Witam wszystkich biorących udział w tym wątku i tych tylko go śledzących
Ten post jest tylko? po to, aby po raz kolejny ważny temat nie zdechł śmiercią nienaturalną - pomimo usprawiedliwinia Lucyny.
Fiber
"Dziwi mnie to,ze tego jeszcze nie pojoles,to jest bardzo proste PAN Parks ma swoje kryteria
które juz wymieniles,a wiec certyfikat moze dostac tylko taki ktos,który odpowiednio jak
najmniej ingeruje w srodowisko (oczywiscie w negatywnym tego slowa znaczeniu)"
Chłopie!!! Czy Ty siebie słyszysz?!
Znasz jakiś pozytywny sposób w INGERENCJĘ środowiska! - ingerencja niesie ze sobą tylko negatywne skutki! Gdzieś Ty się chłopie uczył?
"Jak to dziala?
Certyfikat daje ci reklame w zamian dostaje gospodarstwo które jest czystsze ekologicznie od
przecietnego,bo musi spelnic jeszcze dodatkowe warunki."
No qurwa klękłem na kolana - certyfikat czyli gówniany papierek coś dostaje! Auuuu!
"Moze nie wplywa bezposrednio na poglowie rysia,ale napewno lepiej niz do tej pory na otaczajacy nas teren,czyli z mojego punktu widzenia jako turysty wole zostawic tam pieniadze gdzie dbaja bardziej o srodowisko."
To może synku zostaw lepiej te pieniądze nad Osławą i zajmij się stanem zdrowotnym tej rzeczki, nad którą pono mieszkasz. Wtedy (oczywiście jak wcześniej nauczysz się troszki z geografii i odróżnisz Górny Śląsk od Śląska Opolskiego i Dolnego Śląska) może zobaczysz jak to wpływa na pogłowie rysia.
Lucyna
"No nie Kolego przesadziłeś. Jakim prawem nie znając idei tego przedsięwzięcia wysuwasz takie wnioski. Tak się składa, że wspólpracuję z koordynatorem PANparksu od chwili otrzymania uprawnień przewodnickich."
Po pierwsze PAN Parks - tak się to pisze. Ja np znam ideę i dalej duże gg...o z tego wynika. Rozumiem, że przed otrzymaniem uprawnień współpraca była zerowa - tylko nie wiem, kto z Was miał je wcześniej uzyskać, aby się porozumieć.
"Znam i cenię byłego dyr BdPN pana Woja Wojciechowskiego."
Jo tyż Gościa znom - i cóż z tego?
"Są to ludzie którzy swoje życie oddali Bieszczadom."
Na szczęście jeszcze nie oddali i mam nadzieję, że dalej będą walczyć o Bieszczady
"Zrobili dużo, mają pasję i szacunek oraz ludzi którzy którzy wraz znimi mają pomysł na rozwój turystyki w tym regionie recepcyjnym."
Sic!
Ja też mam pomysł, i pasję, i szacunek, i ..., ale nie mam ludzi.
Region recepcyjny to taki, który przywita nas z uśmiechem na ustach przez całą dobę?!
A tak na marginesie - gratulacje dla Pana Grzegorza za uzyskanie certyfikatu PAN Parks jako Eko-przewodnika
Pozdrówka

Odpowiedz z cytatem