Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Strona otrycka - dla zagranicy

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Strona otrycka - dla zagranicy

Wszedłem wczoraj pierwszy raz w "stat.pl" (na samym dole naszej strony. Polecem wszystkim zainteresowanym stroną otrycką poszperać tam. Można się dowiedzieć ile, kiedy i skąd ludzie wchodzą na naszą stronę. Nie sądziłem, że jest tego tak dużo (sami zobaczcie). Najwięcej jest z Niemiec, Szwecji, Anglii. Ale wchodzą też z Australii.
    Oczywiście, o ile nie są Polakami, nie poczytają sobie za dużo. Mogą pooglądać fotki.
    Czy nie powinniśmy
    1) zamieścić informacji o chacie, powiedzmy po angielsku i po niemiecku?
    2) zrobić drugie "drzewo" w jęz. angielskim, żeby mogli do nas pisać obcokrajowcy?
    Napiszcie co o tym myślicie.
    Klub Otrycki

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Julo! Kto to wszystko zrobi??? Ale oczywiście pasjonatów jest wielu więc czemu nie. Jednak wejścia z zagranicy to przede wszystkim wejścia starych otrytczyków mieszkających teraz za granicą. Przykłady? Jajacek z Aahen, ktoś wyemigrował do Australii (jest info w Galerii). Stefan wchodzący z USA. Dzi z Danii itd. itp. Patrząc na tempo przepisywania Biuletynów (4 miesiąc - jeden numer) to nie wiem kto przetłumaczy teksty na obce języki i kto je kiedy obrobi? Ja mam ostatnio coraz mniej czasu...

Ale pomysł jest dobry, jednak ze wzgledu na nasze plany i ambicje to uważam, że najpierw powinniśmy przetłumaczyć strone na ukraiński i słowacki, a poźniej na angielski i niemiecki.

Pzdr -
    Igor
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Domyślnie

Igorze - może nie tłumaczyć całej strony a tylko zamieścić sensowną infiormację po angielsku etc. ? Dzi deklarowała chę tłumaczenia na angielski, i ew. na duński, szwedzki.
    Wiem, że nasze Szwedki gorliwie propagowały chatę i zainteresowanie było.
    Co Ty na to?
    Pozdrawiam
    Beata
    beata
    Klub Otrycki
    www.otryt.bieszczady.pl

Bieszczadnik Awatar Ajgor
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    jeszcze Warszawa

Domyślnie

Beata, plisss, nawet przez moment nie pomyślałem o tłumaczeniu całej strony.

1) njapierw trzeba przejrzeć stronę pod wzgledem zaktualizowania informacji reklamowych. One sie nie zmienily od 5 lat, a od tego czasu troche rzeczy sie zmienilo.

2) Wtedy można pomysleć o tlumaczeniu. Bo tlumaczenie bedzie wisiec jeszcze dluzej :)

3) Wtedy trzeba bedzie teksty jeszcze obrobic w htmlu, ale to na koncu.

Takze apel do wszystkich chetnych: skopiujcie sobie teksty o Chacie do worda. Te ktore uznacie za istotne pod wzgledem informacyjnym, np. co to jest chata, jak tam dojechac, jakie sa warunki i na koncu odrobina historii. Pomyslcie jak to przeredagowac i zaktualizowac i poprawione wersje przeslijcie do mnie. Ja to w wolnym czasie zaktualizuje na stronie i wtedy bedzie mozna te teksty dac do tlumaczenia.

Znacie kogoś kto biegle zna słowacki?

Pzdr -
    Igor
    "Bo najważniejsze to żeby być razem" :-)
    Aktualnie - relacja z Azji Środkowej: http://blog.czajka.art.pl
    http://www.otryt.bieszczady.pl
    http://www.poema.art.pl/site/sub_6820.html

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Wyględów

Domyślnie

Igorku Mówisz masz mój kolega z studiów jest Słowakiem niestety mimo naszych wspólnych szczerych chęci nie udało mi sie go jeszcze przywieźć na góre, ale jestem przekonany że po pierwszej wizycie tak sie wkręci w klimat, że bardzo chętnie coś przetłumaczy

Domyślnie

Łucja i Tomik - Słowacy - byli na balu Sylwestrowym na Otrycie. Aktualnie są w Irlandii - kontakt z nimi jest przez Agę.
    Mają już pierwsze osiągnięcia translatorskie - tzn ".nie jest mi to obojętne" w wersji słowackiej - która zachwyciła wszystkich. :D
    beata
    Klub Otrycki
    www.otryt.bieszczady.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Ukraiński

A może TAO chciałby przetłumaczyć na ukraiński?
    Klub Otrycki

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2004

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez *beata
    Mają już pierwsze osiągnięcia translatorskie - tzn ".nie jest mi to obojętne" w wersji słowackiej - która zachwyciła wszystkich.
    No tak.... zachwyca i powala wręcz :) Coś ktoś mówil o młodych Szwedkach? :) Kiedy będą? :P Słonka. Krzysztof

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Warszawka

Domyślnie Szwedki na Otrycie

Kriss, Szwedki już były. Baaardzo im się podobało, a jak im Dzida pokazała jak się umyć w misce, to już bardzo bardzo. Zrobiłem im nawet małą sesję zdjęciową przy Decie. Takie miałem skojarzenie z fotkami lasek z targów samochodowych przy najnowszych modelach aut ;-). Jedna nawet była "biała inaczej", co wzbudzało zachwyt wielu panów. Na pewno jeszcze przyjadą. To, między innymi, za ich sprawą ta myśl o naszej stronie w obcych językach - wiem, że zaglądają na sronę.
    Klub Otrycki

Bieszczadnik Awatar domina
    Na forum od
    11.2005
    Rodem z
    Opole

Domyślnie

Znam kogoś, kto mógłby coś przetłumaczyć na wietnamski :) .
    ...chociaż nie wiem czy w Azji ktoś odwiedza nasze strony.
    "Wariat to członek jednoosobowej mniejszości"

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)