechać na stopa przez Ustrzyki do Wołosatego) następnie w Wołosatym spędzić noc. Rozumiem też, ze trasa z Wołosatego na Tarnicę może nie mieć sensu w tych warunkach Rozważę inne ciekawe propozycje z waszej strony, jeśli mi pomożecie ;] (jedziemy w 3 osoby)
Ostatnio edytowane przez maniekozik ; 31-01-2012 o 17:30
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki