Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 120

Wątek: PAN Parks

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie

Witam!
    Dzielnie przeczytałem Strategię Zrównoważonego Rozwoju(jest podpięta na Bieszczady.pl) i mam takie wrażenia jakbym czytał o "promocji" TPSA czyli niewyrażny bełkot.Po bliższym przemyśleniu i powtórnej lekturze zaczęło mi wyłazić szydło z wora...W skrócie ujmując wydaje mi się że chodzi o to aby nie zwiększać ilości turystów lecz by zmienić strukturę finansową odwiedzających czyli: baza noclegowa na wysokim poziomie - pensjonaty zamiast schronisk i pól namiotowych,ograniczenie ruchu pieszego na szlakach (jest o tym mowa wprost) na rzecz większego ruchu zmotoryzowanych turystów(też mowa wprost) itp,itd.
    Naive,masz rację, tu chodzi o kasę ale dużo większą niż się to komu wydaje
    Tutaj link http://www.bieszczady.pl/?n=Wreczono...20&sectionNo=2
    "przyjemnej" lektury
    Pozdrav
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malo
    - dokładne wskazania jak duże grupy turystyczne są do przyjęcia (40os - A czy ktoś kiedyś widział większe grupy zorganizowane?),
    Widział widział od 10 osób do 800 osób w Bieszczadach.
    Cytat Zamieszczone przez Browar
    Dzielnie przeczytałem Strategię Zrównoważonego Rozwoju(jest podpięta na Bieszczady.pl) i mam takie wrażenia jakbym czytał o "promocji" TPSA czyli niewyrażny bełkot.Po bliższym przemyśleniu i powtórnej lekturze zaczęło mi wyłazić szydło z wora...W skrócie ujmując wydaje mi się że chodzi o to aby nie zwiększać ilości turystów lecz by zmienić strukturę finansową odwiedzających czyli: baza noclegowa na wysokim poziomie - pensjonaty zamiast schronisk i pól namiotowych,ograniczenie ruchu pieszego na szlakach (jest o tym mowa wprost) na rzecz większego ruchu zmotoryzowanych turystów(też mowa wprost) itp,itd.
    Naive,masz rację, tu chodzi o kasę ale dużo większą niż się to komu wydaje
    Wreszcie wyłuszczyłeś sens rozwoju turystyki w bieszczadach. Oczywiście, że chodzi o pieniądze. dlaczego wszycsy na forum mają za złe zarabianie. Czy my mamy pracować za darmo? oczywiście jest tu nuta prowokacji.

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj
    Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Wreszcie wyłuszczyłeś sens rozwoju turystyki w bieszczadach. Oczywiście, że chodzi o pieniądze. dlaczego wszycsy na forum mają za złe zarabianie. Czy my mamy pracować za darmo? oczywiście jest tu nuta prowokacji.
    Czy Tobie powierzono zadanie rzecznika Pan...?

Po co się podkładasz?
    Gdzie jakakolwiek reakcja ze strony koordynatora? dyrektora parku?
    Nie jestem naiwny - wiem, że tam gdzie tam leży szmal, tam nie ma ludzi - tylko najemnicy!
    Wpisujesz się w ten układ?

Poczekam jeszcze troszki i uderzę wyżej - to kpina z ludzi. A tym którzy ponoć mają "certyfikat" - radzę aby się przygotowli na pytania. Np. - jakim prawem w banerze Pan coś tam jest link do ich strony, a nie odnośnik do certyfikatu!
    Biznes tfu!!?

Pozdrawiam

lucyna
    Guest

Domyślnie

Cześć Michale!
    Nudzę się. Zwróć uwagę, że wątki na forum z pewną regularnością się przewijają. Słowa, słowa, słowa i więcej nić. ten jest nowy. Z tym rzecznikiem to dobra myśl. wreszcie byłoby coś twórczwego. Pa

Bieszczadnik Awatar malo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    okolice 3-city:506908042

Domyślnie

Widział widział ... do 800 osób [grupę] w Bieszczadach.
    To chyba dziesięciogłowy smok musiał prowdzic taką grupę.
    No właśnie aaa... o jakie grupy turystyczne chodziło? Na szlaku...?
    Bo jeśli turystykę konferencyjną chodziło (jak w opracowaniu) - to ograniczenie do 40 osób - w tym rodzaju turystyki to chyba jakieś przesadne ograniczenie.
    Na jak dla mnie to takie kfjatki w tym opracowaniu. Ale ja się szczegółów czepiam.
    --------
    podrawiam

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Witaj Lucynka

Nudzę się. Zwróć uwagę, że wątki na forum z pewną regularnością się przewijają. Słowa, słowa, słowa i więcej nić. ten jest nowy. Z tym rzecznikiem to dobra myśl. wreszcie byłoby coś twórczwego.
    Ja na temat forum i wątków już kiedyś się wypowiedziałem. Słowa... - oczywiście, ale po części dlatego, że ludziska nie zdają sobie sprawy z możliwości jakimi dysponują "ustawowo". Vide moje posty w tym wątku - naprawdę czekam na odpowiedź oficjalną - i nie dlatego aby komuś dokopać, lecz aby tego typu instytucje zdawały sobie sprawę, że to one pełnią służebną rolę a nie my. I że odpowiadją prawnie za wszelkie działania podejmowane w Naszym imieniu.
    Nie chcę być źle zrozumiany - ale to chyba nam oddalonym o setki kilometrów od Bieszczadów bardziej zależy na tym środowisku, w którym Wam przyszło żyć.

P.s.
    Domyślam się po ilości osób zabierających głos w tym wątku, że niebawem i on zdechnie - pozostaną wzychy i wspominki. Pozdrawiam Cię serdecznie i uprzedzam, że nie nie mam żadnych osobistych "złosliwości" pod Twoim adresem

Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Zapomniałem dodać - ja osobiście na forum wycofuję się - poza tym będę działał na rzecz ochrony srodowiska Bieszczadów, ale w tym szerokim zakresie i być może kiedyś zdecyduje się na opisanie tego w którymś z portali bieszczadzkich.

Tak jak wycofali się z forum "starzy" bieszczadnicy" tak i ja muszę się poddać. Pomimo wcześniejszych deklaracji wracałem jednak - ale teraz poddaję się.
    Dla Was to nic nie znaczy - ale dla Nas wiele.

Pozdrawiam wszystkich

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    z nad oslawy

Domyślnie

To chyba dziesięciogłowy smok musiał prowdzic taką grupę
    I to niejeden,jak zapewne sie domyslasz chodzi tu np o pielgrzymki typu "Droga Krzyzowa na Tarnice". Nierozumiem dlaczego tylu z was jest przeciwko tej fundacji wiadoma sprawa jest ze wszystko kreci sie wokól pieniadza.Jezeli ja bym swiadczyl jakies uslugi np agoturystyke to rzecza prosta i zapewna zrozumiala jest to,ze chcialbym dobrze na tym zarobic,a PAN Parks daje gwarancje dobrej reklamy poza granicami naszego kraju,a co za tym idzie latwo sie domyslic.Ta fundacja znana jest na calym swiecie i ma rzesze ludzi wlasnie nia zainteresowanych,którzy beda wyszukiwac ofert swiadczacych uslugi pod ich parasolem.
    Cytat Zamieszczone przez Michał
    Nie chcę być źle zrozumiany - ale to chyba nam oddalonym o setki kilometrów od Bieszczadów bardziej zależy na tym środowisku, w którym Wam przyszło żyć.
    Niestety,ale ja sie z toba nie zgadzam,bo ty broblemy tego regionu prawdopodobnie znasz tylko z teorii,a nie z praktyki,zapewne to jest dla Ciebie niezbyt na reke,ze mieszkaja tu tez ludzie i chca wykorzystac szanse poprawienia dochodów.Uwazam obecnosc tej fundacji w naszym regionie za strzal w dziesiatke jest wspanialym motorem motywujacym poprawienie swiadczonych uslug.

lucyna
    Guest

Domyślnie

To chyba dziesięciogłowy smok musiał prowdzic taką grupę
    Nie tylko kilkunastu przewodników. Przy obsłudze grupy pracuje do kilkudziecięciu osób. Jest kilkunastu przewodników i instruktorów, muzyków. jednym słowem najwazniejszy jest pomysł na obsługę i logistyka a także duże umiejętności przewidywania. Rajdy w czasie których grupy drepczą za przewodnikiem należą do rzadkości.
    Cytat Zamieszczone przez Michał
    Tak jak wycofali się z forum "starzy" bieszczadnicy" tak i ja muszę się poddać. Pomimo wcześniejszych deklaracji wracałem jednak - ale teraz poddaję się.
    Dla Was to nic nie znaczy - ale dla Nas wiele.
    Protestuję. I to z dwóch powodów. Bez Ciebie będzie nudno a poza tym kto będzie w roli adwokata diabła wytykającego błędy i podknięcia. Masz pewną wizję rozwoju Bieszczadów którą szanuję. Powód drugi. Zrozum ochrona przyrody jest dla mnie najważniejsza. Jestem ekologiem, a raczej jestem częścią przyrody. Każdy jej służy jak umie i może.Ja jestem przewodnikiem i tworzę pakietowe oferty oraz programy. Wprowadzam zawsze elementy przyrodnicze. W sezonie martwym uczę się. W chwili obecnej przygotowuję się do oprowadzenia grup poza parkiem na ścieżkach przyrodniczych.
    W chwili obecnej przygotowuję się do stworzenia swerwisu internetowego i zapraszam do wspólpracy.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez friber
    Niestety,ale ja sie z toba nie zgadzam,bo ty broblemy tego regionu prawdopodobnie znasz tylko z teorii,a nie z praktyki
    Masz pełne prawo się nie zgadzać.
    Ale prześledź wątki i wypowiedzi Michała. Jeszcze wielu z tu obecnych nosiło koszulę w zębach, jak Michał był zasiedziałym "bieszczadnikiem".
    Jesteś dość pochopny w sądach.
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów