Pokaż wyniki od 1 do 10 z 211

Wątek: A jednak nowy szlak... [Kińczyk Bukowski i Opołonek]

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2014

Domyślnie Odp: A jednak nowy szlak... [Kińczyk Bukowski i Opołonek]

Cytat Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    -Nie napisałam istotnej kwestii -że to była wycieczka autokarowa zorganizowana na 30 osób
    Trzeba było tak od razu ... a nie prostym ludziom smaka robić. Ja już chciałem się pakować i jechać na najbliższy weekend, co by skorzystać z aktualnej fali uprzejmości (że puszczają na legalu i że nie trzeba się po krzalu chować).

Wycieczki zorganizowane i ich organizatorzy mają "układy" i są w stanie wszystko załatwić.

Pytałaś może przy okazji jak aktualnie załatwić zgodę indywidualnie, czy puszczają, itp.? Jest jeszcze w terenie wyznaczony ten zielony szlak wzdłuż granicy, czy go już nie ma?

PABLO

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2011
    Rodem z
    Wrocław

Domyślnie Odp: A jednak nowy szlak... [Kińczyk Bukowski i Opołonek]

Cytat Zamieszczone przez P_A_B_L_O Zobacz posta
    Trzeba było tak od razu ... a nie prostym ludziom smaka robić. Ja już chciałem się pakować i jechać na najbliższy weekend, co by skorzystać z aktualnej fali uprzejmości (że puszczają na legalu i że nie trzeba się po krzalu chować).

Wycieczki zorganizowane i ich organizatorzy mają "układy" i są w stanie wszystko załatwić.

Pytałaś może przy okazji jak aktualnie załatwić zgodę indywidualnie, czy puszczają, itp.? Jest jeszcze w terenie wyznaczony ten zielony szlak wzdłuż granicy, czy go już nie ma?

PABLO
    Pablo - spróbuj może załatwić oficjalnie przez dowództwo czopskiego przygranicznego okręgu, adres znajdziesz tu: http://dpsu.gov.ua/ua/about/structure/structure_24.htm (na stronie państwowej przygranicznej służby Ukrainy), wysyłając mailem skład grupy i trasę wg. tego załącznika: http://igormelika.com.ua/wp-content/...pg?i=429280354 . Ja zrobiłem tak w zeszłym miesiącu i bez problemu puścili nas na szlabanie w Szybenem na trasę wzdłuż granicy ukraińsko - rumuńskiej w Czywczynach (miałem ze sobą kopię zgłoszenia, którą oddałem komendantowi "zastawy"). Może więc w Bieszczadach też to zadziała ( w każdym razie wysłanie maila nic nie kosztuje), trzeba próbować...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)